ללמוד את רזי הכנת הפיצה ישירות מהאיטלקים

ללמוד את רזי הכנת הפיצה ישירות מהאיטלקים
צילום: הדס שמר

נבחרת שפים ישראלית התמחתה באיטליה בקורס פיציולו מטעם "פסטה ריקו" וביה"ס "בישולים".

השפים התארחו בטחנת הקמח של חברת Molino Casillo הנחשבת ליצרנית הקמח והסולת מהמובילות בעולם ולמדו ממיטב המומחים את רזי הכנת הפיצה האיטלקית על פי שיטות מסורתיות.

חברת "פסטה ריקו", בשיתוף בית הספר המוביל לקולינריה "בישולים", הוציאו לראשונה משלחת ייחודית מסוגה להתמחות באיטליה. המשלחת, שכללה שפים מובילים בישראל, טסה לאיטליה כדי לחוות וללמוד קורס פיציולו ייחודי מאת המומחים הבינלאומיים של חברת Molino Casillo.

הקורס התקיים בטחנת הקמח של החברה בעיר קוראטו, שם למדו המשתתפים את רזי הכנת הבצק לפיצות, פוקצ'ות, לחמים ועוד. את הקורס ליוו שף יובל מטלון מצוות המורים של ביה"ס בישולים, יחד עם רן מיכאלי, השף הראשי של חברת "פסטה ריקו", ושולבו בו סיורים קולינריים ואירוח אצל יצרנים מקומיים.

צילום: הדס שמר

במשך שבוע שלם למדו חברי המשלחת על הכימיה הבסיסית בהכנת לחמים, פוקאצ'ות ולחמי מחמצת מיוחדים, מהם התהליכים הייחודיים שתורמים לאיכות הבצק ולעיכול שלו, התנסו במגוון שיטות להכנת בצקים שונים וכן התרשמו מפרזנטציות מדהימות שהוכנו על ידי מומחי חברת קסילו.

בין משתתפי המשלחת נמנו שף יניב לוזון ממלון פורט ת"א של רשת מלונות ישרוטל, שף ניקיטה פורטנוי ממסעדת לה קוצ'ינה אילת מקבוצת ישרוטל, שף מאור מלול ממסעדת אנג'לינה אילת מקבוצת ישרוטל, שף נדב אלבז מקבוצת המסעדות "דרך הגפן", גל ספיר בעלי קייטרינג קסרולה ושפים נוספים.

נבחרת השפים הישראלית באיטליה. צילום: הדס שמר

חברת "פסטה ריקו" מתמחה בייצור ושיווק של פסטה טרייה ובייבוא של מוצרי מזון פרמיום מאיטליה. החברה מייבאת לישראל את מוצרי הקמח של Molino Casillo ומייצרת מגוון רחב של פסטות טריות בשיטה איטלקית מסורתית.

לדברי הדס שמר וולקוביץ', סמנכ"לית השיווק בחברה שהתלוותה למשלחת, הנסיעה של משלחת השפים לאיטליה והלימודים בחברת קסילו תרמו רבות להעברת הידע הרב של טחנת הקמח לשפים ולהעמקת הקשרים בין החברות. "בשנה הקרובה צפויים שיתופי פעולה נוספים בתחום קמחי הדורום, אשר עשירים בחלבון ובקמחים נוספים אשר מיובאים מאיטליה".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
קולולו חוגג את הרוח האמריקאית: שבוע ג'ק דניאל'ס וקולינריה בהשראה אמריקאית
לרגל ה־4 ביולי – בר הקוקטיילים קולולו בפתח תקווה יוצא...
חגיגה קולינארית יוקרתית: לראשונה קניון עופר רמת אביב פותח מתחם קולינארי ייחודי בימי שישי: "לה בוקרייה" מבית WEEKEND MARKET
המתחם יפעל בימי שישי באופן קבוע בחודשים הקרובים ויכלול  שפע...
הדלתות היו סגורות אבל הלב תמיד פתוח
גם בימי המלחמה, כשאזעקות היו חלק מהשגרה והמתח הורגש בכל...
בוגרת אמית רננים - המצטיינת בלימודי הצרפתית בארץ
בתיה שיקלי, בוגרת אמית רננים אשר סיימה את לימודיה בשנה...
עושים שכונה: רשת קפה ביגה משיקה פורמט חדש של סניפים שכונתיים ברחבי הארץ תחת השם: BIGA STREET
שני הסניפים הראשונים יפתחו: בשכונת הנוריות בראשון לציון ובשכונת הנשיא...
הנצחה ברוח המלחמה
ראש העיר רמי גרינברג יביא בפני מועצת העיר הצעה לקריאת...
בשורה משמחת לחובבי היין והקולינריה: הטייסטינג רום משיק תפריט קיץ חדש ושעות שמחות מבעבעות
הטייסטינג רום בר היין הקונספטואלי שבפארק שרונה תל אביב מזמין...
שירות לפני הכל- רונלייט משיקה מרכז שירות חדש ללקוחות החברה
חברת רונלייט, מהיבואניות המובילות בישראל למוצרי אלקטרוניקה וצרכנות טכנולוגית, משיקה...
בר הקיץ קו ראשון לים נפתח מחדש: קונטנטו חוזר עם תפריט קיץ חדש וכשר, קוקטיילים משובחים אווירה ונוף שאין בשום מקום אחר
HOUR  -  1+1 על תפריט האלכוהול בימים א-ה בין השעות...
נשיא המדינה בזירת הנפילה בתל אביב
״אתמול התקבלה החלטה חשובה ביותר שנועדה להסיר מאיתנו, מהמזרח התיכון,...
דילוג לתוכן