מצטיין פיקוד העורף: הרב עופר ארן, ראש ישיבת אמית אלירז פ"ת

מצטיין פיקוד העורף: הרב עופר ארן, ראש ישיבת אמית אלירז פ"ת
ישיבת אמית אלירז - הרב עופר ארן מצטיין פיקוד העורף. קרדיט לתמונה: דובר צה"ל

הרב עופר ארן, ראש ישיבת אמית אלירז פתח תקווה, העוסק בחינוך כבר מעל חצי יובל, ובמקביל משרת קרוב ל-25 שנה בפיקוד העורף, נבחר השבוע למצטיין פיקוד העורף – כהוקרה על עשייה מתמשכת, רגשית ומורכבת במלחמה.

עם פרוץ המלחמה בשביעי באוקטובר, גוייס ארן למילואים ושובץ עם המחלקה בבית החולים וולפסון בחולון, שם נתן עם חייליו מענה לאזרחים שלא יכלו להתפנות בזמן אזעקה. אחרי מספר ימים, עברו למחנה שורה, שם שירתו במשך תקופה ממושכת. "במחנה שורה עסקנו בטיפול בחללי השביעי באוקטובר", הוא משתף. "זה כלל סיוע בזיהוי הגופות מעוטף עזה, שהיו במצב קשה. הגיעו לא מעט חלקי גופות".

בשלב מאוחר יותר טיפלו ארן וחייליו בגופות שנחשדו כגופות של חטופים, אך לא פעם התבררו כגופות של מחבלי נוח'בה. "התחושה היא מעורבת. למרות שייתכן שאלו מחבלים שפגעו ביהודים, היה צריך להתייחס אליהם בצורה רצינית, כי ייתכן ומדובר כיהודים. בכל יום, היו גופות שהתגלו כשל יהודים והיו גופות שהתבררו כגופות של מחבלים".

כראש ישיבת אמית אלירז וכאיש חינוך שעובד עם בני הנוער, המעבר בין החיים לבין המתים היה מאתגר במיוחד. "הדבר הזה גרם לי להבין את החשיבות של חינוך דור העתיד להיות מחוברים לשורשים של עם ישראל ומתוך כך, להיות מלאים בעוצמה כאן ועכשיו. שכל יום שלהם יראה ויהיה בצורה הכי טובה שלהם, בלי לעשות לעצמם הנחות".

לאורך המלחמה ושירות המילואים, שיתף ארן את התלמידים בעיסוק שלו, כמובן מבלי לרדת לפרטים. "המסר שלי היה שלנו, כנוער, יש חשיבות מיוחדת להיות עם גב זקוף וראש מורם. מותר לכאוב, אבל העיניים שלנו צריכות להיות מורמות. התפקיד שלנו להיות אלה שמתמודדים, מתוך ידיעה ברורה שאנחנו ננצח. המילים 'עם ישראל חי' זה לא רק תפילה וציפיה – אלא ציווי לעשייה. אנחנו צריכים להיות אנשים חיים שמאמינים בחיים וכך משפיעים על כל העם".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
כל מה שצריך לקראת החג במקום אחד: עיריית בת-ים מזמינה את התושבים לשוק ארבעת המינים ומגוון פעילויות לכל המשפחה
לקראת חג הסוכות, עיריית בת-ים, בשיתוף המועצה הדתית, מזמינה את...
החגים בפתח: שעות הפעילות המעודכנות של תחנות ההצלה בחופי בת-ים
לקראת חגי תשרי, עיריית בת-ים מעדכנת את שעות הפעילות של...
חוזר לתפריט: רשת קפה גרג משיקה מחדש את מנת הספיישל: “הכריך של רוני” - לזכרה של רוני אשל ז”ל
כשנתיים וחצי לאחר שהפך לאחד מסיפורי ההנצחה המרגשים של עולם...
לקראת ראש השנה: עובדי חברת החשמל ארזו סלי מזון למשפחות הזקוקות לסיוע בתל אביב
לקראת ראש השנה: עובדי חברת החשמל ארזו סלי מזון למשפחות...
בשורה לתושבי פתח תקוה והסביבה: מוקד חדש לרפואה דחופה של מאוחדת נפתח בעיר
מאוחדת פתחה מוקד חדש לרפואה דחופה שיעניק לתושבי פתח תקוה...
סוכות יצרתי: מתחם יצירה והעשרה חווייתי לילדים ייפתח בעופר הקניון הגדול בפתח תקווה – והכניסה חופשית!
לרגל חג הסוכות, עופר הקניון הגדול בפתח תקווה מזמין את...
שום דבר לא יכול לעצור אותה: הכירו את הנערה שנלחמה על חייה והיום מצילה חיים של אחרים
"כשיצאתי ממחלקת הטיפול הנמרץ והתעוררתי במחלקה הפנימית הסתכלתי במראה ולא...
שנת הלימודים בפתח תקווה נפתחה בהתרגשות רבה!
כ-72,000 תלמידים ותלמידות פתחו את שנת הלימודים תשפ"ז ומילאו את...
פתח תקווה חוגגת: נחנך קמפוס המבנים החדש של ישיבת אמית כפר גנים
אירוע מרגש נערך השבוע בפתח תקווה, עם חנוכת משכנה החדש...
בסימן שנת ה-100 לבת-ים: יותר מ-22 אלף תלמידות ותלמידים בעיר פתחו את שנת הלימודים תשפ"ז
שנת הלימודים תשפ"ז נפתחה היום , 1.9, בבת-ים, כאשר 22,146...
דילוג לתוכן