מוזיאון ליצירותיו של האמן יוסל ברגנר יוקם בבית ספר פיק"א הוותיק

מוזיאון ליצירותיו של האמן יוסל ברגנר יוקם בבית ספר פיק"א הוותיק
קרדיט: דוברות העירייה

הבניין אשר שימש את בית ספר פיק"א בפינת הרחובות רוטשילד ופיק"א ועמד נטוש במשך שנים רבות, יעבור מתיחת פנים של ממש, ישופץ, יחודש ויהפוך למוזיאון חווייתי אשר יציג את יצירותיו של האמן הנודע יוסל ברגנר.

בית ספר פיק"א הוא בית הספר היסודי הראשון שהוקם בפתח תקווה, אשר נוסד בתמיכתו של הברון רוטשילד בשנת 1885. סיפורו המרתק של בית ספר פיק"א, אחד הראשונים בארץ ישראל בעת החדשה, מגלם בתוכו את התהליך שעברה המושבה פתח תקוה, מלימוד מסורתי ב"חדר" אל החינוך הלאומי- עברי- חילוני בבית ספר מעורב לבנים ולבנות, וזאת לאחר מינוי המנהל המיתולוגי דוד חיון, בשנת 1909.
בתחילת המאה ה- 20 בית הספר שכן במבנה ברחוב רוטשילד פינת פיק"א עד שעבר למבנה החדש ברחוב ביל"ו, בו הוא פועל עד היום. במהלך שנים היו במבנה הוותיק בתי עסק שונים לרבות הטאבו, ובשנים האחרונות עומד מבנה נטוש ומוזנח. כעת, לאחר שנים בהן עמד שומם יוקם בבניין הוותיק והיפה, מוזיאון ליוצר ולאמן הנודע יוסל ברגנר.
במוזיאון יוסל ברגנר יחווה המבקר חוויה כוללת, רב חושית. חללי המוזיאון יפגישו את המבקרים עם נקודת המבט של האמן, יוסל ברגנר. בכל חלל יוזמנו המבקרים להתבונן על היוצר, מעשה היצירה היצירות דרך תמה אחת מרכזית המשקפת את יצירתו של ברגנר.כל אחד מן החללים ישלב יצירות מקוריות, תפאורה בהשראת היצירות וכן ממשקים אינטראקטיביים פיזיים ודיגיטליים אשר יעירו את היצירות לחיים ויזמינו את המבקרים למפגש רב-ממדי עם היצירה.
לצד התצוגה הפיזית והאינטראקטיבית, תוצע למבקרים שכבת תוכן דיגיטלית באמצעות יישומון או App Web אשר יאפשרו לקהלי יעד ממוקדים לקבל שכבה נוספת של תוכן מותאם – לילדים, לדוברי שפות זרות וכיו"ב.
במרחב מספר חדרים: חדר התבוננות עם מייצגים ועמדות שמע, חדר פנים – מפגש אנושי עם דמויות ורגשות לאורך הביוגרפיה האישית של ברגנר ותצוגות אינטראקטיביות המזמינות את המבקרים להתבונן בבבואת עצמם ולראות כיצד היו נראים לו היו דמות בציוריו של ברגנר. חדר חפצים – מבט על חפצים דרך עיניו של ברגנר החלל כולו יתמלא בחפציו האישיים של ברגנר ובפריטים הרבים שאותם אסף בימי חייו, והחדר הרביעי ילכוד את היצירה כרגע בזמן.
בנוסף ייפתח במקום קפה פיק"א – בית הקפה יכלול חלל פנימי וכן אזור מקורה נרחב במעטפת הבית. בחלל הפנימי של בית הקפה יוצג בתוך מסגרת תקופתית סרטון המציג את ההיסטוריה של בית הספר פיק"א.
ראש העיר רמי גרינברג "לאחר שנים בהן המבנה עמד נטוש הצלחנו לגבש תכנית להחייאת הבית והקמת מוזיאון לאחד האמנים והיוצרים המרגשים – יוסל ברגנר. המוזיאון יוקם במה שהיה בית הספר העברי הראשון אשר שילב לימודי קודש וחול, לרבות שירה, יצירה ופעילות גופנית, תחומים שהיו פורצי דרך באותה העת. כעת, נקים במקום מוזיאון ליצירותיו של האמן יוסל ברגנר ונהפוך את הבית למקום שוקק חיים, מרתק ופורץ דרך".
את המקום תקים ותנהל עמותת מדיסון, תיכנון המוזיאון ואוצרות – סטודיו ניצן. תיכנון אדריכלי – שגב סוקולצקי אדריכלים.
העבודות יחלו לקראת סוף השנה וימשכו כתשעה חודשים.
ביום שלישי הקרוב 29.8 בשעה 17.00 יתקיים במקום טקס הנחת אבן פינה לחידוש הבית פינת הרחובות פיק"א ורוטשילד.

קרדיט: עריית פתח תקווה
קרדיט: סטודיו ניצן
קרדיט: סטודיו ניצן

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
האמן הבינלאומי סאם חלבי מציג לראשונה בקניון רמת אביב: "יחד בדרך לתקווה" מייצג המשלב טכניקות מסורתיות ועכשוויות השופך צבע ואופטימיות לקראת מציאות חדשה
האמן הבינלאומי סאם חלבי משיק את מייצגו החדש: "יחד בדרך...
ארגון יוצאי מרכז אירופה קיים את הוועידה ה-56 במרכז רבין בתל אביב
הוועידה ה-56 של ארגון יוצאי מרכז אירופה התקיימה הבוקר הוועידה ה-56...
עיריית תל אביב-יפו: מועד חדש ללילה לבן 2025 ברחבי תל אביב- יפו
עיריית תל אביב-יפו שמחה לבשר כי אירוע "לילה לבן"  שנדחה...
ממשיכים לקדם יוזמות לטובת אנשי המילואים והקבע
לאור התמשכות המלחמה, קיים היום (חמישי) ראש העיר רמי גרינברג...
פתח תקווה רצה קדימה
מרוץ יום ולילה בפתח תקווה הצדעה לכוחות הביטחון וההצלה ומחווה...
חווית יצירה בלתי נשכחת בקרמיקה בירושלים
אם אתם מחפשים פעילות מהנה ומעשירה לכל המשפחה, כדאי לכם...
קולולו חוגג את הרוח האמריקאית: שבוע ג'ק דניאל'ס וקולינריה בהשראה אמריקאית
לרגל ה־4 ביולי – בר הקוקטיילים קולולו בפתח תקווה יוצא...
היקב ההיסטורי בלב המושבה יהפוך למרכז לצעירים
לאחר שהוועדה לשימור אתרי מורשת בעיריית פתח תקווה אישרה לקדם...
חגיגה קולינארית יוקרתית: לראשונה קניון עופר רמת אביב פותח מתחם קולינארי ייחודי בימי שישי: "לה בוקרייה" מבית WEEKEND MARKET
המתחם יפעל בימי שישי באופן קבוע בחודשים הקרובים ויכלול  שפע...
הדלתות היו סגורות אבל הלב תמיד פתוח
גם בימי המלחמה, כשאזעקות היו חלק מהשגרה והמתח הורגש בכל...
דילוג לתוכן