הקשר הבינדורי

הקשר הבינדורי
קרדיט עיריית פ"ת

ביום שני 8.4.19 התקיים בתיכון הרב תחומי א' מפגש סיכום תכנית מעורבות חברתית בקשר הרב דורי, בשיתוף אגף הרווחה והמחלקה להתפתחות אישית ומעורבות חברתית בעיריית פתח תקוה.

הקשר הרב דורי בעמל א'
קרדיט עיריית פ"ת

במסגרת התכנית עברו התלמידים הנבחרים מפגשי שיח עם האזרחים הוותיקים בהובלת מעיין ברכה עובדת סוציאלית באגף הרווחה, מיכה קופרמן מורה מלווה התכנית וליאורה כהן מרכזת תכנית הקשר הרב דורי, ובסיומם תיעדו התלמידים את סיפורי החיים אליהם נחשפו במהלך המפגשים ואף ערכו ראיון מצולם של האזרחים הוותיקים.

הסיפורים והראיונות הועלו לאתר בית התפוצות (ניתן לאתרם במאגר סיפורי מורשת). במסגרת התכנית זכו התלמידים והאזרחים הוותיקים לסיור משותף בבית התפוצות אותו סיכמו כהצלחה. במהלך מפגש הסיכום הציגו התלמיד והמבוגר את החוויה והתהליך שעברו.

ציון סיכם "הפעילות הייתה רצויה ואני נהניתי ממנה, יש פה אנשים שלא מכירים את סיפורי התקופה ההיא וזו ההזדמנות להעבירה לדור הצעיר"  איתן התלמיד שליווה את ציון "היה לי חשוב לשמוע לא מסיפור כללי אלא ממקור ראשון ומחוויה אישית, למדתי הרבה".

הקשר הרב דורי בעמל א'
קרדיט עיריית פ"ת

שרה יחד עם תומר ועדן שיתפו בסיפור האישי והמרגש. כל הוותיקים הודו על התכנית וציינו את חשיבותה, שמואל אף ציטט את יגאל אלון "עם שלא יודע את עברו, ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל".

בסיום התכנית קיבלו התלמידים והאזרחים המשתתפים תעודת הוקרה.

מנהלת בית הספר מירי ענני סיכמה כי היא מחבקת את התכנית וכי הייתה זו למידה ערכית ומשמעותית וציינה כי כבר נרשמו לשנה הבאה ובכוונתה לשמר את הקשר עם האזרחים הוותיקים ולהזמינם באופן קבוע לבית הספר.

אלה זילברמן מנהלת המחלקה להתפתחות אישית ומעורבות חברתית – "הייתה לנו הזכות לקבל מתנות מכל אחד מהמשתתפים בתכנית וזוהי דרך למידה משמעותית להתפתחות אישית ומעורבות חברתית".

עלוה פרחי מנהלת המחלקה לאזרח הוותיק ציינה כי "הקשר הבין דורי הוא המשמעותי והחשוב בתכנית לצד הנצחת סיפורי החיים האישיים וחשיבות זו היא הרציונל לעיבוי התוכנית ולשמירת הקשר בין האזרחים הוותיקים והתלמידים גם בהמשך".

ליאורה כהן מובילת התכנית "הקשר הרב דורי", מברכת על שיתוף הפעולה עם אגף הרווחה ואגף החינוך העל יסודי בעיר והרחבת התכנית וכי הפיילוט שהתקיים בתיכון עמל א' ייבחן ויורחב.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
קול קורא להגשת מועמדות לקבל אות יקיר/ת העיר בסימן מבצע "עם כלביא" לשנת תשפ"ה 2025
עיריית בת-ים יוצאת בקול קורא לציבור להמליץ על מועמדים ראויים...
סדרת תוכן חינוכית חדשה לילדים: בדרך לכל כיתה בישראל
בימים אלו יוצא לדרך פרויקט חינוכי חדש וייחודי ביוזמתה של...
רשת SWEETIME פותחת סניף דגל בעופר הקניון הגדול בפתח תקווה בהשקעה הנאמדת בכ – 700 אלף ₪
הסניף החדש משתרע על שטח של כ -  80 מ"ר...
בת-ים מצדיעה למתנדבים: טקס הוקרה למסיימי שנת השירות והשירות הלאומי בעיר
אגף נוער וצעירים בעיריית בת-ים קיימו אמש, (6.7), טקס סיום...
דיור מחולק - פועלים למען הסדר הטוב
כתב אישום וגזר דין בגין שימוש אסור בניגוד לחוק התכנון...
איילת מנדלסון נבחרה כמנהלת התיכון בכפר הנוער אמית עליה פ"ת
המנהלת החדשה של התיכון השש-שנתי בכפר הנוער אמית עליה פתח...
שתי תערוכות חדשות בגלריית האמנים ברמת אביב: 'זרמים מקומיים' תערוכת יחיד של שירה לזרוביץ ותערוכה קבוצתית:'קו החוף' של עבודות ציור וצילום
שתי תערוכות חדשות של אמנים ישראליים יפתחו בגלריית האמנים של...
שבוע של חגיגות קיץ עם כוכבי הילדים: מיטב כוכבי הילדים: מיכל הקטנה, מני ממטרה, ללוש, היללי וניבה קשת בהופעות בעופר בילו סנטר - פתוח לקהל הרחב ללא עלות, כניסה חופשית
עופר בילו סנטר, מקבוצת קניוני עופר, ייערוך שבוע של חגיגות...
החלה ההריסה: פרויקט GARDEN TOWERS על תוואי הרכבת הקלה בבת ים יוצא לדרך
השבוע נערך אירוע הריסה במסגרת תוכנית ההתחדשות העירונית ברחוב החשמונאים...
בכיכר המייסדים הוצבו לאחרונה מכלים ובהם עצים צעירים – כחלק מהתוכנית העירונית להצללה וקירור העיר באמצעות עצים במרחב הציבורי.
העצים האלו לא נשארים כאן לתמיד, הם מיועדים להישתל בהמשך...
דילוג לתוכן