נבחרת שפים ישראלית התמחתה באיטליה בקורס פיציולו מטעם "פסטה ריקו" וביה"ס "בישולים".
השפים התארחו בטחנת הקמח של חברת Molino Casillo הנחשבת ליצרנית הקמח והסולת מהמובילות בעולם ולמדו ממיטב המומחים את רזי הכנת הפיצה האיטלקית על פי שיטות מסורתיות.
חברת "פסטה ריקו", בשיתוף בית הספר המוביל לקולינריה "בישולים", הוציאו לראשונה משלחת ייחודית מסוגה להתמחות באיטליה. המשלחת, שכללה שפים מובילים בישראל, טסה לאיטליה כדי לחוות וללמוד קורס פיציולו ייחודי מאת המומחים הבינלאומיים של חברת Molino Casillo.
הקורס התקיים בטחנת הקמח של החברה בעיר קוראטו, שם למדו המשתתפים את רזי הכנת הבצק לפיצות, פוקצ'ות, לחמים ועוד. את הקורס ליוו שף יובל מטלון מצוות המורים של ביה"ס בישולים, יחד עם רן מיכאלי, השף הראשי של חברת "פסטה ריקו", ושולבו בו סיורים קולינריים ואירוח אצל יצרנים מקומיים.

במשך שבוע שלם למדו חברי המשלחת על הכימיה הבסיסית בהכנת לחמים, פוקאצ'ות ולחמי מחמצת מיוחדים, מהם התהליכים הייחודיים שתורמים לאיכות הבצק ולעיכול שלו, התנסו במגוון שיטות להכנת בצקים שונים וכן התרשמו מפרזנטציות מדהימות שהוכנו על ידי מומחי חברת קסילו.
בין משתתפי המשלחת נמנו שף יניב לוזון ממלון פורט ת"א של רשת מלונות ישרוטל, שף ניקיטה פורטנוי ממסעדת לה קוצ'ינה אילת מקבוצת ישרוטל, שף מאור מלול ממסעדת אנג'לינה אילת מקבוצת ישרוטל, שף נדב אלבז מקבוצת המסעדות "דרך הגפן", גל ספיר בעלי קייטרינג קסרולה ושפים נוספים.

חברת "פסטה ריקו" מתמחה בייצור ושיווק של פסטה טרייה ובייבוא של מוצרי מזון פרמיום מאיטליה. החברה מייבאת לישראל את מוצרי הקמח של Molino Casillo ומייצרת מגוון רחב של פסטות טריות בשיטה איטלקית מסורתית.
לדברי הדס שמר וולקוביץ', סמנכ"לית השיווק בחברה שהתלוותה למשלחת, הנסיעה של משלחת השפים לאיטליה והלימודים בחברת קסילו תרמו רבות להעברת הידע הרב של טחנת הקמח לשפים ולהעמקת הקשרים בין החברות. "בשנה הקרובה צפויים שיתופי פעולה נוספים בתחום קמחי הדורום, אשר עשירים בחלבון ובקמחים נוספים אשר מיובאים מאיטליה".