להקת המחול קמע גאה להציג בבכורה: פנים לבנות – White Face יצירות מאת תמיר גינץ ונאצ'ו דואטו

להקת המחול קמע גאה להציג בבכורה:  פנים לבנות –  White Face  יצירות מאת תמיר גינץ ונאצ'ו דואטו
קרדיט: כפיר בולוטין

מופעי בכורה:

7 במרץ | המשכן לאמנויות הבמה, באר שבע

12 במרץ | מרכז סוזן דלל, תל אביב

01 באפריל | מרכז סוזן דלל, תל אביב

02 באפריל | מרכז סוזן דלל, תל אביב

04 ליולי | מרכז סוזן דלל, תל אביב

 

להקת המחול קמע גאה להציג בבכורה, החל מתאריך 7 במרץ ברחבי הארץ, ערב חדש ובו 2 יצירות:
תמיר גינץ, המנהל האמנותי של קמע מעלה בבכורה עולמית את "פנים לבנות", החוקרת צדדים אפלים במרחבי הרגש האנושי, יצירה השלובה עם עבודת ווידאו ומוסיקה מקורית פרי שתוף פעולה עם האמן הבאר שבעי הרב תחומי גיל נמט.

יצירת המופת המרהיבה "GNAWA" של נאצ'ו דואטו (ספרד), כוראוגרף בינלאומי מהחשובים בדורנו, חותמת את הערב במפגן ווירטואוזיות של ריקוד במיטבו. דואטו יוצר תזמור בין המוזיקה לתנועה הרוקם חושניות ופולחניות יחד. היצירה חוזרת לרפרטואר קמע במחווה מרגשת מנאצ'ו דואטו ללהקת המחול קמע ולקהל בישראל.

"ב"פנים לבנות" נמשכתי לחקור את היחסים שבין פוגע לנפגע, את המקום שבו הגבול מטשטש וגורם לאדם אחד לפגוע באדם אחר, אפילו בכוח המילה בלבד… מסקרן אותי בעבודה הזו לנסות ולבטא את מה שזה עושה לי בנימי הגוף. בחרתי לעבוד עם ווידאו ארט ומוזיקה מקורית, שניהם פרי שיתוף פעולה עם האמן הבאר שבעי גיל נמט שמעורר בי השראה גדולה, אומר גינץ "בנוסף, לאחר פרוץ המלחמה חשבתי מה היצירה שתגרום לקהל התרוממות נפש במופע שלנו ו"גנאווה" של נאצ'ו דואטו הייתה מיד הבחירה האולטימטיבית בעיני. נאצ'ו הוא כוריאוגרף מהיוקרתיים בעולם ולהביא יצירה שלו לקמע זו משימה מאתגרת מאד מכל הבחינות. היצירה הועלתה על ידי להקות המחול המובילות בעולם. פניתי אליו ושיתפתי אותו במהמורות שלנו בצל המשבר הגדול בארץ. במחווה מרגשת של אמון ואהבה נאצ'ו העניק לי "במתנה" את היצירה למען להקת המחול קמע, לקהל שלנו, מתוך רצון להביע שותפות גורל אתנו."

 

פנים לבנות:

כוריאוגרפיה: תמיר גינץ

וידאו ארט ומוזיקה מקורית: גיל נמט

תלבושות: עמליה יקיר

עיצוב תאורה: שי יהודאי

 

Gnawa:

כוריאוגרפיה: נאצ’ו דואטו

מוזיקה מקורית: חסן חכמון/אדם רודולף; חואן אלברטו ארטצ’ה וחוויאר פקסאריניו; רביח אבו-חליל, ולז, קוסור וסרקיסיאן

תלבושות ועיצוב: לואיס דבוטה ומודסטו לומבה

עיצוב תאורה: ניקולס פישטל (A.A.I.)

