מנהלת כרמים להתחדשות עירונית מסכמת את שנת 2021: פתח תקוה שוברת שיאים בהתחדשות עירונית

מנהלת כרמים להתחדשות עירונית מסכמת את שנת 2021:  פתח תקוה שוברת שיאים בהתחדשות עירונית
קרדיט: דוברות

פ"ת הפכה בשנים האחרונות למוקד ההתחדשות העירונית החדש של מדינת ישראל, מנהלת כרמים להתחדשות עירונית מסכמת את שנת 2021 וחושפת את כל המספרים של ההתחדשות העירונית בפ"ת.

קרדיט: דוברות

בשנת 2021 הוועדה המקומית לתכנון ובנייה פ"ת אישרה  16 מתחמי פינוי ובינוי שמכילים 4394 יח"ד חדשות. עלייה של 172% במספר היחידות המאושרות, וכ-70 דונם שטח ציבורי פתוח לטובת הציבור בכלל התוכניות.

הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה המליצה להפקדה בתנאים על 5 מתחמים לפינוי ובינוי בפתח תקוה  שמכילים 1612 יח"ד רובם במרכז העיר, ביניהם כיכר התרבות ופרויקט התחדשות ברחובות פינסקר והרמן פוגל. במתחמים בהם המליצה להפקדה הוועדה המחוזית חלה עלייה השנה של 1690% – נתון מדהים שמשקף את קצב התוכניות שהגיעו לפתחה של הוועדה.

באשר לפרויקטים שנמצאים בשלב ההיתרים או קיבלו היתר, קיימים שני מתחמים שמכילים 328 יח"ד. גם כאן נרשמת עלייה של מאות אחוזים.

המספרים שחושפת כעת מנהלת כרמים מלמדים שבכלל התוכניות הסטטוריות שמקודמות בעיר במסגרת התחדשות עירונית, ייבנו 14,200 מ"ר לטובת הציבור כגון: גני ילדים, בתי ספר, מעונות יום ועוד. עוד עולה מהמספרים כי התוכניות יספקו 70 דונם לשטח ציבורי פתוח וירוק שישמש את הציבור.

בכל הקשור לקידום תכניות תמ"א 38, ניתנו 27 היתרים בשנת 2021 מתוכם 14 בניינים במסגרת הריסה ובנייה.

ראש העיר רמי גרינברג: "בפתח תקוה יש הרבה עוצמות והרבה אתגרים, במיוחד בתחום ההתחדשות ועל כן, עם כניסתי לתפקיד הקמתי את המנהלת להתחדשות עירונית "כרמים" כדי שתקדם נושא חשוב זה יחד עם כלל גורמי ההנדסה בעירייה והתושבים. אני מודה לתושבים על האמון המוכיח כי הקמת "כרמים" מגשימה את חזון ההתחדשות בשכונות הוותיקות. התחדשות עירונית היא כורח המציאות והיא זו שתאפשר איכות חיים ובטיחות עבור תושבי השכונות הוותיקות כאשר במקביל, אנחנו דואגים לצרכי הציבור בכל פרמטר ומקדמים מבני ציבור, תשתיות, מוסדות חינוך, גינות ציבוריות ועוד. אני מברך את מנהל המנהלת נעם סלע וכל העובדים המסורים אשר פועלים סביב השעון לחדש את פ"ת. "

נעם סלע ראש מנהלת כרמים: "2021 היא שנת בשורה לתושבי פ"ת שייחלו שנים רבות להתחדשות עירונית, אנו שמחים לממש את מדיניות ראש העיר ואני מאמין שנמשיך בפעילות הענפה גם בשנת 2022."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
משלחת משרד הבינוי והשיכון קיימה בניו יורק סיורים מקצועיים ומפגשי עבודה בתחומי החדשנות בענף הבנייה
במסגרת ביקור משלחת משרד הבינוי והשיכון בניו יורק קיימו חברי...
איכות מעבר לפינה: בניין יוצא דופן יוקם בקרבת מכון ויצמן
רחובות ממשיכה לבסס את מעמדה המבוקש, עם שילוב ייחודי בין...
אי ההרפתקאות יצא לדרך: אירועי הגינות במסגרת חגיגות שנת ה-100 נפתחו רשמית
אתמול (14.7) נפתחה באופן רשמי סדרת אירועי הקיץ "אי ההרפתקאות"...
זה קורה רק פעם במאה: בת-ים פותחת את חגיגות שנת ה-100 עם שלושה ימים של מופעי ענק
עיריית בת-ים מזמינה את תושבות ותושבי העיר ואת הקהל הרחב...
חברת החשמל השלימה עבודות לשיפור רשת החשמל בשכונת נופרים בראש העין
הותקן שנאי חדש לשיפור אספקת החשמל – "נמשיך לפעול יחד...
תופעת לוואי מוזרה של זריקות ההרזיה: מומחים בארץ ובעולם מדווחים על עליה דרמטית בתלונות על היעלמות כדוריות השומן ממקומות פחות רצויים כמו האוזניים
זריקות ההרזיה מטפלות ביעילות חסרת תקדים בהשמנת יתר, אך מייצרות...
מה מסתתר בתוך כל ביס? כך תבינו את הערך התזונתי של הפירות שאתם אוכלים
למה פירות הם חלק חשוב מתזונה מאוזנת פירות מספקים שילוב טבעי...
פתרונות משפטיים להיתרי בנייה מורכבים
מהו תפקידו של עורך דין תכנון ובניה? עורך דין תכנון ובניה...
מזוודות Jeep ומזוודות Samsonite – הבחירה המושלמת לנסיעה שלך
יתרונות מזוודות Jeep כאשר מתכננים את הנסיעה הבאה, חשוב לבחור מזוודה...
איך בחירה נכונה של ניילונים לאריזה מונעת נזקים? מומחי הרקולס עם הנוסחה לחיסכון לאורך שרשרת האספקה
מהרגע שהמוצרים יוצאים מהמפעל או מהמחסן, הם חשופים לנזקים שעלולים...
דילוג לתוכן