ועדת הגבולות המליצה על סיפוח של כ-300 דונם לעיר פ"ת – בשורה להתחדשות העירונית, בשורה למהפכה התחבורתית, בשורה לעיר ולתושבים

ועדת הגבולות המליצה על סיפוח של כ-300 דונם לעיר פ"ת – בשורה להתחדשות העירונית, בשורה למהפכה התחבורתית, בשורה לעיר ולתושבים
קרדיט: דוברות פתח תקווה

הועדה הגיאוגרפית מטעם משרד הפנים פרסמה לאחרונה את המלצותיה בפני שר הפנים בנוגע לשינוי הגבולות של פתח תקוה, קריית אונו, המועצה המקומית גני תקווה, המועצה האזורית דרום השרון והמועצה האזורית חבל מודיעין. הועדה בחנה את בקשותיהן של המועצות האזוריות והערים לשינוי הגבולות בין הישובים הגובלים על ציר כביש מכבית, 471. לבקשת עיריית פ"ת, החלה הועדה את דיוניה בחודש ינואר 2019 כאשר במהלכם הוצגו עמדות הרשויות השונות, משרדי הממשלה הרלוונטיים ועוד. בתום דיונים וסיורים שנערכו בציר המדובר, החליטה הועדה להמליץ על העברת כ-300 דונם בסה"כ לתחום השיפוט של פתח תקוה לטובת פיתוח.

בין המלצות הועדה, הומלץ להעביר את תאי השטח התחומים בין כביש מכבית לבין פתח תקוה, בסוף רח' כץ ורח' בן צבי, וזאת כדי לאפשר קרקע משלימה בין היתר להקמת מבני ציבור, מגורים, מגרשי ספורט ותשתיות חדשות במסגרת ההתחדשות העירונית הצפויה בשכונת אחדות והסביבה. בנוסף, הומלץ להעביר לפתח תקוה את תא השטח הנמצא בקצה רח' מנחם בגין, בשטח הכלוא ממערב למחלפון עמישב. כמו כן, ההרחבה תאפשר להקים את מסופי האוטובוסים המשודרגים בסוף רחוב כץ ובאזור מחלפון עמישב.

קרדיט: דוברות פתח תקווה

במידה והמלצות הועדה יאושרו, הגבול בין הרשויות יהיה ציר 471, כך שתאי השטח שמצפון לכביש 471 יועברו לפתח תקוה. זאת, למעט המובלעת שנמצאת מול שעריה (בין כפר מעש לנחלים) מעברו השני של כביש 471 אשר תשאר גם היא בתחומי פתח תקוה.

ראש העיר רמי גרינברג "קביעת הגבולות באופן שיסדיר את השטחים התחומים בין כביש 471 לפתח תקוה, תאפשר לעירייה להעמיק באופן משמעותי את פיתוח התשתיות וכן לקדם פרוייקטים של התחדשות עירונית בשכונות הותיקות ולהמשך לקדם את המהפכה התחבורתית חסרת התקדים שמתבצעת בעיר בשנתיים האחרונות. המלצות הועדה הן חשובות מאוד ומביאות בשורה לעיר."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
בת-ים חוגגת 100 גם בסוכות: מגוון אירועים ופעילויות לכל המשפחה ברחבי העיר
עיריית בת-ים מזמינה את התושבות והתושבים ליהנות בחג הסוכות ממגוון...
עידן תלם, “אינדה גיים”, מגיע לעופר בילו סנטר ופותח פופ־אפ הכולל את המוצרים הפופולאריים לצד השקת מוצר אספנות חדש הנחשף לראשונה
עופר בילו סנטר OUTLET, מקבוצת קניוני עופר,  פותח חנות פופ...
מקווה ישראל בדרך להפוך לצומת תחבורה גדול: מה זה אומר לחולון?
מסוף זמני שאמור לקלוט חלק גדול מפעילות התחנה המרכזית בתל...
"לחזור לנשום”: לציון אירועי ה – 7.10 לירי אלבג משתפת לראשונה מקרוב את סיפור החטיפה, השבי והדרך חזרה הביתה בהרצאה מרתקת לצד אביה אלי אלבג
לציון יום השנה השלישי ל־7 באוקטובר, עופר הקניון הגדול בפתח...
כל מה שצריך לקראת החג במקום אחד: עיריית בת-ים מזמינה את התושבים לשוק ארבעת המינים ומגוון פעילויות לכל המשפחה
לקראת חג הסוכות, עיריית בת-ים, בשיתוף המועצה הדתית, מזמינה את...
החגים בפתח: שעות הפעילות המעודכנות של תחנות ההצלה בחופי בת-ים
לקראת חגי תשרי, עיריית בת-ים מעדכנת את שעות הפעילות של...
חוזר לתפריט: רשת קפה גרג משיקה מחדש את מנת הספיישל: “הכריך של רוני” - לזכרה של רוני אשל ז”ל
כשנתיים וחצי לאחר שהפך לאחד מסיפורי ההנצחה המרגשים של עולם...
לקראת ראש השנה: עובדי חברת החשמל ארזו סלי מזון למשפחות הזקוקות לסיוע בתל אביב
לקראת ראש השנה: עובדי חברת החשמל ארזו סלי מזון למשפחות...
בשורה לתושבי פתח תקוה והסביבה: מוקד חדש לרפואה דחופה של מאוחדת נפתח בעיר
מאוחדת פתחה מוקד חדש לרפואה דחופה שיעניק לתושבי פתח תקוה...
סוכות יצרתי: מתחם יצירה והעשרה חווייתי לילדים ייפתח בעופר הקניון הגדול בפתח תקווה – והכניסה חופשית!
לרגל חג הסוכות, עופר הקניון הגדול בפתח תקווה מזמין את...
דילוג לתוכן