Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

מסעדת FLAME במלון קרלטון ת"א מציגה: תפריט חדש בהובלת השף אורן אסידו

מסעדת FLAME במלון קרלטון ת"א מציגה: תפריט חדש בהובלת השף אורן אסידו
קרדיט: איתיאל אסידו

אסידו: "כשסיפרתי לקרובים אליי על כניסתי להובלת מסעדת פליים בחלל האגדי במלון קרלטון הם אמרו לי ׳מכתוב׳, חזרה למקום שהיה לי לבית, רק שהפעם מהדלת הראשית. מסעדת פליים במלון קרלטון היא מסעדה שכולה על טהרת האש, כיאה לאיש עתיק כמוני. תפריט שלם ומרגש, שכולו דרך הלהבות בטכניקות שונות."
מסעדת פליים במלון קרלטון ת"א בניצוחו של השף אורן אסידו מציעה תפריט חדש ומנות מרגשות. אסידו, שהוביל את מסעדת הולה בשנים האחרונות, מונה לאחר שובו מהמילואים במלחמת חרבות ברזל. עם חזרתו למטבח המסעדה במלון קרלטון, סוגר אסידו מעגל, שכן השף בן ה 31, החל את דרכו המקצועית לפני למעלה מעשור כטבח במסעדת לומינה של השף מאיר אדוני, ששכנה באותו חלל.
פליים היא מסעדת "אש גלויה" הראשונה בישראל והמסעדה הכשרה הראשונה בעולם. המסעדה, שנפתחה לפני כשנה, ממוקמת בקומה הראשונה של מלון היוקרה קרלטון בתל אביב, עם נוף לטיילת ולחוף הים, ובה 120 מקומות ישיבה, כולל מרפסת, בר פרטי וחדר פרטי.
המטבח המסעיר של פליים מציג את אחד הטרנדים הצומחים והפופולריים ביותר בקרב המסעדות המובילות ברחבי העולם. זהו מטבח מסעיר שמשדר מצד אחד חדשנות וריגוש ומצד שני גם פראיות. כל המנות במסעדה עוברות תהליכי בישול באש גלויה, כולל ראשונות, עיקריות ואפילו קינוחים.
מטבח המסעדה הוא מטבח פתוח ובו ג'וספר שעובד על ידי גחלי עץ אלון ואש חיה, לצד פאריז'ה, גריל גחלים דרום אמריקאי מסורתי שעובד על עץ ומרחק, כאשר אורך הצלייה, הגבהים והמרחקים מהאש משתנים בהתאם למנות ולטכניקת ההכנה הכרוכה בהן.
אסידו נכנס למטבח של פליים אליה הביא את תביעת ידו הייחודית. בתפריט המחודש ניתן למצוא מנות חדשות ומרגשות, אשר כולן, ללא יוצא מן הכלל, עוברות תהליכי בישול באש גלויה, ראשונות, עיקריות ואפילו קינוחים.

בתפריט החדש ניתן למצוא: בראשונות: כרישה צלויה בגחלים, שמן זית ומלח סלרי, סשימי טונה – אבטיח כבוש, פונזו הדרים, פינגר ליים, טרטר בקר – קרקר זעתר, טבסקו, איולי מח עצם, צלעות תירס יניגריט צ‘יפוטלה וליים. קטאייף צוואר טלה ירקות מוחמצים וטחינה עמבה. בעיקריות: סיח עוף שיפוד פרגית, ליה ובצל סגול, גלייז שאטה, סלסה עגבניות גריל וטחינה חמה, ספייריבס טלה בוקצ'וי וירוקים, פילה בקר ארטישוק ירושלמי צלוי בגחלים , קרם ארטישוק ירושלמי, קרם שום שחור ,פטריות מלך היער וציר עוף חום.
לצד מנות אלו, קטגוריית הבשרים במסעדה מכובדת במיוחד וכוללת בשרים בגידול מקומי מעדרים מובחרים של פרות הולשטיין, שמטופלות היטב בחדר היישון המפואר, אותו ניתן כמובן לראות מתוך חלל המסעדה.
מצ"ב תפריט.

לכל מבחר הטעמים הנ"ל מצטרף בר עם תפריט יינות וקוקטיילים עשיר במיוחד שמתאים לסגנון ולאווירה הייחודית של המסעדה.
בנוסף, במסעדה גם שני חללים פרטיים לאירועים (עד 12 איש ועד 60 איש) ואחד ממקררי היינות הכשרים הגדולים בארץ.

קרדיט: איתיאל אסידו
קרדיט: איתיאל אסידו
קרדיט: איתיאל אסידו
קרדיט: איתיאל אסידו
קרדיט: איתיאל אסידו
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
עיריית תל אביב-יפו: פסטיבל ממצולות – יצירה יהודית מקומית לימי סליחות ברחבי העיר
תאריכים 24 -26 בספטמבר, כ"א- כ"ג באלול התשפ"ד לכבוד בואם של...
'בוקר אישי' - בקניון עופר רחובות הרצאה מעוררת השראה של טל ליפשין : "לריגושים אין גיל" והקרנת סרט "המושב האחורי"
קניון עופר רחובות, מקבוצת קניוני עופר, יערוך ביום שני ה...
בישיבת אמית אלירז: נחנך בית המדרש על שם רס"ן אלירז פרץ הי"ד
במעמד מרשים ורב משתתפים, נחנך השבוע (שני) בית המדרש החדש...
ערב פרימיום משותף למסעדת פליים וליקב טפרברג
יין ימזג ללא הגבלה במסעדת פליים בהובלת השף אורן אסידו במסעדת...
עיריית תל אביב-יפו: 'נפגשות בכפר שלם' – מחול חובק קהילה
עיריית תל אביב-יפו תקיים בשבוע הבא (יום שני, 23.9.24), זו...
ממה עשוי מנדף אדים?
במטבחים גדולים המספקים כמויות גדולות של אוכל, משתמשים מסכו"ם ועד...
חדשנות ודיוק במפגש הטכנולוגיה והיצירתיות
הפקת אירועים לחברות הייטק מציבה אתגר ייחודי בעולם האירועים העסקיים....
מה אנחנו צריכים לעשות כדי להגן על הנכס מפני שריפה
אף אחד מאיתנו לא רוצה חלילה להיקלע לסיטואציה בה שריפה...
צמידים יפים שמחזיקים מעמד לאורך שנים
מידי פעם כולנו חושבים על השאלה איך אנחנו נראים. איזה...
הצגה חדשה בתיאטרון הסמטה - "מט"
סיון רוזנברג, שחקנית ויוצרת , מופיעה בתיאטרון הסימטה עם המחזה...