יש לך איך להגיב! עיריית תל אביב-יפו יוצאת בקמפיין למאבק בהטרדות מיניות במרחב הציבורי

יש לך איך להגיב! עיריית תל אביב-יפו יוצאת בקמפיין למאבק בהטרדות מיניות במרחב הציבורי
צילום: יח"צ לוריאל פריז

בשיתוף לוריאל פריז ואיגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית, עיריית תל אביב-יפו יוצאת בקמפיין למאבק בהטרדות מיניות במרחב הציבורי.

הקמפיין מושק השבוע לקראת היום הבינלאומי למאבק באלימות כלפי נשים

לראשונה בישראל, רשות מקומית יוצאת בקמפיין למאבק בהטרדות מיניות במרחב הציבורי. עיריית תל אביב- יפו, המותג לוריאל פריז ואיגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית ומרכז הסיוע תל אביב בשיתוף פעולה במטרה להגביר את הביטחון האישי של נשים וגברים החווים הטרדה מינית במרחב הציבורי על ידי עידוד התערבות של הצופים מהצד. הקמפיין המשותף "יש לך איך להגיב", קורא לנשים וגברים אשר עדים להטרדה מינית במרחב הציבורי, להתערב, ולפעול לעצירתה בעזרת חמישה כלים פשוטים אותם ניתן ללמוד בלומדה אינטראקטיבית.

בין הכלים: גילוי אמפתיה, בקשת עזרה מאדם אחר באזור, תיעוד של המצב, דיבור ישיר למטריד, מציאת דרך עקיפה להסיח את דעת המטריד- גם לעמוד לצידו ולא לומר כלום יכול להיות יעיל. הקמפיין מתקיים במסגרת תכניתStand Up העולמית של לוריאל פריז, שהנחת המוצא שלה היא כי בכוחם של הצופים והצופות מהצד לסייע במצבים בהם הם מזהים הטרדה של אדם אחר ולסייע לו.

היכנסו ולמדו את הכלים הפשוטים, וקחו חלק במאבק ליצירת מרחב בטוח:
standup-israel.com

רון חולדאי ראש עיריית תל אביב-יפו: "הטרדה מינית היא תופעה בלתי נסבלת שכולנו מחויבים לפעול בכל הכלים לחסלה. לא לצמצם אותה, לא להפחית אותה, אלא למחוק אותה כליל מעל פני האדמה. עיריית תל אביב-יפו עומדת זקופה בעת מאבקה הבלתי מתפשר באלימות כלפי נשים וקידום שוויון מגדרי מלא. במסגרתו, כעת, לראשונה בישראל, רשות מקומית יוצאת בצעד אמיץ לקמפיין רשמי למאבק בהטרדות מיניות במרחב הציבורי. חשוב שכולנו נזכור כי הטרדה מינית במרחב ציבורי אינה מתרחשת בחלל ריק – ולכל אחד ואחת, יש איך להגיב".

הקמפיין יעלה החל ממחר, לקראת היום הבינלאומי למאבק באלימות כלפי נשים שיצוין ביום שישי הקרוב.

מצ"ב סרטון אשר צולם ברחבי תל אביב-יפו ומדגים פעולות אפשריות להתערבות במצב בו עדים להטרדה מינית בעזרת חמשת הכלים של תכנית Stand Up https://bit.ly/3UQd4Ip באדיבות עיריית תל אביב-יפו
בנוסף, גויסו משפיענים מובילים שיעלו את הנושא למודעות בעזרת רשתות טיקטוק, פייסבוק ואינסטגרם תחת המסר "יש לך איך להגיב".

כמו כן, העירייה תקיים הכשרה לכלל עובדי ועובדות העירייה, שיהוו שגרירים במרחב הציבורי ויהיו חמושים בידע הנדרש על מנת לצמצם את תופעת ההטרדות המיניות במרחב הציבורי.

צילום: יח"צ לוריאל פריז

מרים שלר, מנכ״לית מרכז הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית תל אביב: ״פגיעה מינית מתאפשרת בגלל קשר שתיקה. התערבות ועצירה של אירועי הטרדה במרחב הציבורי היא למעשה שבירה של קשר השתיקה הזה.

