לראשונה בעיר- "אופק" בחינוך בבת ים: עיריית בת-ים תקים בית ספר חדש עבור ילדי החינוך המיוחד במסגרת תורנית

לראשונה בעיר-  "אופק" בחינוך בבת ים: עיריית בת-ים תקים בית ספר חדש עבור ילדי החינוך המיוחד במסגרת תורנית
קרדיט: מרכז חינוכי הזית

בית הספר החדש יהווה חלק ממרכז חינוך תורני לילדי החינוך המיוחד שיכלול 4 כיתות לימוד ושתי כיתות גן, ויפעל בשיטה המובילה בתחום החינוך המיוחד, פתוח לכלל האוכלוסייה

צביקה ברוט, ראש העיר הודיע כי בית הספר החדש ייקרא "אופק" ויספק שירותים פארא-רפואיים מקיפים לילדים, תוך שילוב משפחותיהם בעשייה החינוכית, על מנת לשפר את איכות החיים גם מחוץ לשעות הלימודים, ובמסגרות ההמשך"

בית ספק אופק
קרדיט: מרכז חינוכי הזית

השבוע, עם תחילת שנת הלימודים תשפ"א תחנוך עיריית בת-ים, לראשונה בעיר, בית ספר חדש עבור ילדי החינוך המיוחד במסגרת תורנית. בית הספר צפוי להכיל כ-4 כיתות: 3 כיתות א' וכיתת בנות של א' – ב', שכל אחת מהם תמנה כ- 6-7 תלמידים ובנוסף, עוד כיתת גן עם כ-8 ילדים. בית הספר יופעל ע"י עמותת "מרכז חינוכי הזית" המפעילה את בית ספר "השחר" במתכונת דומה בעיר פתח-תקווה. בית הספר יוקם ברחוב כ"ט בנובמבר במבנה ששימש עד לאחרונה כחדר תצוגה ומוזיאון של המעצבת מיכל נגרין.

פתיחת בית הספר החדש תסייע רבות למשפחות לילדים בעלי צרכים מיוחדים מבת-ים אשר לא ידרשו עוד למצוא מסגרת מתאימה לילדיהם מחוץ לעיר או לשלבם במסגרת מתאימה במערכת החינוך הממלכתית. הקמת הגן היא פרי יוזמת הורי ילדי החינוך המיוחד שפנו לראש העיר, צביקה ברוט, והאוזן הקשבת של הנהגת העיר.

מדובר בצעד נוסף, פתיחת בית הספר החדש מצטרפת לחניכת גן "שתילים"  הגן הדתי  לילדי החינוך המיוחד שנפתח השנה לראשונה- אליו היה ביקוש רב.


ראש העיר, צביקה ברוט:
 "אני שמח שתוך זמן קצר לאחר שנציגי ההורים חשפו את המצב בפני הנהלת העיר לנושא, הצלחנו להביא להורים בשורה ולהקים בצורה מהירה ויעלה את בית הספר הייחודי -"אופק" אשר יתן מענה לצרכי ילדי החינוך המיוחד ואורח חייהם הדתי.

השבוע, עם  תחילת שנת הלימודים יספק בית הספר  שירותים פארא-רפואיים מקיפים לילדים, וישלב גם את משפחותיהם בעשייה החינוכית, על מנת לשפר את איכות החיים גם מחוץ לשעות הלימודים, ובמסגרות ההמשך.

אני רוצה להודות לחברי להנהלת העיר, שבשיתוף הצוותים המקצועיים בהובלת סמנכ"לית חינוך ורווחה והחברים מעמותת "מרכז חינוכי הזית"  דחפו וסייעו לקידום הנושא"

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
משט יום העצמאות ה-77: הצדעה ללוחמי הים, החטופים, הפצועים ומשפחותיהם
משט יום העצמאות ה-77 של מדינת ישראל, שיתקיים ביום חמישי,...
תערוכה חדשה לרגל יום העצמאות תיפתח בגלריית האמנים של רמת אביב: "תוצרת הארץ" אוצרת : איילת אמוראי בירן האומנים המציגים: ג'ק סיגל, חיים רון, רחל אגרי, שמואל חזני, אריאלה בלכנר
תערוכה חדשה לרגל יום העצמאות תיפתח לרגל חגיגות יום העצמאות...
"ערב אישי" בעופר הקניון הגדול עם הכוכבת מינדי ארליך מהריאלטי המצליח: "חתונה ממבט ראשון " בהקרנת סרטה המדובר:"פינק ליידי"
ביום שני  ה 05.05.25  בשעה 19:00 ייערך בעופר הקניון הגדול...
אירועי ערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ולנפגעי פעולות האיבה התשפ"ה בתל אביב-יפו
טקס הזיכרון לחללי הטרור * העצרת המרכזית בגן הבנים *...
איך שומרים על פטנטים ומה חשוב לעשות במקרה של הפרת פטנט רשום?
להמצאות חדשות עשוי להיות שווי כספי עצום, לאורך שנים רבות....
מצטיין פיקוד העורף: הרב עופר ארן, ראש ישיבת אמית אלירז פ"ת
הרב עופר ארן, ראש ישיבת אמית אלירז פתח תקווה, העוסק...
טקסי יום השואה שהתקיימו הבוקר- יום הזיכרון לשואה ולגבורה
הבוקר התקיים טקס לזכר קדושי טרנסניסטריה שנספו בשואה, בהשתתפות ראש העיר רמי...
תיאטרון הסמטה: לוח הצגות אפריל - מאי 2025
"סיפורים קטנים בגוען" -  הוא מחזה דרמה טרגי מאת בר מרדיקס...
אירועי ערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ולנפגעי פעולות האיבה התשפ"ה בתל אביב-יפו
טקס הזיכרון לחללי הטרור * העצרת המרכזית בגן הבנים *...
אנדרטה חדשה לזכר חללי פעולות האיבה שנרצחו במהלך מלחמת חרבות ברזל
אמש (שני) נחנכה אנדרטה חדשה לזכר חללי פעולות האיבה שנרצחו...
דילוג לתוכן