מעל 90% מתלמידי התיכונים העירוניים זכאים לבגרות!

מעל 90% מתלמידי התיכונים העירוניים זכאים לבגרות!

משרד החינוך מפרסם את התמונה החינוכית לשנת תשע"ט. בתי הספר התיכוניים העירוניים בפתח תקוה ממשיכים לשמור על רמת זכאות גבוהה לבגרות, מעל 90%. יצויין כי רמת הזכאות לבגרות הכללית בעיר מושפעת מהגיוון החברתי והסוציואקונומי שמאפיין ומייחד את פתח תקווה וכולל גם את מוסדות הלימוד החרדיים שחלקם לומדים לבגרות אבל אינם נגשים למבחנים.

מעל 90% מתלמידי התיכונים העירוניים זכאים לבגרות!

בעיר פתח תקווה אחוז הזכאות לבגרות מכלל הגרים ברשות הוא: 77.3% לעומת 69.7% בארצי (כולל חינוך מיוחד). מהשוואת הנתונים עולה כי הזכאות לבגרות בפ"ת מכלל הגרים בעיר גבוהה יותר מנתניה, בת ים, באר שבע ואשדוד ודומה לחיפה וחולון.

אחוז התלמידים הזכאים לתעודת בגרות הכוללת אנגלית ברמה של 5 יחידות מתוך כלל הלומדים ב-י"ב בפ"ת הוא 47.9% (39.1% בארצי). אחוז התלמידים הזכאים לתעודת בגרות הכוללת מתמטיקה ברמה של 5 יח"ל מתוך כלל הלומדים ב-י"ב בפ"ת הוא 18% (15.5% בארצי).

יצויין כי ראש העיר רמי גרינברג, עם כניסתו לתפקיד החל לפעול לצמצום משמעותי של מספר הלומדים במוסדות העיר שאינם גרים בעיר וכן  לצמצום מספר תלמידי העיר שיוצאים ללמוד מחוץ לעיר. יישום המדיניות יקטין את הפער בזכאות הבגרות בין מספר הלומדים בעיר למספר הגרים בעיר.

ראש העיר רמי גרינברג "פתח תקוה הינה עיר הטרוגנית המרכיבה מגוון רחב של אוכלוסיות. על אף הייחודיות שבה, תלמידי העיר מובילים ברוב הפרמטרים החינוכיים מעל הממוצע הארצי. עבודתם המסורה של עובדי ההוראה המסורים ניכרת ומורגשת גם בנתונים עצמם. אני מודה למורים ולמורות, המנהלים והמנהלות הנפלאים בפ"ת על עבודתם וכן לאנשי מינהל החינוך בעירייה. עיריית פתח תקוה מפנה משאבים רבים בחינוך, הן בשיפוצי קיץ בהיקפים חסרי תקדים והן בפיתוח ועידוד תכניות חינוכיות. מסגרות החינוך המיוחד בעיר הם מבין המובלים בישראל ונותנים מענה רחב לכלל הלקויות. החינוך נמצא בראש סדר העדיפויות העירוני ואנחנו נמשיך לעבוד עם אנשי ההוראה בשיתוף פעולה מלא ונאפשר מתן כלים חינוכיים ככל שיידרש לטובת הצלחת דור העתיד בפתח תקוה."

ראש מינהל החינוך רון כץ "אני מודה לאנשי ההוראה הנפלאים בעיר על עבודתם וכן לאנשי המינהל אשר עובדים סביב השעון לטובת תלמידי העיר. אני גאה בתלמידנו היקרים ומבטיח כי נמשיך לעשות כל שביכולתנו כדי שיצליחו בלימודיהם ויגיעו להישגים חינוכיים וערכיים. התפיסה העירוני היא כי ההשקעה בחינוך היא השקעה בטוחה שתניב תוצאות בעתיד."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מאוחדת חנכה מרפאת שיניים חדשה בפתח תקווה
מרפאת "אולימפיה" נועדה להרחיב את השירותים הניתנים במרפאה הוותיקה באם...
עוקצים את המטרד: עיריית פתח תקווה משדרגת את המאבק ביתושים בעזרת טכנולוגיה ביולוגית חדשנית
כמדי שנה, עיריית פתח תקווה מבצעת הדברת יתושים, אך השנה...
בשורה קולנארית: רשת 'המקסיקני' פותחת סניף דגל ראשון במרכז הארץ
הסניף החדש יפתח במתחם המזון בעופר הקניון הגדול בהשקעה של...
"האמא של הילד הכי מופרע בכיתה" מופע כנה קומי וסוחף על הורות לילד "אחר" ועל הורות בכלל
ההצגה "האמא של הילד הכי מופרע בכיתה" נכתבה בהשראת מסע...
משט יום העצמאות ה-77: הצדעה ללוחמי הים, החטופים, הפצועים ומשפחותיהם
משט יום העצמאות ה-77 של מדינת ישראל, שיתקיים ביום חמישי,...
אירועי יום הזיכרון לשואה ולגבורה 2025 ברחבי תל אביב-יפו
הטקס המרכזי לציון יום הזיכרון לשואה ולגבורה בתיאטרון הקאמרי, בהשתתפות...
מה יהפוך כל אירוע לאירוע מושלם
בין אם אתם חוגגים אירוע משפחתי ובין אם אתם מתכננים...
תפקיד של דיילי מכירות - כל הסיבות לשלב דיילים בכל אירוע
מתכננים אירוע קידום מכירות? עם דיילי מכירות מנוסים ומקצועיים אתם...
עורך דין לענייני גירושין
עורך דין מנוסה שייתן לכם את המענה המקיף ביותר בדיני המשפחה
מהו תפקידו של עורך דין לענייני גירושין? בתהליך הגירושין, חשוב מאוד...
הביטוחים שחייבים להכיר: כיסוי מקיף למשפחה ולעצמאים
כאשר מדובר במשפחה, ביטוח בריאות משפחתי הוא אחד מהביטוחים החשובים...
דילוג לתוכן