אוניברסיטת תל אביב היא אחת מ-200 האוניברסיטאות הטובות בעולם (והראשונה בדירוג מבין כל האוניברסיטאות בארץ). לומדים בה למעלה מ-30,000 סטודנטים וסטודנטיות, במגוון רחב מאוד של פקולטות ומסלולים. המכנה המשותף של מי שהחל ללמוד במוסד המכובד לקראת תואר ראשון הוא העומס: הלימודים מתגמלים, מרתקים ומעצימים, אבל דורשים השקעה של זמן רב וכמובן כסף. פטור מאנגלית מסייע להפחית את העומס, וכאן בעמוד תמצאו מידע שיעזור לכם להשיג את אותו פטור מועיל.
אמיר או אמירם – איך לבחור נכון את המבחן שיוביל לציון הרצוי?
פטור מלימודי אנגלית ניתן למי שמקבלים ציון גבוה מספיק במבחן אמי"ר או במבחן אמיר"ם. המבחן הראשון מתבצע בעזרת דף ועט, ואילו המבחן השני הוא הגרסה הממוחשבת. ההבדל הוא לא רק טכני: במבחן אמי"ר אפשר לדלג על שאלות ואז לחזור אליהן בהמשך אם נשאר זמן. כמו כן אפשר לחזור אחורה ולבדוק תשובות שלא בטוחים לגביהן, ובאופן כללי יש שליטה מלאה על ניהול הזמן (בתוך כל פרק, כמובן). במבחן אמיר"ם לעומת זאת אי אפשר לחזור לאחור, וגם אין טעם למהר כי זמן שנחסך בשאלה אחת לא מתווסף לשאלות הבאות. זהו שיקול משמעותי, ולכן קודם כל חשוב לבחור מהי הדרך האידיאלית מבחינתכם להיבחן באנגלית.
היכרות עם כל סוגי השאלות
גם מבחן אמי"ר וגם מבחן אמיר"ם כוללים 3 סוגים של שאלות:
א. הבנת הנקרא – שאלות לגבי טקסט באנגלית בנושא כלשהו.
ב. השלמת משפטים – בחירת מילה אחת מתוך 4 אפשרויות שמשלימה באופן מיטבי משפט נתון.
ג. ניסוח מחדש – בחירה (גם כן מבין 4 אפשרויות) של נוסח שמבטא באופן המדויק ביותר את המהות של משפט נתון.
חשוב מאוד לתרגל את כל סוגי השאלות, ועוד קודם לכן להעשיר את אוצר המילים.
סימולציות של המבחן
על-מנת להגיע מוכנים במלוא מאת האחוזים למבחן אמי"ר או אמיר"ם, חשוב מאוד לערוך סימולציה מדויקת – כלומר לתרגל פתרון מבחן שלם, בתנאים המדמים את המבחן האמיתי, כולל כמובן פרק הזמן שמוקצה לכל שאלה או לכל פרק (במבחן אמיר"ם יש 2 דקות לכל שאלת השלמת משפטים, 4 דקות לשאלות הניסוח מחדש ו-4 דקות לכל שאלה של הבנת הנקרא אחרי 7 דקות לקריאה של הקטע).
הכנה למבחן אמירם בפטור מתבצעת אונליין, וכוללת גם תרגולים רבים, גם אוצר מילים ייעודי וגם מבחנים לדוגמה כולל פתרונות מפורטים, כך שמובטחת הכנה מושלמת.