יוסי פתאל, מנכ"ל לשכת התיירות הנכנסת לישראל: "עמדת משרד האוצר כלפי ענף התיירות מאכזבת ומסוכנת"

יוסי פתאל, מנכ"ל לשכת התיירות הנכנסת לישראל: "עמדת משרד האוצר כלפי ענף התיירות מאכזבת ומסוכנת"
צילום רמי חכם

יוסי פתאל, מנכ"ל לשכת התיירות הנכנסת לישראל: "עמדת משרד האוצר כלפי ענף התיירות מאכזבת ומסוכנת מכיוון שהיא מבוססת על הצהרות חסרות שחר. לצערנו הרב, משרד האוצר החליט לשבת שבעה על ענף התיירות הנכנסת בעודה בחיים"

בוועדת הכספים שהתקיימה הבוקר ציין פתאל כי חייבים להמשיך את פעולות שיווק התיירות כבר עכשיו, כפי שנעשה במרבית המדינות בעולם, בכדי לא לאבד הכנסות עתידיות של מיליארדי דולרים לכלכלת הישראלית לאחר משבר הקורונה.

צילום רמי חכם

"עמדת משרד האוצר כלפי ענף התיירות, כפי שהושמעה היום בוועדת הכספים אינה נטועה בעובדות ומספרים כפי שמצופה. הנחת העבודה של האוצר כי לא תהיה תיירות בין מדינות בשנה הקרובה לפחות, סותרת את הנחת העבודה, הפעולות והתקציבים של מרבית ממדינות העולם. למשרד האוצר בישראל יש תובנות בנושאי תיירות שסותרות מסמכי עבודה של מוסדות הכלכלה העולמיים", כך יוסי פתאל, מנכ"ל לשכת מארגני התיירות הנכנסת לישראל, שהשתתף הבוקר בוועדת הכספים של הכנסת.

"אנו מחזיקים בפוטנציאל של מאות מיליוני דולרים בהזמנות הקיימות במערכת לסתיו והחורף הקרובים ולשנה הבאה. למעט משרד האוצר בישראל, בשאר העולם עובדים ומשקיעים במתווה היציאה מהמשבר. התנועה העולמית כבר החלה להתחדש מעט במזרח ותפתח בחודשחודשיים הקרובים באופן הדרגתי בשאר העולם".

לראיה – הבוקר בזמן התכנסות הוועדה חברת יונייטד אירליינס הודיעה שהיא מתכננת לחדש את טיסותיה לישראל. בנוסף, גם חברת היינאן הסינית הודיעה כי תחדש את טיסותיה בסביבות אוקטובר, ברגע שישראל תאשר זאת.

"בכדי לממש את הפוטנציאל העסקי של מאות מיליוני הדולרים שישראל משוועת להם כבר עכשיו ותזדקק להם עוד יותר בחודשים הבאים הצענו יחד עם משרד התיירות שלא לשתק את פעילות השיווק, שעיקרה תחזוקת ההזמנות הקיימות ועדכונן השוטף. יותר מתמיד, היום זה קריטי לשמור על קשר עם הלקוחות בחו"ל, תוך בחינת רגישויות והעדפות חדשות שינבעו מהמשבר והתאמתן לתמונת התעופה וכלל התיירות החדשה שתהיה".

"לצערנו הרב, משרד האוצר החליט לשבת שבעה על ענף התיירות הנכנסת בעודה בחיים", ציין פתאל. "הגעת תיירים לישראל בעוד מספר חודשים, תהיה אפשרית בתנאי שהמארגנים יעבדו על זה כבר היום בגיבוי תכניות שיווק, קידום ושיח עם הלקוחות בחו״ל באמצעות ובשיתוף משרד התיירות. אולם בפועל, משרד האוצר החליט לשתק לחלוטין את פעילות משרד התיירות ובתוך כך את פעילות מארגני התיירות הנכנסת לישראל".

משרד התיירות היה היחידי שהציג היום בוועדת הכספים נתונים כלכליים של הקורה בעולם ופעולות שעושות ממשלות מובילות, שבכל הנוגע לנושאי קורנה, ישראל משתדלת להשוות את עצמה אליהן. ראוי שגם בנושא התיירות נשתווה אליהן, שאם לא כך נפסיד בתחרות והתיירים יברחו למדינות כגון קפריסין ויוון מה שיוביל להפסד של מיליארדי שקלים לכלכלה הישראלית בשנת התיירות הבאה".

