לאט לאט גוברת מודעות הציבור לכך שלעבירת תנועה השלכות חמורות ויש לזה הרבה יותר השפעה על החיים של כולם מאשר נהוג לחשוב, במיוחד אם לא יודעים לנהל זאת נכון ומשתפים פעולה עם המשטרה מיד ובאופן מלא. במקרה הזה, כל שיתוף פעולה נחשב כמעט אוטומטית להודאה באשמה גם כשאתם לא יודעים שלא תמיד אתם אשמים, שלא תמיד בית המשפט ממהר להרשיע ולא תמיד חייבים להגביה את רף הענישה, במיוחד אם אתם לא עברייני תנועה כבדים. כך, עורך דין לענייני תעבורה שנתקל בתיקים כאלה לאחר שהלקוחות כבר החלו לדבר, מתקן את הנזק שנגרם ומנסה להחזיר לאחור את הגלגל כדי שלא תיענשו בחומרה. מניסיונו של עו"ד עופר חורש, מומלץ להתקשר לעורך דין כזה מיד בהתחלה כדי לקבל הנחיות כיצד לנהוג.
אסור לזלזל בעבירות תנועה
עבירות תנועה נחשבות משום מה בעיני הציבור לעבירות פחותות ערך משום שלא כולם מכירים ויודעים מהו רף הענישה המחמיר של עבירות אלה. בדרך כלל, לא חושבים גם על תאונות דרכים מיד משום שהן יותר נדירות ונהוג לחשוב שאם אין בהן נפגעים אז זה רק עניין של חברת הביטוח. אלא שהיום ברור שלפעמים מגיעים גם לכלא במקרים רבים וזה נוסף לקנסות כבדים שמשלמים למדינה, פיצויים שצריך לשלם לנפגעי תאונה וגם לאבד את הרישיון או את הגיליון הנקי שלכם בגלל הרשעה. הרשעות כאלה וישיבה בכלא הן בוודאי לא משהו שיכול לעזור במציאת עבודה או בקבלת ויזה למדינות שדורשות עבר נקי ולכן לפחות בעניין הזה כדאי לא לחכות לסנקציות חמורות כמו פסילת רישיון נהיגה או כלא ולהתחיל לנהל את התיק בצורה נכונה.
מה מומלץ לעשות בזמן תאונה?
מלבד התנהלות נכונה לפי חוק ומסירת כל הפרטים מיד, רצוי ליצור קשר מידית עם עו"ד תאונות דרכים שינחה אתכם מאותו רגע וייצג אתכם בכל הקשור לניהול התיק. יש לבחון ראיות רבות, כולל מצב הרכב שלכם ומצב הרכב השני, כולל מצב הכביש או מכשולים אחרים שאינם בשליטתכם וגרמו לכם לעשות תאונה, וכך למצוא את הדרך לצאת בכמה שפחות נזק ותוצאות חמורות לעתידכם. עו"ד עופר חורש ממליץ להתקשר מיד עם ביצוע התאונה ולקבל את ההנחיות של עורך הדין על מנת לנהל את המקרה מול המשטרה כך שתיפגעו כמה שפחות.