לטובת תלמידות ותלמידי העיר
האגף לחינוך על יסודי החל לפני כשנה בהליך לתכנון אסטרטגי, יסודי ומעמיק הבוחן את המערך העירוני בחינוך הממלכתי, תוך מיפוי הצרכים ובחינת תכניות עתידיות, שיתנו מענה מותאם לגידול הדמוגרפי ויאפשרו צמיחה למען תלמידי העיר, תוך שאיפה למצוינות ולחדשנות.
ההליך כלל עבודת מיפוי מעמיקה, המלווה בהתבוננות וחשיבה, בפורום מקצועי שנערך בהובלת הצוות המקצועי באגף לחינוך על יסודי עם הפיקוח ממשרד החינוך ובשיתוף גורמי מקצוע בתחומים שונים, לקידום 'אקוסיסטם של למידה' נרחב ומגוון, כזה שמייצר שיתופי פעולה עם מרכזי הרפואה, ההייטק והאקדמיה לטובת השבחת מערכת החינוך העל יסודית בעיר פתח תקוה.
ראש העיר רמי גרינברג אמר "בחינוך העל יסודי בממלכתי, עלה הצורך בהרחבת המענים החינוכיים לקידום תחומי דעת נוספים שיאפשרו העשרה והעמקה לתלמידי העיר, תוך שמירה על הרצף הפדגוגי לצד השלמת היישום של תפיסת השש שנתי בעיר. נעשה בירור מעמיק של המגמות הקיימות בחינוך המדעי- טכנולוגי ואף נבחנה מידת הרלוונטיות שלהן במסגרות ייחודיות על אזוריות במערכת החינוך העל יסודי בתחומים מגוונים ונוספים".
"במהלך השנה קידמנו את נושא הרצפים, והשנה אני שמח לראות את היישום המיטבי של תפיסת הרצפים בחינוך העל יסודי. אני גאה בשיתופי הפעולה של צוותי המקצוע במינהל החינוך", הוסיף מ"מ רה"ע וראש מינהל החינוך רון כץ.

שתי כיתות ייחודיות נוספות תפתחנה בחטיבות בשנה"ל תשפ"ב:
- כיתת סמ"ל – סייבר, מנהיגות ולמידה טכנולוגית, בחט"ב ברנר.
- כיתת רפואה – בחט"ב פיינשטיין.
בנוסף בכל חטיבה בעיר תפתח כיתת עמ"ט – עתודה מדעית טכנולוגית. מסלול עמ"ט מהווה תכנית מצוינות יוקרתית ופורצת דרך. התכנית חושפת בפני התלמידים נושאים מתקדמים וסוללת להם את הדרך להיות חלק מדור המנהיגות וההובלה של עתיד המדע והטכנולוגיה במדינת ישראל ומחזקת את התלמידים המעוניינים ללמוד 5 יח"ל מתמטיקה ופיסיקה.
כיתות אלה מצטרפות למסלולים נוספים הקיימים בעיר במסגרת: כיתות מחוננים (בשש שנתי אחד העם), כיתות מופ"ת (ביצחק שמיר ובן צבי) וכיתת המוסיקה (בפיינברג-עלומים).
בקרוב יתקיימו ערבי חשיפה והסברה כדי שיוכלו בוגרי כיתות ו' להגיש מועמדות למסלולי הלימוד בכיתות הייחודיות שהן על אזוריות בעיר.