לראשונה, קורס מהיר שישלב צעירים בעולם המחקר

לראשונה, קורס מהיר שישלב צעירים בעולם המחקר
קרדיט: Pixabay

תקופת הקורונה הצליחה להראות לנו ששום דבר לא וודאי, בטח ובטח תחום התעסוקה שנפגע הכי הרבה. ולכן, בזמן שצעירים רבים מחפשים עבודה, ארגון ארץעיר יחד עם דוקטור אביטל ביר- מנהלת מחקרים קליניים בבית החולים בלינסון, פיתחו הזדמנות למקצוע איכות שנדרש במיוחד בתקופה זו.

תחום המחקר כמו הרבה תחומים אחרים, מצריך הכשרה לימודית ומקיפה ומחייב את העוסקים כמתאמי מחקר להיות בעלי תואר ראשון. מה שמקשה על צעירים רבים המתגוררים בפריפריה לעשות את הצעד הנדרש וללמוד. ולכן, בעקבות זה ובשל המחסור במתאמי מחקר, דוקטור אביטל ביר חברה לארגון ארץעיר, ויחד הם פתחו קורס "מתאמי מחקר" והצליחו למצוא את הנוסחה שתתן מענה לאותם צעירים. הקורס שנפתח מאפשר לצעירים להשתלב בעולם המחקר ללא תואר ראשון או עבר אקדמאי ולצד הליווי האישי והמקצועי הם זוכים לליווי תעסוקתי שיבטיח את השתלבותם בבתי החולים השונים ובפרט, במעבדה לבדיקות קורונה שהוקמה במיוחד.

כדי לסבר את האוזן, הסיפור של מתאמי מחקר צף כאשר מחלקות המחקר בבתי החולים השונים התקשו להשיג מתאמי/ת מחקר. למעשה מתאם מחקר הוא חבר מן המניין בצוות הניסוי הנמצא בקשר ישיר עם החוקר הראשי ועם המטופלים. אחריותו כוללת בדרך כלל תיעוד מסודר של נתוני המחקר, חלוקת התרופות וקשר רציף עם המשתתפים. כיוון שמדובר בניסויים שונים, שומה על מתאם/ת מחקר להיכנס לקרביים של כל מחקר ומחקר ולא ליפול בפרטים.

קרדיט: Pixabay

לכן, כדי לאפשר לצעירים מהפריפריה שרק חולמים לעסוק בעולם המחקר להיכנס לתחום, אביטל ביר, מנהלת מחקרים קליניים בבית החולים בלינסון החליטה לדלג מעל המכשולים, לחבור לארגון ארץעיר ויחד הם הצליחו למצוא את הנוסחה שתבטיח את השתלבותם של הצעירים בעולם המחקר.

לאחר הצלחת הקורס הראשון של "מתאמות מחקר" שהתקיים בבני ברק ויועד לנשים חרדיות שרצו למצוא מקורות פרנסה משמעותיים, הוחלט לפתוח קורס "מתאמי מחקר" בדימונה, עבור צעירים מהדרום והפריפריה שרוצים להשתלב בעולם המחקר.

בקורס שנמצא בימים אלו בשלבי סיום, לקחו חלק 11 משתתפים שזכו לליווי ברמה האישית, התעסוקתית והמקצועית. מטרת הקורס הייתה להפוך את הצעירים להיות חלק מצוות מקצועי בבית חולים בו הם יוכלו לסייע לאנשי מקצוע מיומנים בתחום. וכן לאפשר לאותם צעירים לפרוץ את מעגל העבודה. כבר בימים אלה זוכים הצעירים להתחיל את צעדיהם הראשונים בבתי החולים השונים ולהשתלב בעולם המחקר ובמעבדה שהוקמה לבדיקות קורונה. 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נפרדים מחובש מתנדב במד"א נצח ישראל ישראל-טוב ז״ל ״אדם שאפשר היה לסמוך עליו גם ברגעים הקשים ביותר״
מגן דוד אדום מרכין ראש עם פטירתו של נצח ישראל ישראל-טוב ז״ל...
100 שנים. עיר אחת. חגיגה היסטורית: בת-ים חושפת את הלוגו הרשמי ופותחת את חגיגות המאה
עיריית בת־ים משיקה באופן רשמי את חגיגות שנת ה־100 להיווסדה...
מענה למחסור באחיות ובאחים: המרכז הרפואי שמיר והמכללה האקדמית רמת גן משיקים תוכנית פורצת דרך להכשרת אנשי רווחה וגריאטריה לסיעוד
שיתוף פעולה בתחום הסיעוד בין המרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא)...
"האמת שלא סיפרנו" פתיחה חגיגית: יום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:00 מיקום: גלריה לוטן, סמטת מזל אריה 19א, יפו העתיקה אוצרת ומפיקת התערוכה : אורלי דביר. אמנית מוצגת אנה פונדיק
LOST SOUL · ציירת ואנימטורית · ילידת 1965. אנה פונדיק...
ציון דרך: מחזור א' של תיכון תורני אמית בר אילן פתח תקווה סיים את לימודיו
תלמידי כיתה י"ב בבית החינוך התורני אמית בר אילן פתח...
על קו התפר של תל אביב, רמת גן וגבעתיים: יוצא לדרך פרויקט בלב אחד מאזורי הביקוש החמים בישראל
עסקת קומבינציה חדשה מצטרפת לגל ההתחדשות שעובר על נחלת יצחק....
פרויקט שני של קטה גרופ בגליל ים יוצא לדרך: מחיר הדירות החל מ- 2.98 מיליון שקל עבודות הבניה להקמת הפרויקט החלו. היקף ההשקעה בפרויקט עומד על כ309 מיליון שקל. היקף המכירות הצפוי 356 מיליון שקל
חברת קטה גרופ יוצאת בשיווק של פרויקט המגורים השני שלה...
קלאסי בשבת | גלריה צימבליסטה כינור ספרדי גיא פיגר (כינור) ודניאל שץ (גיטרה) 4.7.26 | |שבת | 11:00 | תל אביב
גלריה צימבליסטה מזמינה לקונצרט סיום העונה של סדרת „קלאסי בשבת"...
אליפות ישראל בדריפטים תיערך השבוע בהיכל הטוטו חולון עם 60 מהנהגים המובילים בישראל
אחרי ההצלחה הגדולה והביקוש האדיר בשנה שעברה, הספורט המוטורי חוזר...
נמר באולם הבחינות: למה לחץ מבחנים הוא בעצם כלי העבודה הכי טוב שלכם?
הלב דופק, הידיים מזיעות והחומר נמחק מהזיכרון? חמי גפן, ראש...
דילוג לתוכן