חברת ״שרון טוביה״ תשתמש במערכת הדפסה בחומר קרמי של XJet לייצור חלקים המיועדים לאיזורים חמים בגופים מוטסים

חברת ״שרון טוביה״ תשתמש במערכת הדפסה בחומר קרמי של XJet לייצור חלקים המיועדים לאיזורים חמים בגופים מוטסים
קרדיט צלם: מארק קר

תל אביב. 10 בדצמבר 2019.  חברת ׳שרון טוביה׳, המתמחה בתחומי הייצור השונים, ובעיקר בתעשיות התעופה/חלל והבריאות, תהיה האתר הראשון בו תותקן מדפסת תלת מימד תעשייתית של חברת ההייטק הישראלית, XJet. כחומר גלם להדפסות תשתמש המדפסת ב-״Alumina״, חומר קרמי חדשני, שפותח אף הוא על ידי XJet. החומר, שמצטרף למשפחת החומרים בפיתוח עצמי של XJet, מפגין חוזק מכני יוצא דופן, בידוד מחשמל, עמידה בלחצים ושחיקה נמוכה ביותר. אחד השימושים הראשונים שייבחנו: ייצור חלקים המיועדים לאיזורים חמים בגופים מוטסים.

קרדיט צלם: מארק קר

חברת ׳שרון טוביה׳ היא יצרנית עולמית של מכלולים ורכיבים מכניים. החברה שבסיסה בישראל, מתמחה בשילוב טכנולוגיות, גם בייצור בתלת מימד וגם בעיבוד CNC מורכב  ויש לה מאות לקוחות בתחומי התעשייה השונים. החברה היא מהיחידות בעולם שברשותה אישור לתקן תעופה אזרחית כמו גם אישור תקן לציוד רפואי, הכוללים את כל פעילויות החברה לרבות תחום ההדפסה התלת מימדית. התקנים מאפשרים לחברה, בין השאר, לייצר בהדפסת תלת מימד חלקי מבנה מוטסים וכן משתלים רפואיים. לדברי יאיר שרון, מנכ״ל ׳שרון טוביה׳, התוספת של ההדפסה בחומר ה- Alumina יאפשר להציע ללקוחות מגוון רחב וחדש של יכולות ייצור. ״השימוש בטכנולוגיית ה- Nano Particle Jetting, של XJet לצורך "הדפסת" מוצרים תלת מימדיים מחומרים קרמיים, מספקת למשתמשים חופש פעולה גיאומטרי שמביא שינוי משמעותי לתעשייה כולה. ״נוכל באמצעותה לספק ללקוחותינו פתרונות וחלקים המיועדים לאיזורים חמים בגופים מוטסים, פתרונות למערכות מתח ותדר גבוה וכן לייצר סעפות מורכבות. אנו נרגשים מהתוספת של החומר החדש ליכולות הייצור שלנו״.

הטכנולוגיה של XJet מהווה פריצת דרך בהדפסה תלת מימדית במתכת ובקרמיקה, ומאפשרת ייצור מדויק של חלקים מורכבים מאוד ובעלי פרטים קטנים. היכולת להדפיס בדיוק רב ובמספר חומרי גלם, הופך את המערכות של XJet לאידיאליות עבור תעשיית הרכב, הרפואה ורפואת השיניים, תעשיית הכלים, התעופה, ואף תעשיות החלל והרובוטיקה. החברה כבר מספקת מערכות הדפסה מתוצרתה ללקוחות, מהמובילים בתחומם בארצות הברית, גרמניה, איטליה, שוויץ ובמדינות נוספות ואף בשוק הישראלי.

קרדיט צלם: מארק קר

XJet, שממוקמת בפארק המדע ברחובות נוסדה על ידי חנן גוטהייט, יזם סדרתי, שכבר היה שותף להקמתן של שתי חברות מצליחות שהשיאו תשואה גבוהה מאוד. אחת מהן, אובג'ט מוזגה עם סטרטסיס האמריקאית לפי שווי של 1.2 מיליארד דולר. בחברה, הנמצאת בהליכי גידול מהירים, יש מעל 130 עובדים, ביניהם מספר רב של בכירים ו/או מומחים טכנולוגיים מתחומי הכימיה, הנדסת מכונות תוכנה ועוד. רבים מהם ממקימי תעשיית הדפוס התלת מימדי ומוביליה. באחרונה, הצטרף לחברה, חתן פרס נובל לכימיה – פרופ' דן שכטמן כ-Chairman of the Scientific Board . פרופ' שכטמן בחר להצטרף ל- XJet, לדבריו, משום שהוא מאמין ביכולות של הדפסת תלת ממד ובטכנולוגיה של החברה כמי שיכולים לשנות מהותית את עולם הייצור.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
am:pm מביאה את קצבית Meat Market M25 לסניפי הרשת ומשלימה את חוויית המזווה האורבני
לאחר שהביאה אל תוך השכונה את חוויית המעדנייה הקלאסית ואת...
החינוך העל יסודי ממשיך לטפח מצוינות טכנולוגית בקרב נערות בבתי הספר בעיר
תוכנית “ממריאות”, מתוכניות המצוינות של המרכז לחינוך סייבר, מתרחבת בעיר...
מד"א-הצלה פתח תקווה וארגון "עזר מציון" בשיתוף שירותי הדם של מד"א קוראים לציבור להגיע ביום רביעי (15.3) לפתח תקווה ולתרום דם בהתרמה המסורתית שמתבצעת פעמיים בשנה
עקב המחסור במנות דם, מד"א-הצלה פתח תקווה, ארגון "עזר מציון"...
גלריה צימבליסטה גאה להציג לראשונה: אֶרֶץ אֶרֶץ אָרֶץ, שמעי דבר עפרה צימבליסטה / אלה ליטביץ
אוצרת: סאלי הפטל נוה, גלריה צימבליסטה, תל אביב. פתיחה חגיגית:...
עיריית פתח תקווה משיקה סוכן שירות דיגיטלי מבוסס AI באתר העירייה
עיריית פתח תקווה ממשיכה לקדם חדשנות בשירות לתושב, והשיקה לאחרונה...
יום של אור ועור: יום הפוגה, פינוק וכייף לנשים מתנדבות מקו העימות וממועצת 'מבואות החרמון'
במחווה מרגשת של נתינה וחיזוק קהילת נשות צפון הארץ, אירחה...
"תפילה לאדם": אירועי יום הזיכרון לשואה ולגבורה תשפ"ו
עיריית בת-ים מזמינה את תושבות ותושבי העיר לציין את יום...
סיום מבצע “כנפי הארי”: למעלה למעלה מ-600 אלף ישראלים נכנסו ויצאו מישראל ולישראל
שרת התחבורה רגב הנחתה הבוקר לסגור את מפקדת אלון שפעלה...
מסקר שערכה עמותת 'הראש הכרוני שלי' עולה: מעל למחצית מחולי המיגרנה מדווחים על עלייה בתדירות ההתקפים מאז תחילת המלחמה וכ 90% נאלצו להיכנס למרחב מוגן בזמן התקף 53% מהמשיבים הם תושבי המרכז
פייגא מרקס, יו"ר עמותת 'הראש הכרוני שלי': "ממצאי הסקר מוכיחים...
"עצים עוד יזכרו אביב" . תערוכת יחיד לאמנית חנה שחר
אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי גלריה Global...
דילוג לתוכן