זהירות מלענים!

זהירות מלענים!
הקרדיט : שלום קריחלי

על אף הקורונה ואולי אפילו קצת בגללה הטבע בשיאו בימים אלו. ועוד מעט כבר חג השבועות לפנינו, והוא לא רק חגיגת מאכלי גבינה וביכורים הוא גם "חג הקציר" קציר שיבולים ושיבולים זהדגנים ומלענים.

אז מה זה מלען?

זהירות מלענים!
הקרדיט : שלום קריחלי


המלען הינו זיף צמחי ארוך, עטוף בסיבים ובעל מבנה צר, היוצא מן המוץ. תפקידו לעטוף את הזרע של השיבולים, וככזה, גם ניתק מהם בקלות יחסית.  למעשה אלו  דגני בר, הנפוצים בסביבתנו שעשויים להפוך לגופים זרים מטרידים ומסכנים.

מלענים נוטים להיתפס בקלות על פרוות הכלבים ואף לחדור את העור, חללי האף או האוזן. הסכנות עלולות להיות החל מחדירה וזיהום עורי מקומי ועד לנדידת המלען לאורך דרכי הנשימה עד לריאות ובמקרים מסויימים נדידת מלען לאיברים פנימיים כמו כבד וטחול והיווצרות גרנולומות בחללי הגוף, בטן ובית החזה.
כאשר מלען נשאף ע״י כלב או חתול, הוא מתקדם בדרכי הנשימה העליונות, פוגע ברקמה הרירית העדינה ומוביל להתפתחות של  הליך דלקתי שלרוב מסתבך והופך לזיהומי.

זהירות מלענים!
הקרדיט : שלום קריחלי

סימנים המחשידים לחדירת מלען, המופיעים לרוב באופן פתאומי וחריף לאחר טיול, כוללים ניעור אוזניים או עיטושים ושיעולים בלתי פוסקים.
במקרה ואחד מהסימנים הללו מופיע, יש לפנות למרכז הרפואי הוטרינרי המטפל  בהקדם, על מנת שניתן יהיה לנסות ולשלוף את המלען שבתחילת התקדמותו בקלות יחסית. במידת הצורך או אם המלען חדר לעומק, ניתן אף להיעזר באמצעי אנדו/ברונכוסקופיים להוצאתו (הכנסת צינור המכיל סיב אופטי ומצלמה לחללי האף או האוזן).

סיבוכים אפשריים של חדירת המלען לעומק דרכי הנשימה, כוללים דלקת ריאות, זיהום והצטברות מוגלה בחלל בית החזה (פיותורקס) ופגיעות נוספות. לכן חשוב לפנות לאבחון וטיפול וטרינרי בהקדם האפשרי בכל חשד לחדירת מלען!
לכן אם יצאתם לטיול או יש גינה בבית והכלב או החתול התחילו להתעטש בפתאומיות או שיש הפרשות מאחד הנחיריים או אם בעה"ח מטה ראש או מנערו – סיכוי סביר שיש גוף זר שחדר למערכת הנשימה או לתעלות השמע ויש להגיע לבדיקה על מנת לאתרו ולהוציאו.

זהירות מלענים!
הקרדיט : שלום קריחלי

ושיהיו לנו הרבה ימי טיול וטבע נעימים ובריאים,

צוות וט חולים

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
לרגל חודש המודעות לסרטן העור: המותג לה רוש-פוזה יערוך בדיקות לגילוי מוקדם של סרטן העור - ללא תשלום!
הבדיקות פתוחות לקהל הרחב במתחמי פופ-אפ ייעודיים ב-4 קניונים מרכזיים...
שני מתנדבי מד"א שעובדים באל על הצילו את חייו של גבר בן 74 שהתמוטט ולקה בדום לב בדיוטי פרי בנתב"ג
שלשום (א׳) בשעה 06:46 התקבל דיווח במוקד החירום 101 של...
נשיא המדינה בישיבת קריית הרצוג בבני ברק
״אני דורש מכולם לנהל את המחלוקת בצורה מכובדת ולשם שמיים....
בת-ים על הבמה, גם בעולם: תלמידי הקונסרבטוריון העירוני הופיעו בפסטיבל עולמי בקפריסין
בחודש האחרון, השתתפה משלחת תלמידים מהקונסרבטוריון העירוני בבת-ים בפסטיבל העולמי...
בת-ים ממשיכה לקדם חדשנות ויזמות מקומית: תוכנית המנטורינג לעסקים קטנים הגיעה לסיומה
תוכנית המנטורינג לעסקים קטנים בבת-ים הגיעה לסיומה, כאשר ביום שלישי...
המרכז בחולון שהפך לבית עבור אנשים עם מוגבלות
42 אנשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית מגיעים מדי יום ל״בית...
כיצד להתחבר לכוחות הנסתרים ולהשיב אהבה
מתקשרת מומלצת: המדריך למציאת הכיוון הנכון מציאת מתקשרת מומלצת יכולה להיות...
תומכים בלוחמים: מחר, 21.5, יתקיים בהרצליה - ולראשונה בארץ - יריד עסקים קטנים של לוחמי ולוחמות מלחמת 'חרבות ברזל' בהובלת מועדון הלוחמים 448 הרצליה.
היום, יום חמישי, 21.5, בין השעות 15:00-10:00, יתקיים בכיכר דה...
אירועים, סדנאות ופעילויות מהגיל הרך ועד הגיל השלישי: כך חגגו תושבות ותושבי בת-ים את חג השבועות ברחבי העיר
עיריית בת-ים ציינה השבוע את חג השבועות תשפ״ו עם שלל...
"בעיניים עצומות": כוכבי רשת, משפיענים ושגרירי מאסטר שף בארוע חגיגי ולבן לחג השבועות
המותג הקולינרי מאסטר שף, מבית שסטוביץ, קיים אמש אירוע חגיגי...
דילוג לתוכן