זהו גלגל הצלה לנפגעות ולנפגעים, שפעמים רבות מתקשות ומתקשים להגיב בעת האירוע. אנחנו שמחות ומברכות על כל איש ואישה, חברה פרטית או מערכת ציבורית שנוקטת בעמדה אקטיבית לסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית והשלכותיה. ב-24.11 נצא לצעדה השנתית ליום המאבק הבינלאומי באלימות נגד נשים, וגם שם נצעק שוב שבכוחנו לעצור את התופעה. הצטרפו אלינו״.

אלי שגיב, מנכ"ל קבוצת לוריאל ישראל: "קבוצת לוריאל מקדמת מטרות חברתיות הקשורות בקידום נשים מאז הקמתה לפני למעלה ממאה שנים. כחלק מערכיו, פועל המותג לוריאל פריז למניעת תופעת ההטרדה המינית במרחב הציבורי, באמצעות תכנית Stand Up הגלובלית, המיושמת במעל 50 מדינות.

ישראל, בה בחרנו ליישם את התכנית בשיתוף איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית, היא מהמדינות המובילות בעולם בהטמעת התכנית ובמספר האנשים שעברו את ההכשרה. אנו רואים חשיבות רבה בהנגשת ההכשרה של Stand Up לציבור רחב עוד יותר ומברכים על שיתוף הפעולה עם עיריית תל אביב- יפו. זוהי דוגמא נוספת לקידום מטרות חברתיות חשובות שקבוצת לוריאל מובילה בישראל."

קמפיין "יש לך איך להגיב", מהווה נדבך נוסף בהרחבת המענים העירוניים למניעת אלימות מגדרית הכוללים תכנית עירוניות קודמות, כגון: תכנית "לילה טוב"- הפועלת ליצירת מרחב בטוח מהטרדות ופגיעות מיניות בעשרות ברים, מסעדות ובתי מלון ברחבי העיר, בין היתר על ידי קיום הכשרה שנתית בנושא לכלל הצוות בסבסוד העירייה.

מידע על התכנית באתר העירייה: http://bit.ly/3Of35tF

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
משט יום העצמאות ה-77: הצדעה ללוחמי הים, החטופים, הפצועים ומשפחותיהם
משט יום העצמאות ה-77 של מדינת ישראל, שיתקיים ביום חמישי,...
תערוכה חדשה לרגל יום העצמאות תיפתח בגלריית האמנים של רמת אביב: "תוצרת הארץ" אוצרת : איילת אמוראי בירן האומנים המציגים: ג'ק סיגל, חיים רון, רחל אגרי, שמואל חזני, אריאלה בלכנר
תערוכה חדשה לרגל יום העצמאות תיפתח לרגל חגיגות יום העצמאות...
"ערב אישי" בעופר הקניון הגדול עם הכוכבת מינדי ארליך מהריאלטי המצליח: "חתונה ממבט ראשון " בהקרנת סרטה המדובר:"פינק ליידי"
ביום שני  ה 05.05.25  בשעה 19:00 ייערך בעופר הקניון הגדול...
אירועי ערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ולנפגעי פעולות האיבה התשפ"ה בתל אביב-יפו
טקס הזיכרון לחללי הטרור * העצרת המרכזית בגן הבנים *...
איך שומרים על פטנטים ומה חשוב לעשות במקרה של הפרת פטנט רשום?
להמצאות חדשות עשוי להיות שווי כספי עצום, לאורך שנים רבות....
מצטיין פיקוד העורף: הרב עופר ארן, ראש ישיבת אמית אלירז פ"ת
הרב עופר ארן, ראש ישיבת אמית אלירז פתח תקווה, העוסק...
טקסי יום השואה שהתקיימו הבוקר- יום הזיכרון לשואה ולגבורה
הבוקר התקיים טקס לזכר קדושי טרנסניסטריה שנספו בשואה, בהשתתפות ראש העיר רמי...
חדשות משמחות : מסעדת קאפרי פתוחה גם בצהריים!
המסעדה האיטלקית החדשה של קבוצת פומו – קאפרי שמאז פתיחתה...
תיאטרון הסמטה: לוח הצגות אפריל - מאי 2025
"סיפורים קטנים בגוען" -  הוא מחזה דרמה טרגי מאת בר מרדיקס...
אירועי ערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ולנפגעי פעולות האיבה התשפ"ה בתל אביב-יפו
טקס הזיכרון לחללי הטרור * העצרת המרכזית בגן הבנים *...
דילוג לתוכן