מערכת החינוך ציינה במהלך השבוע האחרון את שבוע הנגישות בשורת פעילויות להעלאת המודעות

מערכת החינוך ציינה במהלך השבוע האחרון את שבוע הנגישות בשורת פעילויות להעלאת המודעות

ב-3 לדצמבר יצוין ברחבי העולם היום הבינלאומי לאנשים עם מוגבלויות. כמיטב המסורת אגף החינוך של עיריית בת-ים ציין את האירוע במהלך שבוע שלם, בין התאריכים 21-29.11, במגוון פעילויות במוסדות החינוך בעיר במטרה לעלות את המודעות בקרב התלמידים וכן במטרה להפגיש את תלמידים עם סיפורים מרגשים של אנשים המתמודדים עם מוגבלויות בחיי היום יום, במגוון מוסדות התרבות ברחבי העיר.

מערכת החינוך ציינה במהלך השבוע האחרון את שבוע הנגישות בשורת פעילויות להעלאת המודעות
דוברות עיריית בת-ים

הפעילויות והאירועים ציינו בכל מוסדות החינוך בעיר, מיוסי ועד תיכון, בין היתר הועברו התלמידים הרצאות של בעלי צרכים מיוחדים, והכירו מקרוב אנשים המתמודדים עם מוגבלויות שונות. בין הפעילויות שהתקיימו: תלמידי בית הספר חשמונאיםהכינו מטעמים יחד עם דיירי הוסטל 'אביב' וערכו ארוחת ערב משותפת. לאחר מכן התלמידים יחד עם דיירי ההוסטל רקדו ושיחקו יחד והחליטו כי זו תחילתה של מסורת אשר תימשך לאורך כל השנה. בבית הספר ירושלים התקיימו הקרנות סרטים על נכויות וכן מועצת התלמידים ערכה פעילות הסברתית בכיתות. תלמידי בית הספר הרצל זכו לצפות ולהתנסות בריקודים עם להקת "גלגלי בת ים". בבית הספר ברנקו וייס יצאו תלמידי שכבת י"ב לפעילות חנוכה משותפת עם חברי מרכז יום שיקומי טיפולי לנכים. במהלך הפעילות הדליקו יחד נרות חנוכה, אכלו יחד סופגניות, שיחקו משחקים וכן נרקמו קשרים מיוחדים עם מטופלי מרכז מיט"ל. התלמידים צפו במופע מקסים ואף רקדו יחד במעגל גדול מלא שמחה וחוויה. בבית הספריגאל אלון תלמידי כיתות ד'-ו' שמעו להרצאה מנציגות אלו"ט, שאחת מהן היא גם אמא של אחד התלמידים בבית הספר. התלמידים היו מרותקים לאורך כל ההרצאה שכללה הסברים על אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים, שיתוף הילדים בסיפורים והתנסויות אישיות ועוד.

כמו כן, התקיימו עוד מגוון פעילויות, הרצאות והפעלות חווייתיות ומעצימות בנושא סבלנות, נכויות, הפגשת התלמידים עם סיפורים מרגשים ועוד. בנוסף, מחלקת הנוער של העירייה קיימה פעילות שיא של תנועת הנוער "כנפיים של קרמבו" בנושא סובלנות לבעלי צרכים מיוחדים, מרכזי הנוער קיימו אירוע משותף למשפחות בעלי צרכים מיוחדים ועוד.

במסגרת שבוע הנגישות התקיימו במוסדות העיר השונים מגוון אירועים, שכל מטרתם להפגיש את התושבים עם בעלי צרכים מיוחדים, לחשוף אותם לעולמם ולאורחות חייהם ולהתמודדויות היומיומיות שלהם, וללמד אותם שבמציאות נגישה כל אדם יכול להצליח ולהגשים את יכולותיו וחלומותיו.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
בת-ים מצטיינת בנתינה: 67.2% מתלמידי י"ב בעיר מצטיינים במעורבות חברתית
67.2% מתלמידי שכבת י״ב בבת-ים סיימו בהצטיינות את משימת המעורבות...
צועדים לזכרם: בת-ים מתאחדת בצעדה עירונית לזכר הנופלים והנרצחים באירועי ה-7.10
עיריית בת-ים מזמינה את תושבות ותושבי העיר להשתתף בצעדה קהילתית...
תערוכה חדשה מהצלחת אל שדה הקרב: אוכל, מלחמה והחיבור בין האישי ללאומי בתערוכה "טעם של יצירה"
הגלריה לאומנות עכשווית של המרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט מציגה תערוכה חדשה:...
מנציחים ולעולם לא שוכחים: בת-ים ציינה את יום האבל לטבח השבעה באוקטובר בחניכת אנדרטה חדשה וערב זיכרון מרגש לזכר הנופלים והנרצחים
בחלוף שלוש שנים מאז אירועי ה-7.10, ציינה בת-ים אמש, 5.10,...
הצעד הבא בקריירה מתחיל בבת-ים: תוכנית "מסע אל האופק" פותחת מחזור שישי בעיר ומעניקה כלים לצעירים
בחודש נובמבר 2026 ייפתח בבת-ים המחזור השישי של "מסע אל...
הודעה לעיתונות 24 בספטמבר 2026 הסרט הראשון בשבילם: רגע לפני הפתיחה, ערב הוקרה למשרתי המילואים, אנשי הקבע וכוחות הביטחון במובילנד בת-ים
רגע לפני פתיחתו הרשמית של ה-Movieland בית הקולנוע החדש ב-...
בת-ים חוגגת 100 גם בסוכות: מגוון אירועים ופעילויות לכל המשפחה ברחבי העיר
עיריית בת-ים מזמינה את התושבות והתושבים ליהנות בחג הסוכות ממגוון...
עידן תלם, “אינדה גיים”, מגיע לעופר בילו סנטר ופותח פופ־אפ הכולל את המוצרים הפופולאריים לצד השקת מוצר אספנות חדש הנחשף לראשונה
עופר בילו סנטר OUTLET, מקבוצת קניוני עופר,  פותח חנות פופ...
הדירות בדרך. ומה עם העיר? בדקנו מה מתוכנן סביב ההתחדשות העירונית בבת ים
בשנת 2025 קיבלו בבת ים היתרי בנייה ל-2,719 יחידות דיור....
כל מה שצריך לקראת החג במקום אחד: עיריית בת-ים מזמינה את התושבים לשוק ארבעת המינים ומגוון פעילויות לכל המשפחה
לקראת חג הסוכות, עיריית בת-ים, בשיתוף המועצה הדתית, מזמינה את...
דילוג לתוכן