עוד הוסיף פתאל: "צדק יו"ר הועדה פורר שדרש ממשרד האוצר לתת למשרד התיירות לנהל את התיירות ולא להקפיא את הפעילות ובכך ליצור נזק. אנו תקווה שמשרד האוצר יחזור להיגיון המתבקש המבוסס על עובדות ומספרים, אשר מוכיחים פוטנציאל אמיתי שקיים אצלנו וגם העברנו לעיונו דוגמאות".

חשוב להוסיף כי ענף התיירות הנכנסת הוא ענף הייצוא ה 6 בגודלו, המייצר מאות אלפי מקומות עבודה בישראל. השרשור מאיתנו והלאה הוא רחב – מדריכי דרך, נהגי אוטובוס, בעלי מסעדות ואטרקציות, עובדי בתי המלון ולמעשה כל איש מקצוע שתייר נתקל בו כשהוא מגיע לישראל. התיירות הנכנסת מכניסה כסף רב למדינה ובעיקר ביישובי הפריפריה. "אנחנו התרופה ליום שאחרי הקורונה", מדגיש פתאל. "ככל שאולי זה נראה מוזר שאנחנו רוצים לעבוד עכשיו, בשיא המשבר – הרי שבעצם אין הגיוני מכך. ענף התיירות עובד בטווחים של חודשים קדימה. אנחנו רואים ברחבי העולם מאמצים כבירים של מדינות להביא תיירים לאחר המשבר. אם לא נהיה במשחק נפסיד מיליארדי שקלים בשנת התיירות הבאה".

לשכת התיירות הנכנסת כוללת כ 1,600 מארגנים בעלי קשרים ומומחיות להבאת תיירים לארץ. הם מתחייבים כי בהשקעה נמוכה יחסית, של עשרות מיליוני שקלים בודדים שיאפשרו להם לעבוד עכשיו ולתחזק הזמנות עתידיות, הם יחזירו פי עשר ויותר לאחר מכן לקופת המדינה.

"אני קורא לאוצר להסתכל בראייה קדימה ולא לשים פלסטרים בלבד ומפציר בהם – תנו לנו לעבוד! במשבר הכלכלי שאנו נמצאים בו מדינת ישראל לא יכולה להרשות לעצמה לוותר על הפוטנציאל האדיר של התיירות הנכנסת", מסכם פתאל.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
קהילה בתנועה: 100 רצים חגגו את שנת ה-100 של בת-ים בריצה שהפכה לחגיגה של ספורט
ביום חמישי, (16.7), התקיימה בבת-ים ריצה קהילתית מיוחדת, במסגרתה השתתפו...
המנהל החדש של ישיבת אמית חברותא פ"ת: הרב מאיר אבני
המנהל החדש של ישיבת אמית חברותא פ"ת הוא הרב מאיר...
כשהיצירה לא יוצאת לגמלאות: תערוכת "יוצרים מהלב" בבית ההורים של ויצו
לובי בית ההורים של ויצו הפך במהלך חודש יולי לגלריה...
Come together : מופע מאחד של מוזיקה קלאסית, ישראלית וביטלס
המופע האחרון לקיץ 2026 של הסימפונית ראשון לציון בסדרת פרנדסימפוני...
משלחת משרד הבינוי והשיכון קיימה בניו יורק סיורים מקצועיים ומפגשי עבודה בתחומי החדשנות בענף הבנייה
במסגרת ביקור משלחת משרד הבינוי והשיכון בניו יורק קיימו חברי...
איכות מעבר לפינה: בניין יוצא דופן יוקם בקרבת מכון ויצמן
רחובות ממשיכה לבסס את מעמדה המבוקש, עם שילוב ייחודי בין...
אי ההרפתקאות יצא לדרך: אירועי הגינות במסגרת חגיגות שנת ה-100 נפתחו רשמית
אתמול (14.7) נפתחה באופן רשמי סדרת אירועי הקיץ "אי ההרפתקאות"...
זה קורה רק פעם במאה: בת-ים פותחת את חגיגות שנת ה-100 עם שלושה ימים של מופעי ענק
עיריית בת-ים מזמינה את תושבות ותושבי העיר ואת הקהל הרחב...
חברת החשמל השלימה עבודות לשיפור רשת החשמל בשכונת נופרים בראש העין
הותקן שנאי חדש לשיפור אספקת החשמל – "נמשיך לפעול יחד...
תופעת לוואי מוזרה של זריקות ההרזיה: מומחים בארץ ובעולם מדווחים על עליה דרמטית בתלונות על היעלמות כדוריות השומן ממקומות פחות רצויים כמו האוזניים
זריקות ההרזיה מטפלות ביעילות חסרת תקדים בהשמנת יתר, אך מייצרות...
דילוג לתוכן