"חזרת התזמורת" היסטוריה, מוזיקה וזיכרון

"חזרת התזמורת" היסטוריה, מוזיקה וזיכרון
קרדיט גידי לויתן

לפני 22 שנה, כפרייה פולניה בכפר רוסקו ליד אושוויץ הביאה למוטי מלאכי (מי שהיה ראש מטה משלחות הנוער בפולין), יותר מ-150 דפי נגינה, אשר הכילו תווים השייכים לתזמורת הכינורות של אושוויץ. התווים נרכשו והובאו לישראל.

לאחר זמן מה, באחת מנסיעותיו לפולין, ליווה מוטי קבוצת מוזיקאים סלוניקאים לאושוויץ והציג בפניהם את התווים. מר ז'ק סטרומה ז"ל מסלוניקי , זיהה מיד את התווים מהם ניגנה תזמורת כלי הקשת של אושוויץ מאחר והוא היה אחד הנגנים בתזמורת! אותה תזמורת קיבלה את פני הבאים לשער מחנה הריכוז וההשמדה וניגנה כשהאסירים נשלחו למותם והנעימה את זמנם של הסוהרים הגרמנים. 

מר מלאכי מסר לפני כשלוש שנים וחצי את התווים למיכל אשר, מנהלת המרכז העירוני להנצחת השואה ע"ש רות טטרקו, שיחד עם אריה ימיני, מנכ״ל היכל התרבות, יצרו קשר עם הכנר אייל שילוח (המלמד ומרכז את כיתות האמן הבינלאומיות "היסטוריה, מוזיקה וזיכרון" בחסות בית טרזין שבגבעת חיים, וכן מרכז את הוראת כלי הקשת בקונסרבטוריון העירוני של פתח תקוה), שהפך את התווים הנדירים לקונצרט מיוחד וגייס למשימה גם את הפסנתרן והמלחין דר׳ יורי ברנר אשר עיבד יצירה אחת מבין כל היצירות.

 ב- 27.12.20 התקיים הקונצרט הראשון והמרגש "כינורות מהשואה". 

בעקבות הקונצרט הראשון, יצרו קשר עם המרכז העירוני להנצחת השואה מספר משפחות שקרובי משפחותיהם ניגנו בתזמורת וב- 19.8.21 בשעה 19:00 בהיכל התרבות יתקיים קונצרט נוסף "חזרת התזמורת" בו יועבדו יצירות נוספות מאותם תווים והמשפחות יוזמנו לקונצרט זה.

ראש העיר רמי גרינברג "אין לי ספק כי המנגינות שיושמעו בערב יעלו זיכרונות קשים בקרב רבים אך ניצחון הרוח, ניצחון העם היהודי הוא שצריך לחזק את השורדים ואת כלל המאזינים! עיריית פתח תקוה לאורך כל השנה מקיימת אירועים וטקסים לזכר הנספים בשואה ונמצאת בקשר הדוק עם ניצולי השואה המתגוררים בעיר. עם אותם שורדים אשר בכוחותיהם האחרונים הצליחו לשקם את חייהם ולבנות בית כאן בארץ ישראל!

אני מודה לבית טרזין ולכיתות האמן הבינלאומיות על שיתוף פעולה יוצא דופן, לצוות המרכז להנצחת השואה ולמשה פלדמר, יו״ר המרכז, ומאחל לכל השורדים והשורדות, בריאות, אריכות ימים, חיים בכבוד ונחת".

משה פלדמר יו"ר המרכז העירוני להנצחת השואה, "הציווי "לזכור ולא לשכוח" מלווה אותנו כל השנה ומחובתנו למצוא את הדרכים השונות לקיים זאת. ההזדמנות להחיות מחדש יצירות מקוריות שבוצעו והולחנו ע"י אסירים יהודיים במחנות ההשמדה ולהביא זאת בפני הציבור הרחב באמצעות מוזיקאים ישראליים צעירים מפיחים רוח חיים באותם היצירות, והינה דרך נוספת להנצחת מאורעות השואה".

הקונצרט ללא עלות אך יש להירשם מראש:

המרכז העירוני להנצחת השואה (מיכל) 03-9113669, michala@ptikva.org.il.

בית טרזין 04-6369515

קרדיט גידי לויתן
קרדיט גידי לויתן
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
בוקר של סטייל: נשות עסקים ואושיות אופנה הגיעו להשקת חנות הפופ-אפ של מותג האופנה מיס נורי בעופר הקניון הגדול
נשות עסקים, אושיות אופנה ופאשניסטיות  הגיעו בחמישי (28.5.26) האחרון לעופר...
פתח תקווה מצדיעה לרן גואילי ז״ל היקב ההיסטורי הפך למרכז צעירים חדשני ותוסס
עיריית פתח תקווה חנכה היום את מרכז הצעירים ע”ש רן...
צועדים אל הבירה
לכבוד יום ירושלים, יצאו חניכי המכינה הקדם-צבאית הטכנולוגית 'בראשית' אמית...
מותג האופנה MISS NORI פותח פופ-אפ בעופר הקניון הגדול בהשקעה של כ-350 אלף ₪
בפופ־אפ החדש יוצעו קולקציות חדשות לנשים שתכלול בין הייתר: חולצות...
פסטיבל הקינוחים של פתח תקווה חוזר עם נס וסטילה, נסרין קדרי, קופיקו ומושיק עפיה יומיים של מוסיקה ופיתוי מתוק ומפנק
פסטיבל הקינוחים של פתח תקווה יתקיים בפארק יצחק אוחיון ויהפוך...
דואגים לבני ובנות הגיל השלישי ויוצרים קהילות גמלאים וגמלאיות בפתח תקווה
עיריית פתח תקווה מאמצת את מיזם “בומרנג” – מודל חדשני...
אלופי ההסברה
הישג לתלמידי בית החינוך אמית בר אילן פתח תקווה: דוד...
השף יוסי שטרית ויוצרת התוכן עומר לוי משיקים פופ-אפ קינוחים CHIPS CAKE בעופר הקניון הגדול פ"ת
השף יוסי שטרית ויוצרת התוכן עומר לוי משיקים פופ-אפ קינוחים...
רצים לזכרם: המסורת המרגשת של ישיבת אמית כפר גנים
בפעם השלישית ברציפות, ובמה שהפך למסורת קבועה וערכית בישיבת אמית...
סיכום הטקסים ביום הזיכרון תשפ"ו - פתח תקווה
אמש, ערב יום הזיכרון לחללי צה"ל ולנפגעי פעולות האיבה התקיים...
דילוג לתוכן