הקניון האדום הראשון בישראל

הקניון האדום הראשון בישראל

קניון ישרס גנים בפתח תקווה נבנה בימים אלו מ"בלוקים אדומים" שעד היום הכרנו רק מאירופה

צילום דור מנואל

גם בעיצומם של ימי הסגר וקורונה, נבנה ממש בימים אלו בפתח תקווה קניון חדש  מ"הבלוק האדום" שעד היום הכרנו מאירופה וארצות הברית. הקניון "ישרס גנים- פתח תקווה", שיהיה הקניון הראשון בישראל הבנוי בבלוקים אדומים, יתנוסס לגודל של 23,000 מ"ר, והוא יכיל בתוכו 2 קומות חנייה ו-2 קומות מסחר. קומות המסחר יהיו בנויות מהבלוק האדום של "חסין אש", שמהווה מצרך נדיר מבחינת איכויותיו בשוק הבניין הישראלי.

מדובר בבלוק מתקדם אקולוגית וטכנולוגית, עם ספיגות נמוכה, חזק, "ירוק", מבודד ועשוי מחומרים טבעיים וידידותיים לסביבה. בנוסף, בנייה עם הבלוק נותנת מענה טוב לשריפות כיוון שהבלוק לא דליק ומיוצר באש, על כן העמידות שלו לאש הינה מעל 180 דקות בכושר הבידוד והעמידות. מפעל "חסין אש" בבאר-שבע הינו המפעל הישראלי הראשון והיחיד בארץ המייצר ומשווק בלוק קרמי אדום על פי הטכנולוגיה האירופית. כיום, הבלוק של "חסין אש" כבר משמש לבניה של עשרות בתים פרטיים ברחבי מדינת ישראל.

צילום דור מנואל

מומי קופמן מחברת "שובל", האחראי על בניית הקניון "ישרס גנים" אמר כי בתחילה לא הכיר את הבלוק האדום אולם "ברגע שלמדנו איך עובדים איתו זה הפך לעניין קל ומהיר, זה בלוק חזק, מבודד ואקוסטי עם יתרונות רבים נוספים. אין לי ספק שהוא ייקלט היטב בעוד אתרי בניה רבים בכל רחבי המדינה." צפי סיום עבודות הבנייה על קניון ישרס גנים פתח תקווה עתיד להיות בסוף שנת 2020, האדריכל הוא ברעלי לויצקי קסיס, הפיקוח נעשה על ידי רסקו בע"מ והיזם "ישרס" חברה להשקעות בע"מ.

מנכ"לית מפעל "חסין אש", טלי חדד, סיפרה כי התגובות החיוביות שמגיעות מהקהל המקצועי וקהל הבונים שהתנסה בבנייה עם הבלוק בכל קצווי הארץ גורמת לה להעריך באופטימיות כי הבלוק האדום יבסס את מעמדו  בשנים הקרובות ויהפוך למשמעותי בשוק חומרי הבניה בישראל ויקדם את איכות הבנייה בו. לדבריה "הקניון החדש בפתח תקווה שנבנה עם הבלוק האדום הוא סנונית ראשונה מבין רבות שמתוכננות לעלות בקרוב. "

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
בת-ים מצטיינת בנתינה: 67.2% מתלמידי י"ב בעיר מצטיינים במעורבות חברתית
67.2% מתלמידי שכבת י״ב בבת-ים סיימו בהצטיינות את משימת המעורבות...
חולון: אותה דירה, חשבון אחר - למה הארנונה שלנו משתנה כל כך?
תושב חולון שמקבל פעם בחודשיים את חשבון הארנונה רואה קודם...
צועדים לזכרם: בת-ים מתאחדת בצעדה עירונית לזכר הנופלים והנרצחים באירועי ה-7.10
עיריית בת-ים מזמינה את תושבות ותושבי העיר להשתתף בצעדה קהילתית...
ראשון לציון: הצלצול האחרון עולה כסף - כמה באמת עולה להמשיך את יום הלימודים?
בשעה שתיים בצהריים מסתיים יום הלימודים, אבל עבור הורים רבים...
תערוכה חדשה מהצלחת אל שדה הקרב: אוכל, מלחמה והחיבור בין האישי ללאומי בתערוכה "טעם של יצירה"
הגלריה לאומנות עכשווית של המרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט מציגה תערוכה חדשה:...
מנציחים ולעולם לא שוכחים: בת-ים ציינה את יום האבל לטבח השבעה באוקטובר בחניכת אנדרטה חדשה וערב זיכרון מרגש לזכר הנופלים והנרצחים
בחלוף שלוש שנים מאז אירועי ה-7.10, ציינה בת-ים אמש, 5.10,...
גבעתיים: הקורקינטים נשארים, אבל העיר מנסה לקבוע להם מקום
מספיק ללכת כמה דקות ברחוב בגבעתיים כדי להבין למה הקורקינט...
הצעד הבא בקריירה מתחיל בבת-ים: תוכנית "מסע אל האופק" פותחת מחזור שישי בעיר ומעניקה כלים לצעירים
בחודש נובמבר 2026 ייפתח בבת-ים המחזור השישי של "מסע אל...
מהכיתה אל המקומות שבהם הכל קרה: תלמידי י"ב מתיכון חדש בסיור בנגב המערבי
דווקא בשבוע שבו מציינים שלוש שנים ל־7 באוקטובר, יצאו תלמידי...
"והיה הסיפור לצבע": הרי לנגבהיים – תערוכת יחיד
פתיחה חגיגית – יום שישי  ה- 9/10/26  בשעה 1200 בצהריים....
דילוג לתוכן