מנהלת כרמים להתחדשות עירונית מסכמת את שנת 2021: פתח תקוה שוברת שיאים בהתחדשות עירונית

מנהלת כרמים להתחדשות עירונית מסכמת את שנת 2021:  פתח תקוה שוברת שיאים בהתחדשות עירונית
קרדיט: דוברות

פ"ת הפכה בשנים האחרונות למוקד ההתחדשות העירונית החדש של מדינת ישראל, מנהלת כרמים להתחדשות עירונית מסכמת את שנת 2021 וחושפת את כל המספרים של ההתחדשות העירונית בפ"ת.

קרדיט: דוברות

בשנת 2021 הוועדה המקומית לתכנון ובנייה פ"ת אישרה  16 מתחמי פינוי ובינוי שמכילים 4394 יח"ד חדשות. עלייה של 172% במספר היחידות המאושרות, וכ-70 דונם שטח ציבורי פתוח לטובת הציבור בכלל התוכניות.

הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה המליצה להפקדה בתנאים על 5 מתחמים לפינוי ובינוי בפתח תקוה  שמכילים 1612 יח"ד רובם במרכז העיר, ביניהם כיכר התרבות ופרויקט התחדשות ברחובות פינסקר והרמן פוגל. במתחמים בהם המליצה להפקדה הוועדה המחוזית חלה עלייה השנה של 1690% – נתון מדהים שמשקף את קצב התוכניות שהגיעו לפתחה של הוועדה.

באשר לפרויקטים שנמצאים בשלב ההיתרים או קיבלו היתר, קיימים שני מתחמים שמכילים 328 יח"ד. גם כאן נרשמת עלייה של מאות אחוזים.

המספרים שחושפת כעת מנהלת כרמים מלמדים שבכלל התוכניות הסטטוריות שמקודמות בעיר במסגרת התחדשות עירונית, ייבנו 14,200 מ"ר לטובת הציבור כגון: גני ילדים, בתי ספר, מעונות יום ועוד. עוד עולה מהמספרים כי התוכניות יספקו 70 דונם לשטח ציבורי פתוח וירוק שישמש את הציבור.

בכל הקשור לקידום תכניות תמ"א 38, ניתנו 27 היתרים בשנת 2021 מתוכם 14 בניינים במסגרת הריסה ובנייה.

ראש העיר רמי גרינברג: "בפתח תקוה יש הרבה עוצמות והרבה אתגרים, במיוחד בתחום ההתחדשות ועל כן, עם כניסתי לתפקיד הקמתי את המנהלת להתחדשות עירונית "כרמים" כדי שתקדם נושא חשוב זה יחד עם כלל גורמי ההנדסה בעירייה והתושבים. אני מודה לתושבים על האמון המוכיח כי הקמת "כרמים" מגשימה את חזון ההתחדשות בשכונות הוותיקות. התחדשות עירונית היא כורח המציאות והיא זו שתאפשר איכות חיים ובטיחות עבור תושבי השכונות הוותיקות כאשר במקביל, אנחנו דואגים לצרכי הציבור בכל פרמטר ומקדמים מבני ציבור, תשתיות, מוסדות חינוך, גינות ציבוריות ועוד. אני מברך את מנהל המנהלת נעם סלע וכל העובדים המסורים אשר פועלים סביב השעון לחדש את פ"ת. "

נעם סלע ראש מנהלת כרמים: "2021 היא שנת בשורה לתושבי פ"ת שייחלו שנים רבות להתחדשות עירונית, אנו שמחים לממש את מדיניות ראש העיר ואני מאמין שנמשיך בפעילות הענפה גם בשנת 2022."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
כשאשקלון מחפשת שקט פנימי: טיפול רגשי, זוגי ופסיכולוגי שמתאים לחיים האמיתיים
כשאשקלון מחפשת שקט פנימי: טיפול רגשי, זוגי ופסיכולוגי שמתאים לחיים האמיתיים
בעיר שחיה בקצב מואץ, יותר תושבים פונים למסלול רגשי ברור...
MRI הגיע לראש העין, אבל מה בדיוק מקבל המטופל?
ניידת MRI חדשה של מור אינסייד החלה לפעול בעיר ותשרת...
פרידה מתוך בגרות ואחריות
ניהול משברים אישיים באחריות תקופה של פרידה דורשת ממך להיות ממוקד....
בת-ים חוגגת 100 גם בסוכות: מגוון אירועים ופעילויות לכל המשפחה ברחבי העיר
עיריית בת-ים מזמינה את התושבות והתושבים ליהנות בחג הסוכות ממגוון...
פסיפס אנושי: מרתון פסטיבלי של סרטים קצרים ומוזיקה מקורית
המוזיקאי והיוצר הבינלאומי ראובן מרק מוזס (RMM) בחר 7 סרטים...
עידן תלם, “אינדה גיים”, מגיע לעופר בילו סנטר ופותח פופ־אפ הכולל את המוצרים הפופולאריים לצד השקת מוצר אספנות חדש הנחשף לראשונה
עופר בילו סנטר OUTLET, מקבוצת קניוני עופר,  פותח חנות פופ...
מקווה ישראל בדרך להפוך לצומת תחבורה גדול: מה זה אומר לחולון?
מסוף זמני שאמור לקלוט חלק גדול מפעילות התחנה המרכזית בתל...
"לחזור לנשום”: לציון אירועי ה – 7.10 לירי אלבג משתפת לראשונה מקרוב את סיפור החטיפה, השבי והדרך חזרה הביתה בהרצאה מרתקת לצד אביה אלי אלבג
לציון יום השנה השלישי ל־7 באוקטובר, עופר הקניון הגדול בפתח...
הדירות בדרך. ומה עם העיר? בדקנו מה מתוכנן סביב ההתחדשות העירונית בבת ים
בשנת 2025 קיבלו בבת ים היתרי בנייה ל-2,719 יחידות דיור....
מזח מים בבניין המשותף: מה כל ועד בית בגוש דן חייב לדעת
מי שגר בבניין משותף באזור תל אביב, פתח תקווה או...
דילוג לתוכן