ללמוד את רזי הכנת הפיצה ישירות מהאיטלקים

ללמוד את רזי הכנת הפיצה ישירות מהאיטלקים
צילום: הדס שמר

נבחרת שפים ישראלית התמחתה באיטליה בקורס פיציולו מטעם "פסטה ריקו" וביה"ס "בישולים".

השפים התארחו בטחנת הקמח של חברת Molino Casillo הנחשבת ליצרנית הקמח והסולת מהמובילות בעולם ולמדו ממיטב המומחים את רזי הכנת הפיצה האיטלקית על פי שיטות מסורתיות.

חברת "פסטה ריקו", בשיתוף בית הספר המוביל לקולינריה "בישולים", הוציאו לראשונה משלחת ייחודית מסוגה להתמחות באיטליה. המשלחת, שכללה שפים מובילים בישראל, טסה לאיטליה כדי לחוות וללמוד קורס פיציולו ייחודי מאת המומחים הבינלאומיים של חברת Molino Casillo.

הקורס התקיים בטחנת הקמח של החברה בעיר קוראטו, שם למדו המשתתפים את רזי הכנת הבצק לפיצות, פוקצ'ות, לחמים ועוד. את הקורס ליוו שף יובל מטלון מצוות המורים של ביה"ס בישולים, יחד עם רן מיכאלי, השף הראשי של חברת "פסטה ריקו", ושולבו בו סיורים קולינריים ואירוח אצל יצרנים מקומיים.

צילום: הדס שמר

במשך שבוע שלם למדו חברי המשלחת על הכימיה הבסיסית בהכנת לחמים, פוקאצ'ות ולחמי מחמצת מיוחדים, מהם התהליכים הייחודיים שתורמים לאיכות הבצק ולעיכול שלו, התנסו במגוון שיטות להכנת בצקים שונים וכן התרשמו מפרזנטציות מדהימות שהוכנו על ידי מומחי חברת קסילו.

בין משתתפי המשלחת נמנו שף יניב לוזון ממלון פורט ת"א של רשת מלונות ישרוטל, שף ניקיטה פורטנוי ממסעדת לה קוצ'ינה אילת מקבוצת ישרוטל, שף מאור מלול ממסעדת אנג'לינה אילת מקבוצת ישרוטל, שף נדב אלבז מקבוצת המסעדות "דרך הגפן", גל ספיר בעלי קייטרינג קסרולה ושפים נוספים.

נבחרת השפים הישראלית באיטליה. צילום: הדס שמר

חברת "פסטה ריקו" מתמחה בייצור ושיווק של פסטה טרייה ובייבוא של מוצרי מזון פרמיום מאיטליה. החברה מייבאת לישראל את מוצרי הקמח של Molino Casillo ומייצרת מגוון רחב של פסטות טריות בשיטה איטלקית מסורתית.

לדברי הדס שמר וולקוביץ', סמנכ"לית השיווק בחברה שהתלוותה למשלחת, הנסיעה של משלחת השפים לאיטליה והלימודים בחברת קסילו תרמו רבות להעברת הידע הרב של טחנת הקמח לשפים ולהעמקת הקשרים בין החברות. "בשנה הקרובה צפויים שיתופי פעולה נוספים בתחום קמחי הדורום, אשר עשירים בחלבון ובקמחים נוספים אשר מיובאים מאיטליה".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
הריסה, בנייה וסוף למצוקת החנייה - רחוב העבודה ברחובות משנה פניו
במיקום מדהים במרכז רחובות, ברחוב שקט בלב העניינים, מוקם פרויקט...
המפגש שמעניק תחושת שייכות לילדים להורים עם פוסט טראומה
"יש בזה גם גאוות יחידה, אני חלק מהדבר הזה": המפגש...
יום ההליכה הבינלאומי: איך הליכה קבועה עשויה לסייע בהפחתת התקפי המיגרנה
צעד קטן, הקלה גדולה: איך הליכה קבועה עשויה לסייע בהפחתת...
שלוש תערוכות חדשות בגלריית האמנים של עופר רמת אביב: עם האמנים הישראלים: מוטי כהן , מרגלית סוכוי ולינוי ברומברג
גלריית האמנים של קניון עופר רמת אביב תארח החל מה...
‏המצוק היה סגור עוד לפני שקרס: מה בהרצליה יודעים על סכנה שאי אפשר לראות
קריסת המצוק בחוף סידני עלי בפברואר חידדה פער בין נוף...
רגע לפני שחוזרת לניו יורק: ג׳ודי ניר מוזס כוכבת המטבח המנצח נתפסת בטיפול חדשני להידוק הצוואר כמו האחיות קארדישאן
למוזס במסר חשוב: 'צאו להצביע' ומצהירה שתצביע לאביגדור ליברמן ג׳ודי ניר...
לא רק בגדים ונעליים: מבצעי יום הבחירות מגיעים למוצרי החשמל, עם מוצרים החל מ-24.90 שקל ומקרר ב-590 שקל
מקרר ב-590 ש"ח, מיקרוגל ב-149 ש"ח ובלנדר מוט ב-24.90 ש"ח...
פיטמאסטר מתרחבת בארץ ובעולם: סניף דגל חדש בראשון לציון בהשקעה של כ-4 מיליון שקל
קבוצת PITMASTER ממשיכה בתנופת ההתרחבות ותפתח ברבעון הראשון של 2027...
ערב של מוזיקה ישראלית במיטבה: שלום חנוך הופיע בבת-ים במסגרת חגיגות המאה
הזמר והיוצר שלום חנוך הופיע ביום חמישי, (22.10), בטרמינל לעיצוב...
‏היקב שהפסיק לייצר יין עומד לייצר עיר: המבחן של ראשון לציון
היתר בנייה שניתן השנה, תוכנית הכוללת שימושים חדשים וכנס שימור...
דילוג לתוכן