מערך בריאות הנפש במחוז מרכז מסייע לעמותות רווחה המעניקות שירות תומך לילדי מהגרים בשכונות הדרום, ביניהן עמותת הפרח בגני של עיריית תל אביב.
צוות מרפאת מאוחדת בגבעת שמואל, המעניק מענה לבריאות הנפש בקרב ילדים בכלל המחוז, מעביר הרצאות לאנשי המקצוע של העמותה, שמטרתן לסייע במתן טיפול פסיכולוגי לילדים הסובלים מבעיות במשפחה, בעיות חברתיות ובבית הספר. כך, נרתמים במרפאה לפתח את מערך בריאות הנפש בקהילה, ומשתמשים בידע המקצועי של צוות המרפאה על מנת לקדם את המענה שניתן על יד הפרח בגני, ולהדק את הקשרים בין שירותי המרפאה לבין הציבור, שלרוב מתקשה להגיע לטיפולים בערים אחרות או לממש את הזכויות המגיעות לו.
מאוחדת היא הקופה היחידה שמעניקה שירותים ומבטחת את מהגרי העבודה וילדיהם החיים בישראל, כשבדרום תל אביב ישנם כ-7,000 ילדי מהגרים המבוטחים במרפאת לב פלורנטין. העבודה עם אוכלוסייה צעירה בכל הנוגע לבריאות הנפש, כרוכה בהתאמות לצרכים ולקשיים עימם הם מתמודדים, כשהעיקריים שבהם כוללים תחושת ניכור ופערי תרבות, המקשים מאוד על הנגשת הטיפול, והעובדה שמשפחות רבות לא נשארות בארץ לזמן רב.
בנוסף, משפחות מהגרים רבות דוברות את השפה הטיגרינית המדוברת באריתריאה, וכדי להתגבר על הפער השפתי והתרבותי, המייצר קשיים בממשק ובתקשורת של צוותי המרפאה עם הילדים וההורים, קיים במאוחדת מוקד תרגום המסייע לצוות להקשיב, להבין ולטפל בהתאמה תרבותית ושפתית.
טיפולים נפשיים הם דבר מורכב, קל וחומר כשמדובר בילדים, ועוד בילדי מהגרים. לכן, הקשר בין מאוחדת לגורמים בקהילה משמעותי ביותר, ומאפשר לייעד את הטיפול למקרים מורכבים ורב-בעייתיים ולהעניק שירותים משלימים שעוזרים לבנות מערך כולל בטיפול בבריאות הנפש.
יואב רודינקי, מנהל מרפאת בריאות הנפש בגבעת שמואל, מספר על החשיבות בקשר אל מול גורמי טיפול בקהילה: "העובדה שאנחנו נמצאים בשטח ויוצרים את הקשרים הללו עם גורמי רווחה בקהילה, מאפשרת לנו להרחיב את השירותים שניתנים למבוטחים שלנו, ולהעניק ייעוץ מקצועי לצוותים שמסייעים בשטח.נבנוסף, אנו פועלים בימים אלו על מנת לתת מענה רחב יותר לאוכלוסיית מבוטחי מאוחדת בדרום תל אביב, ובניהם גם ילדי מהגרי עבודה, דבר הדורש התאמות מיוחדות בכל הנוגע לבריאות הנפש בקרב ילדים, ומקווים שבקרוב מאוד יינתן מענה לצרכים האלו שחשובים לא פחות משירותי רפואה נוספים".