מנהלת כרמים להתחדשות עירונית מסכמת את שנת 2021: פתח תקוה שוברת שיאים בהתחדשות עירונית

מנהלת כרמים להתחדשות עירונית מסכמת את שנת 2021:  פתח תקוה שוברת שיאים בהתחדשות עירונית
קרדיט: דוברות

פ"ת הפכה בשנים האחרונות למוקד ההתחדשות העירונית החדש של מדינת ישראל, מנהלת כרמים להתחדשות עירונית מסכמת את שנת 2021 וחושפת את כל המספרים של ההתחדשות העירונית בפ"ת.

קרדיט: דוברות

בשנת 2021 הוועדה המקומית לתכנון ובנייה פ"ת אישרה  16 מתחמי פינוי ובינוי שמכילים 4394 יח"ד חדשות. עלייה של 172% במספר היחידות המאושרות, וכ-70 דונם שטח ציבורי פתוח לטובת הציבור בכלל התוכניות.

הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה המליצה להפקדה בתנאים על 5 מתחמים לפינוי ובינוי בפתח תקוה  שמכילים 1612 יח"ד רובם במרכז העיר, ביניהם כיכר התרבות ופרויקט התחדשות ברחובות פינסקר והרמן פוגל. במתחמים בהם המליצה להפקדה הוועדה המחוזית חלה עלייה השנה של 1690% – נתון מדהים שמשקף את קצב התוכניות שהגיעו לפתחה של הוועדה.

באשר לפרויקטים שנמצאים בשלב ההיתרים או קיבלו היתר, קיימים שני מתחמים שמכילים 328 יח"ד. גם כאן נרשמת עלייה של מאות אחוזים.

המספרים שחושפת כעת מנהלת כרמים מלמדים שבכלל התוכניות הסטטוריות שמקודמות בעיר במסגרת התחדשות עירונית, ייבנו 14,200 מ"ר לטובת הציבור כגון: גני ילדים, בתי ספר, מעונות יום ועוד. עוד עולה מהמספרים כי התוכניות יספקו 70 דונם לשטח ציבורי פתוח וירוק שישמש את הציבור.

בכל הקשור לקידום תכניות תמ"א 38, ניתנו 27 היתרים בשנת 2021 מתוכם 14 בניינים במסגרת הריסה ובנייה.

ראש העיר רמי גרינברג: "בפתח תקוה יש הרבה עוצמות והרבה אתגרים, במיוחד בתחום ההתחדשות ועל כן, עם כניסתי לתפקיד הקמתי את המנהלת להתחדשות עירונית "כרמים" כדי שתקדם נושא חשוב זה יחד עם כלל גורמי ההנדסה בעירייה והתושבים. אני מודה לתושבים על האמון המוכיח כי הקמת "כרמים" מגשימה את חזון ההתחדשות בשכונות הוותיקות. התחדשות עירונית היא כורח המציאות והיא זו שתאפשר איכות חיים ובטיחות עבור תושבי השכונות הוותיקות כאשר במקביל, אנחנו דואגים לצרכי הציבור בכל פרמטר ומקדמים מבני ציבור, תשתיות, מוסדות חינוך, גינות ציבוריות ועוד. אני מברך את מנהל המנהלת נעם סלע וכל העובדים המסורים אשר פועלים סביב השעון לחדש את פ"ת. "

נעם סלע ראש מנהלת כרמים: "2021 היא שנת בשורה לתושבי פ"ת שייחלו שנים רבות להתחדשות עירונית, אנו שמחים לממש את מדיניות ראש העיר ואני מאמין שנמשיך בפעילות הענפה גם בשנת 2022."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נפתח לתנועה רחוב שלמה בן יוסף בבת-ים שנפגע על ידי הטיל האיראני במבצע ״עם כלביא״
עיריית בת-ים מודיעה על פתיחתו מחדש לתנועה של רחוב שלמה...
בחירת ייצוג משפטי: המפתח להתמודדות נכונה בהליך הפלילי
ההליך הפלילי טומן בחובו השלכות משמעותיות על חייו של אדם,...
תאורה יעילה עם נורות ליבון, פרופיל תאורה מהדקי חשמל
נורות ליבון נורות ליבון הן חלק בלתי נפרד מכל מערכת תאורה...
גבר לקה בדום לב במקלט בתל אביב, צוותי מד״א ביצעו בו פעולות החייאה מתקדמות וליבו שב לפעום
הערב, בשעה 20:42, התקבל דיווח במוקד 101 של מד״א במרחב...
למרות שהיו תחת אזעקות וירי טילים: מתנדבי מרחב ירקון של מד"א לא ויתרו על המסורת ואספו, ארזו וחילקו 500 חבילות מזון במסגרת "קמחא דפסחא" למשפחות לרגל חג הפסח
תחת מגבלות מבצע "שאגת הארי", השלימו השבוע מתנדבי מד"א במרחב...
כיצד קלפי טיפול, משחקים לפיתוח מיומנויות חברתיות ומתנות ליום המשפחה יכולים לשפר את חייכם 
קלפי טיפול – כלי עזר משמעותי בתהליכי טיפול קלפי טיפול הם...
השגת יתרון בשוק הנדל"ן: המדריך המלא
משכנתא לדירה להשקעה: כל מה שצריך לדעת השקעה בנדל"ן יכולה להיות...
הסדרת התא המשפחתי: היבטים משפטיים במרכז הארץ
התמודדות עם סכסוכים משפחתיים דורשת לא רק בקיאות משפטית, אלא...
ממשיכים בחיזוק החוסן: עיריית בת-ים באמצעות מינהל הרווחה קיימה סדרת פעילויות הפגה למשפחות מיוחדות
עיריית בת-ים, באמצעות מינהל הרווחה, קיימה בשבוע שעבר סדרת פעילויות...
חינוך עם ערכים: צוות בית ספר מקיף שז"ר בבת-ים ביוזמה מרגשת למען התלמידים
בימים מאתגרים אלו, צוות בית ספר מקיף שז"ר הגיע לבתיהם...
דילוג לתוכן