הקובוטים של UR דואגים לפינישים של הפורד פייסטה

הקובוטים של UR דואגים לפינישים של הפורד פייסטה
קרדיט: באדיבות פורד

יצרנית הרכב שילבה במפעלה בגרמניה ובצמוד לפועלים האנושיים, 6 קובוטים (רובוטים שיתופיים) שמבצעים פוליש יסודי – בקצב של 35 שניות לכל מכונית על פס הייצור

הקובוטים של UR דואגים לפינישים של הפורד פייסטה
קרדיט: באדיבות פורד

קובוטים (רובוטים שיתופיים) נמצאים כיום בכמעט כל ענף תעשייה שמכבד את עצמו. לזירה שהולכת ונעשית צפופה משנה לשנה, נכנסה כעת גם חברת הרכב פורד, שבישרה לא מכבר לעולם, כי לראשונה בהיסטוריה של החברה, היא שילבה בפס הייצור של מכוניות הפייסטה מתוצרתה, קבוצה של קובוטים שעובדים במתואם ובצמוד לבני האדם ותפקידם להחליק ולשייף ולתת את ה׳טאצ׳ הסופי לרכבים שיוצאים ממפעל החברה בקלן, גרמניה.

הקובוטים של UR דואגים לפינישים של הפורד פייסטה
קרדיט: באדיבות פורד

בשלב ראשון הוכנסו לעבודה 6 קובוטים מדגם UR10, הנחשבים לקובוטים הנמכרים ביותר בעולם, של חברת Universal Robots, מחלוצות התחום, שמסייעים, בקצב של מכונית כל 35 שניות, לבצע פוליש יסודי למכוניות הפייסטה שעל פס הייצור. היוזמה הייתה לא להחליף את בני האדם, אלא לאפשר לעובדים לנצל נכון וטוב יותר את זמנם במשימות הדורשות מעורבות אנושית ועם הרבה פחות עבודה משעממת וחדגונית. לדברי דניס קון, מהנדס ייצור בכיר האחראי על צביעת המכוניות במפעל של פורד, הרובוטים חשים מתי נדרש להפעיל יותר כח, ממש כמו בני האדם. ״הם מגיעים לאזורים ופינות שלבני אדם קשה להגיע אליהן (כמו מרכז הגג)״. קון מגלה, כי הגיעו לרעיון לאחר שראו את הקובוטים של UR במפעל לייצור ציוד אודיו, בו תפקידם היה לצחצח רמקולים יוקרתיים.

במהלך הליך הייצור, כל מכונית נטבלת באמבט מיוחד שמספק 10 שנות עמידות מול חלודה. בתהליך נשארים חלקיקם זעירים על משטחי גוף המכונית, נתון שיכול לגרום לבעיה בעתיד. תפקידם של הקובוטים הוא להחליק את המשטחים עד לדרגת שלמות ואז לשאוב את האבק שנשאר מאחור.

הקובוטים של UR דואגים לפינישים של הפורד פייסטה
קרדיט: באדיבות פורד

בימים אלה נבחנת אפשרות לאמץ את השיטה החדשה, גם במפעלי החברה גם בספרד וברומניה.

״תעשיית רכב אין בישראל, אבל תעשיית ליטוש דווקא יש בארץ״, אומר זיו שדה, סמנכ״ל המכירות והשיווק של חברת סו-פאד, נציגת Universal Robots בישראל. ״הפתרון כולל יכולת ללטש באופן ׳תלת מימדי׳,  כאשר הקובוט שומר תמיד על אותו הכח שהוא מפעיל (הוא מצויד בגשש ׳מומנט׳ רגיש  בקצה הזרוע) והוא משנה את המיקום בהתאם על מנת לשמר את הכח הזה. גם בהיבט התוכנתי יש אפשרות מאוד פשוטה וידידותית ללמד את הקובוט מספר נקודות במרחב תלת מימדי והוא כבר בשילוב בקרת הכח יכסה את השטחים שביניהם״.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מאחורי העשייה היומיומית: שני סיפורי חילוץ מרגשים של המחלקה הווטרינרית בעיריית בת-ים
בשבוע האחרון הובילו צוותי המחלקה הווטרינרית של עיריית בת-ים שני...
גלריית ZOA על שם דבורה פישר, תל אביב גאה להציג: "נוף, מרחב, אור"
תערוכת האיגוד הישראלי של אדריכלי הנוף בישראל לציון 75 שנה...
רוצים להבטיח כיצד ינוהלו ענייניכם גם אם לא תהיו מסוגלים לעשות זאת בעצמכם? זה אפשרי
הבטחת שליטה על החלטות אישיות, רפואיות ורכושיות במקרה של חוסר...
עיריית בת-ים מחדדת הנחיות: כלל המקלטים הציבוריים נפתחו, מוסדות החינוך לא יפעלו וחופי הים סגורים
לאור המצב הביטחוני ובהתאם להנחיות פיקוד העורף, עיריית בת-ים מעדכנת...
הפציעה השקופה. חודש המודעות לפוסט טראומה: כך נוירופידבק מציע תקווה חדשה לנפגעי טראומה ומלחמה
חודש יוני הוא חודש המודעות להפרעת דחק פוסט טראומטית (PTSD)...
מבית הנשיא לאירופה: תלמיד אמית בר אילן גוש דן זכה בתחרות המדענים הצעירים
הישג מדעי כחול-לבן: שגיא אפלבום, תלמיד י"ב בבית החינוך אמית...
קיץ בריא ובטוח: כך תיהנו מהים והבריכה בלי לסכן את הבריאות
עם פתיחת עונת הרחצה, החופים והבריכות מתמלאים באנשים המחפשים מפלט...
כשחינוך פוגש שליחות: שתי נשות חינוך מבת-ים נבחרו למצטיינות מחוז תל אביב
הדר כהן ויעל שימבורסקי נבחרו למצטיינות מערכת החינוך במחוז תל...
בונים מערכות אנרגיה מהשמש, הופכים סמארטפון למצלמת טבע וממציאים מחדש את השכונה כל זה קורה בשבוע המדע והסביבה 2026 ברמת גן 31.5–5.6 (יום א׳-ו׳)
האגודה הישראלית לאקולוגיה ולמדעי הסביבה מזמינה את הציבור הרחב לחגיגה...
זוכרים את ימנו: בני משפחתו וחבריו של ימנו זלקה ז"ל ירוצו לזכרו במרוץ הלילה של פתח תקווה 2026
מרוץ הלילה של פתח תקווה 2026, ביוזמת עיריית פתח תקווה...
דילוג לתוכן