כאשר אדם נפגע בתאונת דרכים למשל כהולך רגל והרכב הפוגע אינו מבוטח בפוליסת ביטוח חובה ברת תוקף, הגוף שיפצה את ההולך רגל בשל נזקיו הגופניים נקרא "קרנית".
קרנית הינה תאגיד ציבורי שהוקם מכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים התשל"ה – 1975 ותפקידה להבטיח פיצוי לנפגע שנגרמו לו נזקי גוף בתאונת דרכים ושאינו יכול לקבל פיצוי מחברת ביטוח.
המקרים הבולטים בהם הקרן מפצה את הנפגע הוא כאשר הנהג נהג ללא רישיון נהיגה, כאשר נעשה שימוש ברכב בניגוד לתנאי הפוליסה בו היה מבוטח או שלרכב לא היה ביטוח בר תוקף כי הפרמיה לא שולמה בזמן. קרנית תפצה גם נפגע בתאונת פגע וברח כאשר זהות הנהג והרכב אינם ידועים.
במשרד עורכי הדין זילברג – פישר מטופל תיקה של טל מן אשר נפגעה כהולכת רגל מרכב שלא היה מבוטח בזמן התאונה בפוליסת ביטוח חובה וכתוצאה מהתאונה נגרמו לה נזקי גוף בגינם היתה מושבתת תקופה לא מבוטלת במהלכה סבלה מכאבים ונזקקה לטיפול רפואי.
תביעות נגד קרנית הגיעו לא פעם להידיינות בבית המשפט העליון בין היתר נדונה השאלה במה מותנית זכאותו של הנפגע כלפי קרנית ?
קרנית מחד טענה לא פעם כי זכות התביעה של אדם שנפגע בתאונת דרכים היא בראש ובראשונה כנגד הנהג האחראי לתאונה והמבטחת שלו.
טענות אלה נדחו כי מבחן השקידה הסבירה חייב להיבחן לאור מצבו הסובייקטיבי של הנפגע בזמן התאונה ולאחריה. הווה אומר, יש לחקור את הסבריו של הנפגע לגבי סיבת אי-ידיעתו את פרטי הנהג-הפוגע.
ולכן, כאשר יש ביכולתו של הנפגע להראות סיבה סבירה והגיונית לכך שאין באמתחתו פרטים לגבי הנהג הפוגע, הרי שתוכר זכאותו לפיצוי מקרנית.
כאמור, אירוע של תאונת "פגע וברח" או למשל כאשר גילו של הנפגע שהיה צעיר בזמן קרות התאונה או שמצבו הרפואי או הנפשי לא אפשר לו להתחקות אחר זהותו של הנהג-הפוגע, הם מיקרים קלאסיים בהם קרנית תפצה את הנפגע בשל נזקי הגוף שנגרמו לו.
לפרטים נוספים ויצירת קשר עם משרד עורכי הדין זילברג – פישר לחצו כאן