התנדבות סטודנטים במכללת לוינסקי לחינוך: שיעורי מוסיקה בזום לילדי הגנים בחופשה

התנדבות סטודנטים במכללת לוינסקי לחינוך: שיעורי מוסיקה בזום לילדי הגנים בחופשה
קרדיט לצילום: רומי אליה בר

סטודנטים מהפקולטה לחינוך מוסיקלי מתנדבים להעביר שיעורי מוסיקה ל- 60 ילדים בגילאי גן במהלך החופשה הקרובה. במסגרת היוזמה שהחלה כבר בחופשת הפסח וממשיכה כעת בחופשת חגי תשרי הסטודנטים מעבירים שיעור מוסיקה שבועיים בזום לילדי הגנים ולהוריהם. השיעורים כוללים לימוד שירי חגים, יצירות קלאסיות, פעילויות מוסיקליות הקשורות לאוריינות מוסיקלית ולשפה במהלכו הסטודנטים שרים ומנגנים לילדים מבתיהם . המיזם יחל לפעול בחופשת סוכות, ועל פי הצורך ימשיך בעתיד.

שיר רייס, סטודנטית בפקולטה לחינוך מוזיקלי במכללת לוינסקי לחינוך : "המצב הנוכחי ומתוך רצון לשמירה על בריאותם של הילדים ואנשי ההוראה הוביל אותנו למודל הוראה אחר ושונה. אחד האתגרים בלימודי ההוראה מרחוק הוא העברת שיעורי מוסיקה בזום לילדים בגילאים צעירים. במסגרת שיעורי ההתנסות (שעות ההוראה שבהם הסטודנטים מתנסים במיומנויות הוראה בתוך גני הילדים ובתי הספר)  העברתי שיעורי מוסיקה ונגינה לילדי הגן וראיתי כמה השיעורים האלה תרמו להתפתחות האישית והחברתית. כשנעשתה אליי פנייה להמשיך עם שיעורים המוסיקה במסגרת התנדבות היה לי ברור שאני לוקחת חלק  ביוזמה הכל כך חשובה, שמחזקת בשעה זו הן את הילדים, הן את ההורים והן אותנו הסטודנטים בתרגול מיומנויות חשובות של ההוראה העתידית".

רותם טרודל, סטודנטית בפקולטה לחינוך מוסיקלי במכללת לוינסקי לחינוך: "במסגרת ההתנדבות נעביר לילדים בגילאי 3-5 שיעורי מוסיקה שבועיים בזום בהתמקדות על חגי תשרי. המטרה שלנו זה לא רק לחשוף את הילדים למושגים מוסיקליים, אלא גם להפעיל אותם ולחשוף אותם למפגשים חברתיים שנותנים להם הפוגה מהנה בתקופה הכל כך קשה".

קרדיט לצילום: רומי אליה בר

ד"ר ביאטריס בר, ראש תוכנית ההתנסות בהוראה בפקולטה לחינוך מוזיקלי במכללת לוינסקי לחינוך: "היוזמה החלה בפסח שעבר מתוך מצוקה של סגירת מקומות ההתנסות ורצון שלנו לאפשר לסטודנטים להמשיך להתנסות בהוראה למוסיקה בגיל הרך. בהמשך הגנים הם אלו שפנו אלינו וביקשו להמשיך את היוזמה גם במהלך החופשות. מדובר בשעות התנדבות שאינן נחשבות חלק מההתנסות המעשית, וההיענות של הסטודנטים הייתה מרשימה".

 

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
"תפילה לאדם": אירועי יום הזיכרון לשואה ולגבורה תשפ"ו
עיריית בת-ים מזמינה את תושבות ותושבי העיר לציין את יום...
"עצים עוד יזכרו אביב" . תערוכת יחיד לאמנית חנה שחר
אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי גלריה Global...
סנדלים, אסימון, חומוס, כובע טמבל וסוסיתא: תערוכת פופ-ארט של ציורים אייקונים תיפתח לרגל יום העצמאות בקניון עופר רמת אביב
התערוכה הכי ישראלית ונוסטלגית: 'כחול לבן בצבעים' תערוכת יחיד של...
למרות שהיו תחת אזעקות וירי טילים: מתנדבי מרחב ירקון של מד"א לא ויתרו על המסורת ואספו, ארזו וחילקו 500 חבילות מזון במסגרת "קמחא דפסחא" למשפחות לרגל חג הפסח
תחת מגבלות מבצע "שאגת הארי", השלימו השבוע מתנדבי מד"א במרחב...
כיצד קלפי טיפול, משחקים לפיתוח מיומנויות חברתיות ומתנות ליום המשפחה יכולים לשפר את חייכם 
קלפי טיפול – כלי עזר משמעותי בתהליכי טיפול קלפי טיפול הם...
ממשיכים בחיזוק החוסן: עיריית בת-ים באמצעות מינהל הרווחה קיימה סדרת פעילויות הפגה למשפחות מיוחדות
עיריית בת-ים, באמצעות מינהל הרווחה, קיימה בשבוע שעבר סדרת פעילויות...
חינוך עם ערכים: צוות בית ספר מקיף שז"ר בבת-ים ביוזמה מרגשת למען התלמידים
בימים מאתגרים אלו, צוות בית ספר מקיף שז"ר הגיע לבתיהם...
פסח סמיילי 😊: “מתחם סמיילי” צבעוני ויצירתי עם מגוון פעילויות לכל המשפחה! 😊 יפתח בחול המועד פסח בקניון עופר סירקין פ"ת הכניסה למתחם ולכל הפעילויות חינם – ללא תשלום
בחול המועד פסח, ב-  5-6 לאפריל, יפתח בקניון עופר סירקין...
הרוג ו-4 פצועים קל-בינוני בזירות נפילה בתל אביב ובפזורה בדרום
אמש (שישי), סמוך לשעה 23:45 התקבלו במוקד החירום 101 של...
למרות הכל- חג פסח כשר ושמח: עיריית בת-ים מעדכנת על הסדרי פינוי אשפה וגזם בתקופת חג הפסח תשפ"ו
גם בתקופה המאתגרת בה אנו נמצאים, עיריית בת-ים מעדכנת כי...
דילוג לתוכן