ילדי החינוך המיוחד יזכו לצהרונים גם בחודש יולי

ילדי החינוך המיוחד יזכו לצהרונים גם בחודש יולי
pixabay

בשורה משמחת למאות המשפחות של ילדי החינוך המיוחד בבת-ים: ראש העיר, צביקה ברוט, החליט כי לראשונה יופעלו בחודש יולי צהרונים גם לילדי החינוך המיוחד שעד היום הופלו לרעה בימי הקיץ. מדובר בלמעלה מ-20 גני ילדים המעניקים טיפול בתחום השפה וכן לילדים מעוכבי התפתחות, אשר עירית בת-ים מעולם לא העניקה להם מסגרת חינוכית בשעות אחר הצהריים בימי החופש הגדול. לעומתם, שאר ילדי הגנים יכולים להירשם לקייטנות הכוללות צהרונים עד לשעות אחר הצהריים.

ילדי החינוך המיוחד יזכו לצהרונים גם בחודש יולי
pixabay

כעת הוחלט לשנות את המצב: מחזיקת תיק החינוך המיוחד, טל אסייג, פנתה לברוט ולממלא מקומו אלי יריב, והשלושה החלו לחפש אפשרות שתעניק גם להורי הילדים הללו פתרון לימי הקיץ. היום, 29.5, הודיע ברוט כי הוא יקצה תקציב מיוחד לשם כך, והורי הילדים הללו יוכלו מעתה לרשום אותם לצהרונים שיפעלו עד לתאריך 21 ליולי. השתתפות ההורים עבור התוספת תהיה 433 שקלים, והרישום ייעשה במשרדי החברה לתרבות, פנאי וספורט, באתר החברה או במרכזים הקהילתיים.

ברוט אמר היום כי ״המטרה שלי היא להקל על ציבור ההורים עד כמה שניתן. הודעתי שאני מתכוון להציב בראש סדר העדיפויות את טובת התושבים ואת טובת התלמידים בעיר, ובהתאם לכך אנחנו מתעדפים גם את תקציב העיריה. אם המהלך יצליח נבדוק אפשרות להפוך אותו למתכונת קבועה, ואולי אף להרחיב אותו בהמשך״.

מ״מ ראש העיר ומחזיק תיק החינוך אלי יריב ציין כי ״זוהי בשורה אמיתית לציבור ההורים. אנחנו פועלים ללא הפסקה לחיזוק מערכת החינוך ולשיפור הקשר בין ההורים והתלמידים למערכת, ואין ספק שהצעד הזה יסייע בכך״.

מחזיקת תיק החינוך המיוחד, טל אסייג (ליכוד), אמרה כי ״ההורים הללו נאלצו במשך שנים להפסיד ימי עבודה בלי סיבה אמיתית. אנחנו החלטנו לקחת אחריות ולהפעיל פתרון שהוא תקדימי גם ברמה הארצית. יש מעט מאד עיריות בארץ שעושות זאת, ברוב המקומות לא השכילו עדיין למצוא פתרון. אני שמחה שהנהלת העיר קידמה את היוזמה במסגרת הרצון שלנו לשפר את הטיפול החינוך המיוחד בעיר״.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
גאווה מקומית על הבמה הבינלאומית: עיריית בת-ים מאחלת בהצלחה לנציגיה במשחקי המכביה 2026
אמש נערך טקס הפתיחה החגיגי של המכביה 2026 באצטדיון טדי...
יד שרה תעמיד מערך סיוע והשאלת ציוד למשתתפי המכביה ה־22
לקראת פתיחת אירועי המכביה ה־22, שיתקיימו בישראל בין התאריכים 30...
קינדריל ישראל מארחת את הדור הבא של מומחי בינה מלאכותית מהמרכז האקדמי פרס
קינדריל ישראל, ספקית מובילה של שירותי טכנולוגיה ארגוניים קריטיים, אירחה...
ארוע מוסיקלי וחגיגי במרכז ענב 30.7.2026- המלחין יאיר קלינגר עם שירים מפסקול חיינו, סיפורים ופאנל תרבות ישראלי
בקרוב יערך ארוע חגיגי של מוסיקה, שירה וסיפורים מפס קול...
ראשונה במתחם: קבוצת BBB חתמה על עסקת ראשונה במרכז המסחרי החדש במרכז הרפואי שיבא בתל השומר: Sheba HealthTech Valley
BBB תשקיע כ-12 מיליון שקל בפתיחת שלוש מסעדות קונספט, שכרה...
מבקר המדינה: שיבא נשא בנטל המרכזי של שיקום פצועי המלחמה; ככל שמספר המאושפזים עלה, מספר הטיפולים ירד
47% מפצועי מלחמת חרבות ברזל שנזקקו לשיקום באשפוז טופלו במרכז...
כנס הפנטזיה והמדע הבדיוני הגדול של הקיץ נוחת בפתח תקווה
קרבות אבירים, עמדות גיימינג, מתחמי אספנות, קוספליי, הרצאות, סדנאות, משחקי...
פארק האקסטרים הממוזג WIPARK חוזר : והמחיר החל מ-29 ש"ח
עם היציאה לחופש הגדול, יפתח פארק האקסטרים wipark (וויפארק) במתחם...
כוכב "מאדים" נוחת במוזיאון בת-ים: תערוכה חדשה וחוויית קיץ לכל המשפחה
עיריית בת-ים מזמינה את תושבות ותושבי העיר והקהל הרחב לחגוג...
לרגל החופש הגדול: מחקר ענק קובע: צריכת אלכוהול מגבירה את הסיכון למלנומה
מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן: "החופש של הילדים דורש מאיתנו, ההורים,...
דילוג לתוכן