אם אתם מתכננים לשפץ את הבית או הדירה, כנראה שאתם מרגישים שילוב של התרגשות וחרדה. שיפוץ בתים לשנות את חווית המגורים שלכם ולשפר את הנוחות ואיכות החיים שלכם, אך מנגד התהליך עלול להיות יקר, מורכב וארוך.
יש הרבה מאוד החלטות שאתם צריכים לקבל: אילו חדרים לשפץ? האם לקחת הלוואה לשיפוץ ? איזה קבלן לבחור לפרויקט? ועוד. כדי שתצאו לדרך ברגל ימין, הכנו לכם כמה טיפים חשובים.
הכנה יכולה לעזור לך לשלוט בעלויות השיפוץ ולקבל החלטות קשות לאורך כל התהליך. להלן חמישה טיפים שיעזרו לכם לתכנן שיפוץ בית מוצלח.
תבינו את מטרות השיפוץ שלכם
המטרה הראשית של שיפוץ יכולה להיות עיצוב מחדש, שדרוג של חדר מסוים, העלאת ערך הנכס או התאמה למצב חדש. לפני שאתם מתחילים בכלל לתכנן ולבחון הצעות מחיר, אתם צריכים לבצע תיאום ציפיות עם עצמכם ועם המשפחה.
תבחנו מספר הצעות מחיר
לפני שאתם שוכרים קבלן, היפגשו עם לפחות שלושה קבלנים שונים ובקשו הצעות מחיר מפורטות לפרויקט שיפוץ הבית שלכם. הצעת מחיר צריכה לכלול את כלל החומרים והעבודות, לוחות זמנים ואנשי מקצוע שונים. קחו בחשבון את תנאי ההצעות, את המוניטין של כל קבלן, הזמינות שלו וגורמים נוספים, וקבלו החלטה שאתם שלמים איתה.
תכננו את התקציב מראש
הדבר הגרוע ביותר שאתם יכולים לעשות הוא להתחיל שיפוץ, ולגלות באמצע הדרך שאין לכם מספיק כסף. אל תתחילו פרויקט מבלי להבין בדיוק איך אתם מתכוונים לכסות את העלויות.
בין אם יש לכם אפשרות לשלם על השיפוץ באמצעות חסכונות, או שאתם מתכוונים לקחת הלוואה משתלמת לשיפוץ, מומלץ להתכונן מראש להוצאות לא צפויות. אפילו אם קיבלתם הצעת מחיר מקיפה וברורה, במהלך פרויקטים מהסוג הזה עשויים להתגלות פרטים משני תוכניות, או לחילופין יכול להיות שתשנו את דעתכם לגבי חלק מהדברים.
כלומר, כדאי להשאיר מקום בתקציב לעלויות נוספות, ולא לגייס רק את הסכום הנקוב בהצעה המקורית.
יש דרכים לצמצם עלויות
כמובן ששיפוץ עולה יותר ככל שהוא יותר נרחב, אך זה ממש לא הפרמטר היחיד שמשפיע על העלות. אם במלך הפרויקט אתם שמים לב שההוצאות מתרבות יותר ממש שציפיתם, דרך נפוצה לחסוך קצת כסף היא על ידי התפשרות על איכות מכשירי חשמל וגימורים.
למשל, אם אתם משפצים את המטבח, אתם לא חייבים לרכוש את המקרר, התנור ושאר המכשירים המשובחים והיקרים ביותר. באופן דומה, אפשר לבחור משטחי קוורץ במקום גרניט, ריצוף ויניל במקום פרקט וכו\'.
אם אתה עדיין רוצים לצמצם עלויות, אתם תמיד יכולים לשקול לבצע חלק מהעבודות (הפשוטות יותר) בעצמכם. במקום לשלם לאנשי מקצוע, אתם יכולים להשלים משימות מסוימות לבד או בעזרת חברים, כמו צביעה, הרכבת רהיטים וכו\'.
לסיכום
ככל שתעשו יותר הכנות לפני תחילת הפרויקט, כך תהליך השיפוץ יהיה קל יותר ותצליחו לשלוט בעלויות.
"אי עמידה בפירעון ההלוואה עלולה לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל."