כנס ארצי למשפחות מתמודדי נפש ביוזמת עמותת איכות בשיקום

כנס ארצי למשפחות מתמודדי נפש ביוזמת עמותת איכות בשיקום
קרדיט איציק בלניצקי

עמותת איכות בשיקום קיימה זו השנה החמישית כנס ארצי, בשיתוף משרד הבריאות, למשפחות שאחד מבני המשפחה מתמודד עם בעיה נפשית. השנה התקיים הכנס בסימן: "על בחירה, משמעות ומה שביניהם – דרך משותפת ובה שבילים שונים" בהשתתפות חברת הכנסת עו"ד מיכל וולדיגר – יושבת ראש השדולה לבריאות הנפש, ד"ר טל ברגמן – ראש האגף לבריאות הנפש במשרד הבריאות, איילה ראלי – מנכ"לית עמותת איכות בשיקום ואנשי מקצוע בכירים נוספים מתחומי בריאות הנפש והבריאות. הכנס התקיים במרכז הכנסים בכפר המכביה ב-24.4 ו 25.4, בהשתתפות כ- 300 בני משפחה של מתמודדי נפש, מכל רחבי הארץ.

במהלך הכנס הועברו הרצאות מקצועיות של מומחים בתחומי הפסיכולוגיה והפסיכיאטריה, הרצאות השראה וסדנאות. כמו-כן, מוצגות עבודות יצירה של בני משפחה המקבלים שירותים במרכזי יה"ל.

קרדיט איציק בלניצקי

משתתפי הכנס, בני משפחה ובני זוג של אנשים המתמודדים עם בעיה נפשית, נהנו מהרצאות העשרה שמעניקות להם כלים להתמודדות יומיומית עם מצבים מאתגרים, סדנאות חווייתיות ושימוש חופשי במתקני כפר המכביה.

איילה ראלי, מנכ"לית העמותה פתחה את הכנס וציינה, כי "הפתרונות שיזמו הם מענה לקולות שהתקבלו מהשטח. ביניהם, הקמת תערוכה דיגיטלית "קול המשפחות" המשלבת צילומים של בני משפחה לצד טקסטים משמעותיים, הקמת קו סיוע בשעות אחר הצוהריים והערב המופעל על ידי בנות משפחה מתנדבות, המעניקות מידע לצד תמיכה נפשית ומערך דיגיטלי של הרצאות, שיחות וסדנאות מקוונות", "להתמודדות ולהחלמה של המתמודד ובני משפחתו שבילים שונים, וכל שביל שונה מן האחר. ביומיים האלה נשמע, נתרשם ונלמד על השביל של כל אחד מאיתנו", הוסיפה ראלי.

"בריאות הנפש טומנת בחובה רבדים רבים. כמי שמכירה את הנושא מקרוב, אני מבינה לליבכן ורואה את מצוקותיכן. משפחות מתמודדי הנפש הן חוד החנית של הטיפול בהם, ויש להעניק להן את כל הכלים הדרושים לשם כך." אמרה ח"כ וולדיגר והצהירה כי תעשה כל שביכולתה כדי לסייע למשפחות בהתמודדות ולהקל את הטיפול במתמודדי הנפש במסגרת הקהילה והמשפחה.

הערב הראשון של הכנס נחתם בהופעתו המרגשת של הזמר והיוצר אבי טולדנו "מחזירים את הרגש לשירים". טולדנו אב לבן המתמודד עם סכיזופרניה מאז גיל ההתבגרות, פועל רבות לקידום נושא בריאות הנפש. "הקושי הוא יומיומי, אך האהבה מפצה על הכל ואני מסייע לו בכל דרך אפשרית", אומר טולדנו.

את יומו השני של הכנס חתם השחקן, אמיתי קדר במופע "היומנים של אמא" המבוסס על סיפור חייו ויחסיו עם אימו, מתמודדת הנפש.

עמותת איכות בשיקום מפעילה 4 מרכזי יה"ל לייעוץ למשפחות מתמודדים בראשון לציון, חדרה, כפר סבא ואשדוד. המרכזים ממומנים ומפוקחים על ידי משרד הבריאות.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
משט יום העצמאות ה-77: הצדעה ללוחמי הים, החטופים, הפצועים ומשפחותיהם
משט יום העצמאות ה-77 של מדינת ישראל, שיתקיים ביום חמישי,...
עורך דין לענייני גירושין
עורך דין מנוסה שייתן לכם את המענה המקיף ביותר בדיני המשפחה
מהו תפקידו של עורך דין לענייני גירושין? בתהליך הגירושין, חשוב מאוד...
סלמון אפוי - טייסטינג רום - קרדיט חיים יוסף
בשורה משמחת לחובבי היין: הטייסטינג רום יישאר פתוח במהלך חול המועד פסח הקרוב
הטייסטינג רום, בר יין קונספטואלי אשר ממוקם במבנה טמפלרי בפארק...
רמת אביב סטייל: תצוגת אופנה של המותג גלביה נערכה בקניון עופר רמת אביב כל ההכנסות קודש לעמותת FRONT LIFE - התומכת בחיילים קרביים משוחררים
כ – 150 נשים, ביניהן נשות עסקים, מובילות דעת קהל,...
עיריית תל אביב-יפו ומוזיאון העיר חוגגים יום הולדת 116 לתל אביב-יפו בסוף שבוע של עוגות, סיפורים ובתי קפה סופ"ש יום הולדת ותחרות "עוגת העיר"
תל אביב-יפו חוגגת יום הולדת 116 בסוף שבוע של אירועי...
מובילות דרך: נשות אדמונד דה רוטשילד ישראל התכנסו לערב שכולו עוצמה נשית, חוסן והשראה
לקראת יום האישה הבינלאומי, יפית נמליך-סוכרי, מנכ"לית ניהול תיקי השקעות...
נבחרו שמונה הנשים אשר יקבלו את אות האישה המובילה לשנת 2025
בחודש מרץ נציין את "פתח תקווה שווה - חודש האישה",...
קריית החינוך בן גוריון בנס ציונה חוגגת 100% זכאות לבגרות במחזור המאה בטקס מרגש ומלא משמעות.
בטקס חגיגי ומלא גאווה, חגגה קריית החינוך "בן גוריון" את...
אירוע גאלה והוקרה לתרבות השחורה בישראל - חמישי 23.1.2025 האנגר 11 תל אביב
  אירוע גאלה והוקרה לתרבות השחורה בישראל במסגרת פסטיבל  BE.MC Live 2025...
מתי לאחרונה התגבננת כחתול? עיריית תל אביב- יפו, העיר העברית הראשונה, במחווה עירונית ליום השפה העברית: "להתעמל בעברית"
הקמפיין העירוני לרגל יום העברית יתמקד השנה בחידושי מילים ומונחים...
דילוג לתוכן