מערך הקורקינטים החשמליים בפתח תקוה יוצא לדרך

מערך הקורקינטים החשמליים בפתח תקוה יוצא לדרך

כארבעה חודשים לאחר שהועלתה הצעה לסדר בישיבת מועצת העיר להכנסת מפעילי קורקינטים חשמליים לרווחת תושבי פ"ת, כעת יוצא קול קורא לחברות.

ההערכה: אחרי החגים מערך הקורקינטים יחל לפעול.

עיריית פתח תקוה מקדמת את יוזמתו של ראש העיר רמי גרינברג לעיר ירוקה יותר, עם תחבורה זורמת יותר ופתרונות התניידות זולים ונוחים יותר. על כן, יוצאת לפועל ההצעה לסדר שעברה בישיבת מועצת העיר בסוף חודש מאי וכעת מתפרסם קול קורא לחברות להפעלת מערך הקורקינטים החשמליים ברחבי העיר.

הקורקינטים יפעלו במערך שיתופי וללא תחנות עגינה ולמעשה כל רוכב יוכל לקחת ולהשאיר את הכלי בכל רחבי העיר. המערך יופעל ע"י אפליקציה בה הרוכב ישלם וע"י כך יבטל את נעילת הקורקינט. בתום השימוש ינעל המשתמש את הכלי והרוכב הבא בתור יוכל לקחת אותו מהמקום בו הושאר.

מערך הקורקינטים החשמליים בפתח תקוה יוצא לדרך

מבחינת חניות מסודרות ומקבץ של כמה כלים, בעירייה ידרשו מהמפעילים לוודא כי לא ישאירו כלים ברחבי העיר במקבץ, למעט בכניסה למסופי תחבורה ציבורית דוגמת מסוף אוטובוסים ותחנות רכבת ישראל, בכניסה למרכזי ספורט, בילוי ופנאי כגון: אצטדיון, מתחם מופעים, בסמוך למתחם אירועים, ברחבות מבני משרדים המונים מעל ל-500 עובדים, ואזורים אחרים אשר יוגדרו בעתיד ע"י החברה לפיתוח. כמו כן, אחראי המפעיל בסוף כל יום לאסוף את הקורקינטים ולהטעינם וכן לסדרם באזורי חלוקה מוסדרים.

לאחר יציאת הקול קורא, ייבחרו מפעילים ע"פ קריטריונים ולאחר מכן יחל לפעול המערך ברחבי העיר. ע"פ החברה לפיתוח שאחראית להוצאת מערך הקורקינטים לפועל, ההערכה כי כבר אחרי החגים יוכלו ליהנות התושבים מרכיבה על קורקינטים חשמליים ברחבי העיר אשר יושכרו לטווח קצר.

ראש העיר רמי גרינברג: "אנו פועלים כל הזמן לצמצום עומסי התנועה לצד מציאת פתרונות ירוקים ויעילים לתושבי העיר. הפעלת מערך הקורקינטים החשמליים הוא פתרון מצוין לשילוב בין הדברים. אני מאמין כי המערך יפחית את זיהום האוויר, יקל על העומסים וישדרג את איכות החיים בעיר. כעת פ"ת מצטרפת לקבוצת ערים מרכזיות בעולם בהן פועלים כלי תחבורה חשמליים לרווחת הציבור וממשיכה בהתקדמות לעבר הפיכתה למטרופולין הגדול והמרכזי ביותר בישראל".


לירון גולדנברג, מנכ"ל החברה לפיתוח פ"ת: "בהנחיית ראש העיר רמי גרינברג, בשבועות הקרובים יחל לפעול בעיר מערך קורקינטים חשמליים לטובת תושבי העיר. אנו עושים הכל כדי שהמערך יפעל בהקדם האפשרי וייתן את המענה התחבורתי המיטבי ביותר לתושבי העיר."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
חיבור טכנולוגי בין דורי
אולפנית אמית ישורון פתח תקווה השיקו השבוע מיזם חדש ומרגש:...
רשת GOOD PHARM פותחת סניף דגל בעופר הקניון הגדול בהשקעה של 1.6 מיליון ₪
"זהו הסניף הראשון של 'גוד פארם' בקניוני עופר עד כה...
פתח תקווה בתנועה: המהפכה התחבורתית של פתח תקווה בעיצומה
בפתח תקווה התקיים כנס תחבורה ארצי ראשון מסוגו לעתיד התחבורה...
חביבת הקהל בתחרות הכתיבה הארצית: יובל וולוך, תלמידת אולפנית אמית ישורון
יובל וולוך, תלמידת כיתה י' באולפנית אמית ישורון פתח תקווה,...
בתים מבפנים
בתים מבפנים 2025 - הצצה לדירה במגדלי שרונה – עיצוב מודרני ופרקטי בתל אביב
בתים מבפנים הוא אחד האירועים המובילים והמרגשים ביותר בתחום העיצוב...
פתח תקווה חוגגת כחול לבן. ראש העיר רמי גרינברג: "נקיים אירועים חגיגיים ושמחים להנאת הציבור לאחר שנאלצנו לבטל את חגיגות העצמאות"
עיריית פתח תקווה תקיים אירועים גדולים וחגיגיים במקום אירועי יום...
פסטיבל היין של פתח תקווה חוזר – שני ערבים של טעמים, מוזיקה וחוויה בלתי נשכחת!
פסטיבל היין המסורתי של פתח תקווה יתקיים גם השנה, ויתפרס...
תלמידי אמית בר אילן פ"ת סיירו בחברת צ'ק פוינט
תלמידי כיתת המחוננים ותלמידים מצטיינים נוספים משכבה ח' בבית החינוך...
תקווה לקפה: פסטיבל הקפה הראשון של פתח תקווה
אם אתם חושבים שקפה הוא רק משקה, זה הזמן לשנות...
קבוצת FOX פותחת שתי חנויות דגל בעופר רחובות: חנות קונספט לAMERICAN EAGLE הצמודה ומחוברת לחנות קונספט של מותג AERIE
קבוצת FOX פותחת השבוע שתי חנויות דגל חדשות בקניון עופר...
דילוג לתוכן