לאכול, להתעמל, לנוח, לצפות בטלוויזיה, לארח ולהתאוורר מן היום. עבור רבים הבית הוא המקום הבטוח והשקט. אך עבור בני גיל הזהב, שחווים קשיים בעצמאות הבית יכול להוות סכנה של ממש. סקרנו עבורכם חמישה צעדים פשוטים, שייסעו לכם להגביר את הבטיחות בעת השהייה בבית.
הצעד הראשון: התקנת אמצעי בטיחות נייחים
עצמאות היא ערך חשוב ביותר עבור בני גיל הזהב ועבור אלו הנמצאים בתקופות החלמה ומעוניינים להשיג אבני דרך משמעותיות בתהליך השיקום. עצמאות באה לידי ביטוי ביכולת לבצע פעילות פשוטות ויום יומיות ללא עזרה של אדם אחר. ללכת, להתקלח, להתפנות, לבשל, לעמוד ולהתלבש אלו רק חלק מהפעולות הללו. חוויה מתמשכת של עצמאות תורמת למצב הרוח ולאמונה ביכולת האישית. אך כדי להשיג עצמאות נדרשת סביבה תומכת, תרתי משמע, שבאה לידי ביטוי באמצעות התקנת אמצעים, שכל תפקידם הוא מניעת החלקה. אחד מהאמצעים הוא עמוד אחיזה מתכת עם ארבעה גבהים המסתובב לשלוש מאות ושישים מעלות, המתאים אף לתקרות גבוהות ( שלושה מטרים) ותומך במשקל גבוה ( עד מאה ושלושים ושש ק"ג) . דרך נוספת להגביר את הבטיחות היא באמצעות הצמדת ידיות בוואקום לקירות חלל הרחצה והנוחיות וכן פסים נגד החלקה באזורים הרטובים בבית ( מטבח, שירותים, אמבטיה)

הצעד השני: שמירה על מספרי חירום בהישג יד
תחנת המשטרה הקרובה, מגן דוד אדום, חברת הביטוח, הרופא המטפל, קופת החולים ואפילו המספר של השכנים הם רק חלק ממספרי הטלפון החיוניים בעת מצוקה. מומלץ לשמור מספרים אלו בחיוג מהיר בטלפון הנייח ובטלפון הנייד, וכן להציג אותם במקום מרכזי ובכתב בולט, בסמיכות לדלת הכניסה או המקרר, כל שבעת חירום ניתן יהיה למצוא אותם בקלות.
הצעד השלישי: התעמלות בישיבה
התעמלות תורמת לשמירה על הבריאות, משפרת תפקודים שכליים ומעלה את מצב הרוח ותחושת המסוגלות. בני הגיל השלישי ואנשים הנמצאים בתקופות שיקום נמצאים בסכנה גבוהה יותר להחלקה, כאשר ההתעמלות נעשית ללא תמיכה נאותה. כיום ניתן למצוא מכשירים ביתיים רבים, שאף אינם מצריכים חיבור לנקודת חשמל, ניתנים לניוד בכל מקום בבית ומאפשרים להתאמן בבטחה במצב ישיבה.

הצעד הרביעי: פינוי הרצפה מפריטים
הצעד הרביעי מתייחס לשימוש אותו ממלאת רצפת הבית. ספרים, פריטי נוי, עציצים, שטיחים ומזכרות ממלאים את הבית בחן ואופי אך מהווים מכשול ממשי ומצמצמים את מרחב התנועה. בגיל הזהב ובתקופות שיקום התנועה מסורבלת ואף לעיתים אינה רצונית. במקרים אלו מומלץ לפנות את הרצפה ולהשאיר אותה כמה שיותר מרווחת. את הפריטים היפיפיים והנוסטלגיים מומלץ להניח על גבי מדפים צרים, שהותקנו במקומות רחבים ובצמוד למפגש בין שני קירות וכך לשמר את האופי של המרחב.
הצעד החמישי: הידוק השטיחים באמצעות מקבע/ בסיס נוגד החלקה
החלקה על גבי שטיח היא תאונה רווחת שעלולה להסתיים בחבלות חמורות. כאשר מתגוררים בבית ילדים, בני גיל הזהב, וכל אדם אשר נמצא תחת סכנת החלקה ממשית יש להדק את השטיח באמצעות משטח מקבע או משטח בסיסי אותו ניתן לרכוש בכל רשת עשה זאת בעצמך ואף חנות המתמחה במכירת שטיחים. מדובר בפריט בעלות נמוכה ובעמידות גבוהה, שישרת אתכם שנים רבות, ויבטיח, שהשטיחים לעולם לא יזוזו ממקומם.
לסיכום, סקרנו חמישה צעדים בסיסיים להגברת הבטיחות בבית. התקינו עמוד אחיזה מתכת עם ארבעה גבהים, ידיות נצמדות ופסים נגד החלקה באזורים הרטובים בבית, שמרו בהישג יד מספרי חירום, העדיפו להתעמל בישיבה, פנו את הרצפה מאביזרי נוי וספרים ולבסוף זכרו להדק את השטיחים למען בטיחותכם, בטיחות ילדכם ובטיחות בני הגיל השלישי הגרים או מבקרים אתכם.