ביוזמה ייחודית של עו"ד שלומי בן סבו – אב לתלמיד בכיתה – הפכה כיתה ד'1 לאולם בית משפט פעיל, במסגרת מערך לימודי מעשיר שעסק בשמירה על הלשון, אחריות אישית ברשת, וחופש הביטוי אל מול כבוד האדם.
במהלך השבוע האחרון, בית הספר הממלכתי־ דתי "אוהל מאיר" אירח פעילות יוצאת דופן שזימנה לתלמידי כיתה ד'1 היכרות חווייתית עם מערכת המשפט בישראל.

צילום: אבי נכדו
את הפעילות הוביל עו"ד שלומי בן סבו, אביו של נהוראי מכיתה ד', אשר ליווה את התלמידים בלמידה פעילה של מושגי יסוד בעולם המשפט והמשמעת האזרחית.
האירוע המרכזי היה משפט דמה מרגש, בו שימשו התלמידים בתפקידי שופטים, תובעים, סנגורים, עדים ומושבעים – כאשר כל אחד מהם מילא את תפקידו בלבוש מקצועי ועם חומרי חקירה מותאמים.
המשפט התמקד במקרה של לשון הרע וחרם דיגיטלי בקבוצת וואטסאפ כיתתית, ודרכו נחשפו הילדים לשאלות עקרוניות בדבר חופש הביטוי, אחריות אישית ברשת והשלכות של פגיעה בכבוד הזולת.
עו"ד שלומי בן סבו:
"היה לי לעונג ולכבוד לחשוף את חבריו של בני למושגים משפטיים חשובים. הנושא של שיח מכבד ושמירת הלשון נוגע בלב הערכים שאותם אנו רוצים להנחיל לילדינו. התרשמתי מהבגרות, הרגישות והיכולת של התלמידים לשפוט דין צדק לפי עקרונות שלמדנו יחד."
מנהלת בית הספר, לימור שטרית:
"תודה מעומק הלב לעו"ד שלומי בן סבו, שהעניק לתלמידינו חוויית למידה ערכית ומשמעותית. כל תלמיד לקח חלק פעיל, התחבר לנושא, והבין עד כמה לשפה שלנו יש כוח והשפעה."
המחנכת רחלי אפרתי־עזריה:
"ימי המפגשים היו מעוררי סקרנות ומשמעות. התלמידים למדו על מושגים כמו חופש הביטוי, שמירה על כבוד האדם והאחריות של כל אחד מאיתנו בדיבור. זוהי למידה שמעצבת כישורי חיים."
