מוסדות החינוך בבת-ים חזרו לפעילות מלאה עם סיום מבצע "עם כלביא"

מוסדות החינוך בבת-ים חזרו לפעילות מלאה עם סיום מבצע "עם כלביא"
מוסדות החינוך בבת-ים חזרו לפעילות מלאה עם סיום מבצע עם כלביא. קרדיט צילום: עיריית בת-ים

עיריית בת-ים מודיעה כי הבוקר (25.6) נפתחו כ-95% ממוסדות החינוך בעיר, על רקע הפסקת האש עם איראן שנכנסה לתוקף והסרת המגבלות שהוטלו על הציבור במהלך מבצע "עם כלביא".

גני הילדים, בתי הספר לחינוך מיוחד, בתי הספר היסודיים, חטיבות הביניים והתיכונים חזרו לפעילות מלאה וסדירה. נרשמה נוכחות גבוהה מאוד של תלמידים, והמערכת כולה חזרה לתפקוד שוטף תוך הקפדה על יציבות, ביטחון אישי ומענה רגשי מותאם.

אמש, עם הודעת החזרה המלאה לשגרה, הנחה צביקה ברוט, ראש עיריית בת-ים, על פתיחה מיידית של מוסדות החינוך, באחריות ובתיאום מלא עם משרד החינוך ופיקוד העורף. כבר יום קודם לכן התקבלה ההחלטה על היערכות מלאה לפתיחה, מתוך תפיסה ערכית ומקצועית של חשיבות החזרת השגרה לילדים ולמשפחות בהקדם האפשרי. ההיערכות כללה ניקיון והכשרת מבנים, היערכות מערך האבטחה, הכנת חומרי למידה, תדרוך הצוותים, הפעלת צוותי סיוע רגשי ועוד.

מוסדות החינוך בבת-ים חזרו לפעילות מלאה עם סיום מבצע עם כלביא. קרדיט צילום: עיריית בת-ים

ביקור בבית הספר גורדון

ראש העיר בת-ים, צביקה ברוט, הגיע הבוקר לבית הספר גורדון, שאיבד את שני תלמידיו – אנסטסיה בוריק וקונסטנטין טוטוביץ, שנהרגו מפגיעת הטיל האיראני בבת-ים. במהלך ביקורו הוצגה לראש העיר עמדת ההנצחה שהוקמה בבית הספר לזכרם, ושוחח עם צוות בית הספר ועם תלמידים, ביניהם החבר הטוב של קונסטנטין.

ראש עיריית בת-ים, צביקה ברוט: "המשבר אולי מאחורינו, אבל ההשפעות שלו עוד כאן, ואנחנו לוקחים זאת בחשבון. אי אפשר להכיל את גודל האובדן, אבל אפשר וחייבים להבטיח שלא ישכחו. אתר ההנצחה בבית הספר לזכר אנסטסיה וקונסטנטין הוא לא רק מקום של זכרון, אלא גם סמל של תקווה, וקול זיכרונם ישמע כאן בכל יום. נעניק לכל תלמיד ותלמידה את הכלים להתמודד, להבין ולחזור בהדרגה לשגרה בריאה ומיטיבה. למרות החזרה לשגרה, אנו מתחילים כעת את החלק המרכזי של שיקום האזור שנפגע מפגיעת הטיל. אנו מחבקים את המשפחות השכולות ואת תושבינו המפונים מביתם, ונמשיך לפעול בכל הכח כדי לבנות מחדש את האזור ולהפריח אותו."

ברוט הוסיף: "כאשר נודע על החזרה המלאה לשגרה, עיריית בת-ים פעלה במהירות כדי להחזיר את מערכת החינוך לפעולה ברגע שיתאפשר. ידענו כמה חשוב לילדים, במיוחד לאחר ימים של אי ודאות ולחץ, לחזור למסגרת מוכרת, בטוחה ותומכת. ההחלטה להיערך כבר אתמול לפתיחה הייתה מהלך נכון, אחראי ונחוש. אני רוצה להודות לצוותי ההוראה, למינהל החינוך, לעובדי העירייה ולהורים- כולם הוכיחו מחויבות יוצאת דופן."

ראש מינהל החינוך, נופר קפון: "לאחר 13 ימים שבהם מערכת החינוך פעלה מרחוק ונתנה מענים להיבטים רגשיים וחברתיים- גם לקראת סיום שנת הלימודים, חזרנו לפעילות מלאה. זו הייתה תקופה רוויית אתגרים, במיוחד לאור הפגיעה הישירה שחוותה בת-ים. עם זאת, פתחנו היום את מוסדות החינוך בהיערכות הגבוהה ביותר, לאחר מתן הודעה מוקדמת למשפחות. אחוזי הפתיחה הגבוהים של מוסדות החינוך מעידים על חוסן יוצא דופן של מערכת למודת אתגרים, שיודעת לפעול במהירות ובמסירות בכל תרחיש, הן בשגרה והן בחירום."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
בת-ים מובילה יוזמה קהילתית חדשה: מרתון שיקופים לשיפור כלים להתנהלות כספית
במהלך שבוע שעבר התקיים במרכז הצעירים בבת-ים מרתון שיקופים, במסגרת...
"יכולים לשנות מסלול חיים שלם" - חה"כ סימון דוידסון ביקר בכפר הנוער "מבואות ים"
"יכולים לשנות מסלול חיים שלם": חה"כ סימון דוידסון ("יש עתיד")...
חנוכה של ניסים ונפלאות בקניון עופר רמת אביב
קניון עופר רמת אביב יפתח מתחם המשלב אלמנטים של תאורה  עם...
ורד עיני קדר מלהבים מוציאה לאור רומן פסיכולוגי נועז
"מה היא עושה כאן? מה היא עושה בבית הקטן הזה,...
עיריית בת-ים מציינת את יום הגבר הבינלאומי בתערוכת "דמות האב" – מבט חדש על מקומו של האב בחברה הישראלית
ביום רביעי, 19.11.2025, בשעה 18:00, תיפתח בגלריה של המכון לאמנות...
כנס אומנה, המאגד את כלל הגורמים הפעילים בתחום, יתקיים ברביעי הקרוב (19.11) בכפר המכביה
שמים על השולחן את הסוגיות הבוערות שבתחום האומנה. ביום רביעי...
עיריית בת-ים השיקה את מרכז החדשנות והטכנולוגיה לגיל הרך – מהלך פורץ דרך בחינוך העירוני
הבוקר נערך בבת-ים טקס החניכה הרשמי של מרכז החדשנות והטכנולוגיה...
"קול לכל גבר” – תערוכת אמנות ייחודית המציינת לראשונה בישראל את יום הגבר הבינלאומי ביוזמת עיריית פתח תקווה התערוכה תוצג בין התאריכים 20–19 בנובמבר 2025 בלובי מגדל I, מגדלי בסר
עיריית פתח תקווה גאה להשיק את תערוכת האמנות “קול לכל...
אחותי בוורוד: אירוע התרמה נשי לטובת המאבק בסרטן השד בהשתתפות הזמרת רונית שחר, הסטנדאפיסטית הדר לוי והפסיכולוגית ד״ר מעין בוימן משיטה
עם סיומו של חודש המודעות הבין-לאומי, האגודה למלחמה בסרטן עורכת...
חוסן אישי, משפחתי וקהילתי – אירוע לציון יום בריאות הנפש ב- HIT המכון הטכנולוגי חולון
עמותת איכות בשיקום קיימה אירוע מיוחד ביום שלישי 4.11,  לציון...
דילוג לתוכן