יוזמה מרגשת בבית הספר ציפורי: תלמידים חונכים כתות לאחר שעות הלימוד

יוזמה מרגשת בבית הספר ציפורי: תלמידים חונכים כתות לאחר שעות הלימוד
עיריית בת ים

מופת ודוגמא: תלמידי כיתה ו' בבית החינוך (בית הספר) ציפורי לוקחים חלק ביוזמה מקסימה אשר במסגרתה הם תורמים מזמנם האישי לאחר שעות הלימודים בחניכה של תלמידים אשר שוהים במסגרת מיל"ת בסיום יום. ע"פ מנהלת בית החינוך, הגברת לילי חג'ג', מדובר ביוזמה אשר נולדה לאחר שהתלמידים למדו על יזמות, והחליטו ליזום בעצמם רעיון של התנדבות, במסגרת זמנם הפנוי.

מתנדבי מילת
עיריית בת ים

מסגרת מיל"ת היא מסגרת עירונית אשר פועלת ארבע פעמיים בשבוע, כאשר מדובר במסגרת לימודית ערכית בה תלמידי בית החינוך נשארים עד השעה 15:30, אולם צצה בעיה וזאת לאור העובדה כי הפעילות מתחילה בשעה 13:30, ואילו התלמידים מסיימים בשעה 12:45. על כן, החליטו תלמידי החינוך ציפורי להתנדב ולחנוך מזמנם הפנוי את התלמידים, עד לתחילת הפעילות. תלמידי כיתה ו' מפתחים עם הילדים שיחות על סכנות ברשת, כמו גם חרם חברתי וכן מתבצעת קריאה של ספרים וכן צפייה בסרטונים של זהירות בדרכים, תוך מתן הסברים לשימוש נכון בכביש כהולכי רגל.

מנהלת בית החינוך, הגברת לילי חג'ג' מספרת "אנו גאים לאין שיעור בתלמידנו המקסימים, ואי לכך היוזמה הזו נבחרה לא מכבר ב"אות הפעיל המצטיין", וזאת לאור העובדה כי לא בכל יום רואים כיתה שלמה שמתנדבת ומפעילה וחונכת תלמידים מתוך בית ספר בעקביות ובמסירות על חשבון זמנם הפרטי, מאה אחוז תרומה ללא תמורה"

ראש עיריית בת ים, צביקה ברוט: "מעורבות קהילתית והתנדבות, היא היסוד ליצירת חברה ערכית, הומנית ומכילה. עיריית בת ים הציבה יעד חברתי מובהק בתחום המובילות הקהילתית והתנדבות בקהילה, ודוגמא לכך היא הפעילות בבית הספר, שתלמידיו אשר מגלי יוזמה אישית אשר מהווה ללא ספק את חוד החנית בנוער הערכי של העיר בת ים. אין ספק כי מדובר ביוזמה מבורכת, אשר אנו מקווים כי תהווה מודל ודוגמא לעוד בתי ספר בעיר אשר ירצו לקחת בזה חלק, כחלק בלתי נפרד ממחויבות של בני הנוער לקהילה ולתרומה לזולת"

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
הריסה, בנייה וסוף למצוקת החנייה - רחוב העבודה ברחובות משנה פניו
במיקום מדהים במרכז רחובות, ברחוב שקט בלב העניינים, מוקם פרויקט...
המפגש שמעניק תחושת שייכות לילדים להורים עם פוסט טראומה
"יש בזה גם גאוות יחידה, אני חלק מהדבר הזה": המפגש...
יום ההליכה הבינלאומי: איך הליכה קבועה עשויה לסייע בהפחתת התקפי המיגרנה
צעד קטן, הקלה גדולה: איך הליכה קבועה עשויה לסייע בהפחתת...
שלוש תערוכות חדשות בגלריית האמנים של עופר רמת אביב: עם האמנים הישראלים: מוטי כהן , מרגלית סוכוי ולינוי ברומברג
גלריית האמנים של קניון עופר רמת אביב תארח החל מה...
‏המצוק היה סגור עוד לפני שקרס: מה בהרצליה יודעים על סכנה שאי אפשר לראות
קריסת המצוק בחוף סידני עלי בפברואר חידדה פער בין נוף...
רגע לפני שחוזרת לניו יורק: ג׳ודי ניר מוזס כוכבת המטבח המנצח נתפסת בטיפול חדשני להידוק הצוואר כמו האחיות קארדישאן
למוזס במסר חשוב: 'צאו להצביע' ומצהירה שתצביע לאביגדור ליברמן ג׳ודי ניר...
לא רק בגדים ונעליים: מבצעי יום הבחירות מגיעים למוצרי החשמל, עם מוצרים החל מ-24.90 שקל ומקרר ב-590 שקל
מקרר ב-590 ש"ח, מיקרוגל ב-149 ש"ח ובלנדר מוט ב-24.90 ש"ח...
פיטמאסטר מתרחבת בארץ ובעולם: סניף דגל חדש בראשון לציון בהשקעה של כ-4 מיליון שקל
קבוצת PITMASTER ממשיכה בתנופת ההתרחבות ותפתח ברבעון הראשון של 2027...
ערב של מוזיקה ישראלית במיטבה: שלום חנוך הופיע בבת-ים במסגרת חגיגות המאה
הזמר והיוצר שלום חנוך הופיע ביום חמישי, (22.10), בטרמינל לעיצוב...
‏היקב שהפסיק לייצר יין עומד לייצר עיר: המבחן של ראשון לציון
היתר בנייה שניתן השנה, תוכנית הכוללת שימושים חדשים וכנס שימור...
דילוג לתוכן