מנהלת כרמים להתחדשות עירונית מסכמת את שנת 2021: פתח תקוה שוברת שיאים בהתחדשות עירונית

מנהלת כרמים להתחדשות עירונית מסכמת את שנת 2021:  פתח תקוה שוברת שיאים בהתחדשות עירונית
קרדיט: דוברות

פ"ת הפכה בשנים האחרונות למוקד ההתחדשות העירונית החדש של מדינת ישראל, מנהלת כרמים להתחדשות עירונית מסכמת את שנת 2021 וחושפת את כל המספרים של ההתחדשות העירונית בפ"ת.

קרדיט: דוברות

בשנת 2021 הוועדה המקומית לתכנון ובנייה פ"ת אישרה  16 מתחמי פינוי ובינוי שמכילים 4394 יח"ד חדשות. עלייה של 172% במספר היחידות המאושרות, וכ-70 דונם שטח ציבורי פתוח לטובת הציבור בכלל התוכניות.

הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה המליצה להפקדה בתנאים על 5 מתחמים לפינוי ובינוי בפתח תקוה  שמכילים 1612 יח"ד רובם במרכז העיר, ביניהם כיכר התרבות ופרויקט התחדשות ברחובות פינסקר והרמן פוגל. במתחמים בהם המליצה להפקדה הוועדה המחוזית חלה עלייה השנה של 1690% – נתון מדהים שמשקף את קצב התוכניות שהגיעו לפתחה של הוועדה.

באשר לפרויקטים שנמצאים בשלב ההיתרים או קיבלו היתר, קיימים שני מתחמים שמכילים 328 יח"ד. גם כאן נרשמת עלייה של מאות אחוזים.

המספרים שחושפת כעת מנהלת כרמים מלמדים שבכלל התוכניות הסטטוריות שמקודמות בעיר במסגרת התחדשות עירונית, ייבנו 14,200 מ"ר לטובת הציבור כגון: גני ילדים, בתי ספר, מעונות יום ועוד. עוד עולה מהמספרים כי התוכניות יספקו 70 דונם לשטח ציבורי פתוח וירוק שישמש את הציבור.

בכל הקשור לקידום תכניות תמ"א 38, ניתנו 27 היתרים בשנת 2021 מתוכם 14 בניינים במסגרת הריסה ובנייה.

ראש העיר רמי גרינברג: "בפתח תקוה יש הרבה עוצמות והרבה אתגרים, במיוחד בתחום ההתחדשות ועל כן, עם כניסתי לתפקיד הקמתי את המנהלת להתחדשות עירונית "כרמים" כדי שתקדם נושא חשוב זה יחד עם כלל גורמי ההנדסה בעירייה והתושבים. אני מודה לתושבים על האמון המוכיח כי הקמת "כרמים" מגשימה את חזון ההתחדשות בשכונות הוותיקות. התחדשות עירונית היא כורח המציאות והיא זו שתאפשר איכות חיים ובטיחות עבור תושבי השכונות הוותיקות כאשר במקביל, אנחנו דואגים לצרכי הציבור בכל פרמטר ומקדמים מבני ציבור, תשתיות, מוסדות חינוך, גינות ציבוריות ועוד. אני מברך את מנהל המנהלת נעם סלע וכל העובדים המסורים אשר פועלים סביב השעון לחדש את פ"ת. "

נעם סלע ראש מנהלת כרמים: "2021 היא שנת בשורה לתושבי פ"ת שייחלו שנים רבות להתחדשות עירונית, אנו שמחים לממש את מדיניות ראש העיר ואני מאמין שנמשיך בפעילות הענפה גם בשנת 2022."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ניהול כלכלי חכם למשפחה שלך
תכנון תקציב משפחתי אחד השלבים החשובים ביותר בניהול הפיננסי של המשפחה...
אסטרטגיות מס חוצות גבולות בהשקעות נדל"ן גלובליות
הממשק המשפטי הנוצר בעת השקעות נדל"ן חוצות גבולות מחייב התייחסות...
גלריית ZOA על שם דבורה פישר, תל אביב גאה להציג: "נוף, מרחב, אור"
תערוכת האיגוד הישראלי של אדריכלי הנוף בישראל לציון 75 שנה...
חווית ספארי בלתי נשכחת בטנזניה
טיול ספארי בטנזניה טנזניה היא יעד מדהים לכל מי שמחפש חוויה...
רוצים להבטיח כיצד ינוהלו ענייניכם גם אם לא תהיו מסוגלים לעשות זאת בעצמכם? זה אפשרי
הבטחת שליטה על החלטות אישיות, רפואיות ורכושיות במקרה של חוסר...
יצירה מתוך הכאב: סרטי הגמר של אמית אלירז פתח תקווה הגיעו למסך הגדול
אירוע "מתבוננים בחיים" הראשון, פרימיירה חגיגית של ארבע יצירות דוקומנטריות...
עיריית בת-ים מחדדת הנחיות: כלל המקלטים הציבוריים נפתחו, מוסדות החינוך לא יפעלו וחופי הים סגורים
לאור המצב הביטחוני ובהתאם להנחיות פיקוד העורף, עיריית בת-ים מעדכנת...
הפציעה השקופה. חודש המודעות לפוסט טראומה: כך נוירופידבק מציע תקווה חדשה לנפגעי טראומה ומלחמה
חודש יוני הוא חודש המודעות להפרעת דחק פוסט טראומטית (PTSD)...
מבית הנשיא לאירופה: תלמיד אמית בר אילן גוש דן זכה בתחרות המדענים הצעירים
הישג מדעי כחול-לבן: שגיא אפלבום, תלמיד י"ב בבית החינוך אמית...
קיץ בריא ובטוח: כך תיהנו מהים והבריכה בלי לסכן את הבריאות
עם פתיחת עונת הרחצה, החופים והבריכות מתמלאים באנשים המחפשים מפלט...
דילוג לתוכן