הקניון האדום הראשון בישראל

הקניון האדום הראשון בישראל

קניון ישרס גנים בפתח תקווה נבנה בימים אלו מ"בלוקים אדומים" שעד היום הכרנו רק מאירופה

צילום דור מנואל

גם בעיצומם של ימי הסגר וקורונה, נבנה ממש בימים אלו בפתח תקווה קניון חדש  מ"הבלוק האדום" שעד היום הכרנו מאירופה וארצות הברית. הקניון "ישרס גנים- פתח תקווה", שיהיה הקניון הראשון בישראל הבנוי בבלוקים אדומים, יתנוסס לגודל של 23,000 מ"ר, והוא יכיל בתוכו 2 קומות חנייה ו-2 קומות מסחר. קומות המסחר יהיו בנויות מהבלוק האדום של "חסין אש", שמהווה מצרך נדיר מבחינת איכויותיו בשוק הבניין הישראלי.

מדובר בבלוק מתקדם אקולוגית וטכנולוגית, עם ספיגות נמוכה, חזק, "ירוק", מבודד ועשוי מחומרים טבעיים וידידותיים לסביבה. בנוסף, בנייה עם הבלוק נותנת מענה טוב לשריפות כיוון שהבלוק לא דליק ומיוצר באש, על כן העמידות שלו לאש הינה מעל 180 דקות בכושר הבידוד והעמידות. מפעל "חסין אש" בבאר-שבע הינו המפעל הישראלי הראשון והיחיד בארץ המייצר ומשווק בלוק קרמי אדום על פי הטכנולוגיה האירופית. כיום, הבלוק של "חסין אש" כבר משמש לבניה של עשרות בתים פרטיים ברחבי מדינת ישראל.

צילום דור מנואל

מומי קופמן מחברת "שובל", האחראי על בניית הקניון "ישרס גנים" אמר כי בתחילה לא הכיר את הבלוק האדום אולם "ברגע שלמדנו איך עובדים איתו זה הפך לעניין קל ומהיר, זה בלוק חזק, מבודד ואקוסטי עם יתרונות רבים נוספים. אין לי ספק שהוא ייקלט היטב בעוד אתרי בניה רבים בכל רחבי המדינה." צפי סיום עבודות הבנייה על קניון ישרס גנים פתח תקווה עתיד להיות בסוף שנת 2020, האדריכל הוא ברעלי לויצקי קסיס, הפיקוח נעשה על ידי רסקו בע"מ והיזם "ישרס" חברה להשקעות בע"מ.

מנכ"לית מפעל "חסין אש", טלי חדד, סיפרה כי התגובות החיוביות שמגיעות מהקהל המקצועי וקהל הבונים שהתנסה בבנייה עם הבלוק בכל קצווי הארץ גורמת לה להעריך באופטימיות כי הבלוק האדום יבסס את מעמדו  בשנים הקרובות ויהפוך למשמעותי בשוק חומרי הבניה בישראל ויקדם את איכות הבנייה בו. לדבריה "הקניון החדש בפתח תקווה שנבנה עם הבלוק האדום הוא סנונית ראשונה מבין רבות שמתוכננות לעלות בקרוב. "

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
פותחים שנה בתנועה: ילדי בת ים בהפנינג ספורט חגיגי
בסוף השבוע התקיים במרכז הקהילתי גורדון בבת ים הפנינג ספורט...
חוגגים חוויה בינלאומית בפתח תקווה: בכירי קניוני עופר ובכירי STORE ®LEGO בישראל השיקו באירוע VIP את החנות הרשמית של המותג
תורי ענק השתרכו לפתיחת חנות של אלפי ילדים, בני נוער...
‏אותו תאריך סיום, כללי הצלה שונים: מה יודעים על חופי בת ים באוקטובר?
עונת הרחצה הרשמית הסתיימה ב-10 באוקטובר גם בבת ים וגם...
71 הולכי רגל נפגעו בחולון בשנה אחת. האם הרחוב מתוכנן גם למי שהולך לאט?
נתוני 2025 מחזירים לסדר היום את בטיחות הולכי הרגל. מעבר...
3,500 מקומות חניה, שאטלים בחינם והשאלה שעוד אין עליה תשובה
מתחם החנה וסע החדש במערב ראשון לציון נפתח השבוע. ארבעה...
לא משאירים אף אחד מאחור: תלמידי ביה"ס חמ"ד תחכמוני בבת-ים יזמו מהלך למניעת חרמות וחיזוק השייכות
עיריית בת-ים גאה ביוזמה החברתית של תלמידי בית הספר חמ”ד...
חנות נפתחת בעופר הקניון הגדול בפתח תקווה
קבוצת GROUP TOR  (תור גרופ) גאה להכריז על פתיחתה החגיגית...
הדור הבא של המרכזים המסחריים השכונתיים
המרכזים המסחריים השכונתיים הפכו לחלק בלתי נפרד מהשכונות החדשות בישראל....
"קניתי לו חולצה והאמנתי שילבש אותה": אמו של שורד השבי אלי-ה כהן ריגשה את תלמידי אמית בר אילן פ"ת
במלאת 3 שנים לפרוץ מלחמת התקומה, התארחה בתיכון התורני אמית...
לרגל יום הדיבור האוטיסטי (Autistics Speaking Day) המצוין בכל שנה ב-1 בנובמבר יתקיים בת"א האירוע: תזמורת החושים - הרצאה מוזיקלית מיוחדת במינה
יום רביעי 4.11 בשעה 20:30 סטודיו אנט, שביל המרץ 2 ת"א כרטיסים...
דילוג לתוכן