חברה לאחזקת מבנים – מה כל הרעש

חברה לאחזקת מבנים – מה כל הרעש
מקור freepik

חברת אחזקת מבנים היא חברה שמכירה את כל התקנות והמערכות בבניין מגורים מא' ועד ת'. היא מכירה את לוחות הזמנים לטיפולים שוטפים, יודעת לתפעל תקלות נפוצות, ועוד. לעיתים חברה כזאת גם מבצעת את ניהול המבנה, ומשלמת עבור החשבונות, בנוסף גם גובה את תשלומי ועד הבית מהדיירים. 

במידה וחברת אחזקת מבנים אינה מנהלת את הבניין, תפקיד גביית דמי הועד היא על ועד הבית של הבניין. בנוסף על ועד הבית לדאוג לתשלומים השוטפים של הבניין. 

חברה לאחזקת מבנים – מה כל הרעש
מקור freepik

אז למה לא כולם לוקחים חברת ניהול ומקלים על חייהם?

זו שאלה טובה במיוחד, ותשובה עליה היא חמקמקה. כמובן שכל מקרה לגופו, אבל לרוב יותר משתלם ונוח להעסיק חברת ניהול. 

כאשר דיירי הבניין עסוקים בגביית התשלומים, פעמים רבות נוצרות בעיות וסכסוכי שכנים. במקרה וישנה חברת ניהול שמבצעת את הגבייה, הכל יותר פשוט. דייר אשר לא משלם לא יגרום לחור בקופת הועד, הוא פשוט יאלץ להתמודד על ההשלכות.

הפער הגדול שבעקבותיו לא כולם לוקחים חברה ניהול הוא בידע. דיירים רבים ממעיטים ממורכבות הטיפול בועד הבית ואינם מוכנים לשלם מעט יותר כל חודש, על מנת להוריד את הדאגה הזאת מליבם. 

מה חשוב לבדוק לפני שמעסיקים חברת אחזקת מבנים בכדי להיות בראש שקט? 

לפני כל פגישה עם נציג של חברת ניהול אנו ממליצים לכם לשאול את השאלות הבאות : 

  1. האם אותה חברה מנהלת בניינים אחרים בשכונה שלכם? ואם כן איזה? כדאי שתלכו לראות את העבודה באותם בניינים, ובמידה והם ישנם. ובמידה ואינם, קחו בחשבון שלכל פניה שלכם איש מקצוע / מנהל תחזוקה או פועל צריכים להגיע במיוחד. דבר אשר עלול להקשות וליצור עיכובים בזמן אשר יקח לפתרון בעיות .
  2. תבקשו לראות את החוזה מראש. להיפגש עם בנאדם ולסכם אתו תנאים בעל פה זה מעולה. במיוחד אם המחיר שהוא מציע לכם הוא טוב. אולם, כדאי תמיד לראות את החוזה ולעבור עליו ביסודיות לפני שנסגרים סופית על חברה. שימו לב שיש סעיף יציאה שמסביר בדיוק באילו תנאים אפשר לצאת מהחוזה. הסיבה לכך היא שמצד אחד דיירי הבניין רוצים לפעמים לצאת באמצע חוזה, אבל בצד של חברת הניהול לפעמים יש עלויות גדולות בתחילת העבודה, אשר מגולגלות קדימה לכל החודשים. ובמידה והחוזה נגמר באמצע לעיתים יש לחברת התחזוקה הפסדים. 
  3. הבינו את לוחות הזמנים של הניקיון. אחד המכשולים הכי גדולים של חברות התחזוקה הוא הניקיון, שכן בניין מגורים מתלכלך הרבה מאוד. ולכן חשוב להבין מתי הניקיון יבוצע על מנת לנהל מעקב, הן אחר חברת האחזקה והן אחר דיירי הבניין שלרוב עשויים להיות חסרי אחראיות כלפי שאר הדיירים בבניין. 

מבני מגורים גבוהים מצריכים הרבה מאוד עבודה. כל יום צריך להגיע מישהו לבניין, בין אם כדי לנקות, או לבצע טיפול מסוים למערכת מסוימת. מרבית המערכות בבנייני מגורים מצריכים איש מקצוע אשר עבר הסמכה קפדנית על ידי משרד העבודה. 

במידה ומצאתם חברת ניהול טובה, תוכלו להיות רגועים. חברה כזאת עשויה להיות הדבר הכי טוב שקרה לכם בזמן האחרון.
זה נכון שיש הרבה סטיגמות רעות על התחום, אבל ישנן חברות מוערכות שיעשו עבודה טובה במקצועיות רבה, עם מוסר עבודה גבוה וללא פשרות. רק צריך למצוא אותן.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
חברת החשמל השלימה עבודות לחיזוק רשת החשמל בשכונת גבעת הרימון באבן יהודה
צוותי חברת החשמל השלימו לאחרונה עבודות לשדרוג תשתיות החשמל בשכונת...
פרגולות ובתים מעץ - הפתרון המושלם לחצר שלך
פרגולות עץ מיוחדות פרגולות עץ מיוחדות הן לא רק פתרון הצללה...
מענה למחסור באחיות ובאחים: המרכז הרפואי שמיר והמכללה האקדמית רמת גן משיקים תוכנית פורצת דרך להכשרת אנשי רווחה וגריאטריה לסיעוד
שיתוף פעולה בתחום הסיעוד בין המרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא)...
תוכנית הבראה: חזרה למסלול ההצלחה
תוכנית הבראה לחברות במשבר כאשר חברה מתמודדת עם קשיים כלכליים, אחד...
"האמת שלא סיפרנו" פתיחה חגיגית: יום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:00 מיקום: גלריה לוטן, סמטת מזל אריה 19א, יפו העתיקה אוצרת ומפיקת התערוכה : אורלי דביר. אמנית מוצגת אנה פונדיק
LOST SOUL · ציירת ואנימטורית · ילידת 1965. אנה פונדיק...
בלב הביקוש: למה עסקים ממשיכים לבחור בתל אביב?
גם בתקופה שבה שוק המשרדים בישראל משתנה, תל אביב ממשיכה...
כל מה שצריך לדעת על מוצרי תינוקות
תיק החתלה - פריט חובה להורים כאשר מדובר על פריטים חיוניים...
נמר באולם הבחינות: למה לחץ מבחנים הוא בעצם כלי העבודה הכי טוב שלכם?
הלב דופק, הידיים מזיעות והחומר נמחק מהזיכרון? חמי גפן, ראש...
" התהוות" - הדס פורגס בתערוכת יחיד
אוצרות : מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית...
נווה שכטר מציג: פסטיבל התיבה לשימור ידע, מסורת ותרבות חיה: אמנים, בעלי מלאכה ובעלות מלאכה, כוריאוגרפים ומוזיקאים בונים תיבת נח עכשווית לשימור ידע אמנותי בשיתוף פעולה עם כולנא - בית הספר ליצירה מסורתית עכשווית 7 ביולי ועד 15 ביולי 2026 | נווה שכטר – רח׳ שלוש 42, ת״א
מיצב אמנות המשלב מלאכות אריגה, קליעה וליבוד | שימור מלאכות...
דילוג לתוכן