מה עדיף – מעשנת פחם, גז, או חשמלית?

מה עדיף – מעשנת פחם, גז, או חשמלית?
קרדיט: מקומונט תל אביב

אם אתם אוהבים בשר ורוצים לקחת את חוויית הצלייה ואכילת הבשר לשלב הבא – מעשנת בשר זו התשובה עבורכם.

קרדיט: מקומונט תל אביב

ההיסטוריה של מעשנת בשר

הטכניקה של עישון בשר ידועה לאדם עוד מתקופת האבן, והיא התחילה בכלל מסיבות שרירותיות לחלוטין: בימי החורף היה קשה יותר לצוד ועל מנת להימנע ממצוקת אוכל, בני האדם נהגו להניח את הבשר מעל פחמים על מנת ליישן אותו ולהאריך את אורך חייו. כך ניתן היה לאחסן את הבשר לאורך זמן מבלי שיתקלקל, ולאכול אותו בימי החורף. כיום, כמובן הרבה יותר קל לשמור על בשר ואוכל בכלל, אך פעולת העישון משווה לבשר מרקם, טעם וריח ייחודיים שהפכו לאהובים מאוד.

סוגי מעשנת הבשר הקיימים

  • מעשנת פחם – המעשנה הקלאסית והוותיקה. מעשנת פחם פועלת באופן כזה שמציתים את הפחמים, מחכים שהלהבה תשכך ומעל הפחמים מפזרים חומר בעירה כמו שבבי עצים או בולי עץ. כתוצאה מכך מתחיל לעלות עשן חם שאחראי לצליית הבשר. ניתן גם לא להוסיף חומרי בעירה ולהסתפק בעשן של הפחמים. השימוש במעשנת פחם הוא מאתגר משום שעישון מזון מחייב טמפרטורה קבועה, ובעבודה עם פחמים אין אפשרות בקרה על הטמפרטורה כמו בגז או חשמל, ונדרשת התעסקות רבה על מנת לשמור על הטמפרטורה קבועה. בנוסף, מעשנת פחם כרוכה בטרחה ולכלוך של הוספת פחמים וזריקתם בתום השימוש. מחירה של מעשנת פחם נמוך ממעשנות אחרות הפועלות על בסיס גז או חשמל. חובבי עישון וותיקים ומקצוענים מעדיפים מעשנה בטכניקה זו, משום שהיא מצריכה רמת מיומנות גבוהה, והיא מעניקה לבשר טעם ומרקם אותנטיים וייחודיים.
  • מעשנת בשר חשמלית – מקור החום במעשנה מסוג זה הוא גוף חימום חשמלי שמפיק את החום הדרוש לחומר הבערה. חומר הבערה מוכנס לקופסת מתכת ייעודית ואינו בא במגע ישיר עם גוף החימום. מעשנת בשר חשמלית נוחה לשימוש הרבה יותר מאשר מעשנת פחם מכיוון שהיא מאפשרת שליטה בטמפרטורת החימום ומכיוון שאין שימוש בפחמים, כל התהליך הופך לקל ונקי יותר, אך טעם הבשר שמכינים במעשנה חשמלית אינו משתווה לטעם הבשר הנעשה במעשנת פחם, והוא נחשב לפחות אותנטי. מחירה של מעשנה חשמלית יקר הרבה יותר ביחס למעשנת פחם ומחייבת כמובן גישה לשקע חשמל.
  • מעשנת גז – מעשנת גז דומה בתכונותיה למעשנה החשמלית, אך ההבדל הוא כמובן בכך שמעשנת גז פועלת על גז בישול. השליטה בטמפרטורת החום אינה נוחה כמו השליטה במעשנה חשמלית, אך כמובן קלה יותר לתפעול מאשר במעשנת פחם. כמו כן, שימוש במעשנת גז מצריך לפחות שני בלוני גז, במידה ונגמר הגז בעת תהליך העישון. לעתים שימוש במעשנה מסוג זה יכול לתת לבשר טעם לוואי של גז לבישול.

לא משנה באיזו מעשנה אתם בוחרים, השלימו את החוויה עם נייר קצבים שלהבדיל מנייר אלומיניום, מאפשר לבשר "לנשום" מעט, ומונע ממנו להפוך לגוש עיסתי.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ניהול פרויקט בניה
ניהול פרויקט בניה
ניהול פרויקט בניה מהווה שלב מרכזי ומשמעותי בכל תהליך בניה....
מנדפים ומערכות פינוי עשן - הפתרון המושלם למטבח התעשייתי
מנדף למטבח תעשייתי - שמירה על איכות האוויר והבטיחות במטבחים תעשייתיים,...
סטודיו לשמלות כלה – הדרך שלך ליום המושלם
החשיבות של סטודיו לשמלות כלה כשמדובר ביום החשוב בחייך, הבחירה ב-סטודיו...
ייעוץ אסטרטגי לעסקים - איך לשפר את ביצועי העסק שלך
ייעוץ כלכלי לעסקים ניהול כלכלי נכון של העסק הוא אחד מהגורמים...
אימפקט כפול: האקדמית תל אביב-יפו מייצרת חשמל "ירוק" שהכנסותיו נתרמות למלגות לסטודנטים למדעי המחשב
הגגות הסולאריים שמניבים הכנסה כוללת של למעלה מ-100 אלף שקלים...
הזדמנויות השקעה בנדל"ן בחו"ל    
השקעות נדלן בחול תחום השקעות נדלן בחול מציע יתרונות רבים למשקיעים....
משרד עורכי דין מורן אטיאס – שילוב מושלם בין משפט, שמאות מקרקעין וכלכלה
בעולם הנדל"ן המורכב, שבו כל טעות עלולה לעלות ביוקר, חשוב...
הידע הנרחב של עורך דין לענייני צבא
חיילים רבים נתקלים במהלך שירותם במצבים מורכבים כמו חקירה, כתב...
ליווי פיננסי נכון לרכישת דירה
רכישת דירה היא אחת ההחלטות הפיננסיות הגדולות ביותר שאדם יכול...
מימוש זכויות רפואיות: מה צריך לדעת
פיצוי על שבר באצבע שבר באצבע יכול להתרחש בכל רגע, בין...
דילוג לתוכן