בביצוע: להקת המחול קמע

 

להקת המחול קמע היא סימן המזל של המחול הישראלי. תמיר גינץ, המנהל האמנותי, המייסד והכוריאוגרף של הלהקה, מוביל את הלהקה ליצירתיות מלאת תשוקה, חיבורים ואמנותיות חסרת פשרות. קמע שבתה קהלים נלהבים ברחבי העולם בשני העשורים מאז הקמתה.

יצירות הלהקה, מועלות מעל למאה פעמים בשנה בארץ ובעולם, נותנות במה לווירטואוזיות עוצמתית לצד ביטוי אישי של הרקדנים ומזמינות את הצופים לחוויה מרתקת. גינץ, יוצר עבודות המהוות את הציר המרכזי ברפרטואר הלהקה, בעבודותיו נרקם על הבמה עולם עשיר ברבדים. שפת התנועה הדרמטית של גינץ שופעת בדימויים ומאתגרת את יכולות הרקדנים.

קמע הנה בית ל-24 רקדנים, ישראלים לצד רקדנים מרחבי העולם, התורמים מכישרונם לתהליך היצירתי ומביאים לבמה ביצוע מרגש וסוחף. קמע זכתה להצלחה בסיורי הופעות ובפסטיבלים יידועי שם ברחבי העולם ובנוסף, הלהקה מטפחת קהל צעיר של שוחרי מחול באמצעות מופעים לנוער. בלהקה מועלות עבודות של כוריאוגרפים אורחים מהמובילים בעולם, לצד יצירה מקורית של כוריאוגרפים ישראלים ויוצרים צעירים.

קרדיט: כפיר בולוטין
קרדיט: כפיר בולוטין
קרדיט: כפיר בולוטין

 

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ועדת המכרזים של נציבות שירות המדינה בחרה פה-אחד בעו"ד ד"ר חיים ויסמונסקי לתפקיד פרקליט מחוז מרכז (פלילי).
עו"ד ויסמונסקי, המכהן כמנהל מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה, יחליף את...
חודש מרץ מקסיקני במסעדת LOFT בג'ורג' תל אביב מסע בין תבלינים, צבעים וטעמים במהלך חודש מרץ 2025
ג'ורג' תל אביב חוגג שנה, ובמסגרת החגיגות מציגה מסעדת LOFT...
היום (שני) עיריית פתח תקווה עברה לידיים צעירות!
במסגרת יום חילופי השלטון המסורתי, בני ובנות הנוער בעיר לקחו...
מרץ בתיאטרון הסימטה: הצגות ומופעים בחודש מרץ 2025
תיאטרון הסימטה מציג את לוח המופעים לחודש הקרוב, עם הצגות...
חלום של עדלאידע!
עדלאידע 2025 תתקיים בסימן חלומות! בתקווה לחלומות טובים, ורודים ושלווים,...
לקראת חג הפורים: חוגגים מהלב: קהילת שבט הנובה מגיעה לשמח את חניכי בית נועם
ביום שלישי, 11 במרץ, תתקיים מסיבת הפורים המסורתית בבית נועם...
מותג הטיפוח הניו-יורקי Kiehl's פותח מחדש את סניף הדגל בקניון עופר רמת אביב
מותג הטיפוח הניו-יורקי Kiehl's פתח את סניף הדגל בקניון עופר...
פינוי דירות – השירות המקצועי, האמין והרגיש של גל הפינויים
כאשר מגיע הרגע שבו יש צורך לבצע פינוי דירות, מדובר...
מפגש בנושא "יחסי אוסטריה-ישראל" התקיים בבית אריאלה
בבית אריאלה התקיים אמש אירוע של ארגון יוצאי מרכז אירופה...
מכון כושר בנהריה – לשמור על כושר, בריאות ואנרגיה בקאנטרי גן עברון
אם אתם מחפשים מכון כושר בנהריה שמציע יותר מרק מקום לאימון, קאנטרי גן...
דילוג לתוכן