מצטיין פיקוד העורף: הרב עופר ארן, ראש ישיבת אמית אלירז פ"ת

מצטיין פיקוד העורף: הרב עופר ארן, ראש ישיבת אמית אלירז פ"ת
ישיבת אמית אלירז - הרב עופר ארן מצטיין פיקוד העורף. קרדיט לתמונה: דובר צה"ל

הרב עופר ארן, ראש ישיבת אמית אלירז פתח תקווה, העוסק בחינוך כבר מעל חצי יובל, ובמקביל משרת קרוב ל-25 שנה בפיקוד העורף, נבחר השבוע למצטיין פיקוד העורף – כהוקרה על עשייה מתמשכת, רגשית ומורכבת במלחמה.

עם פרוץ המלחמה בשביעי באוקטובר, גוייס ארן למילואים ושובץ עם המחלקה בבית החולים וולפסון בחולון, שם נתן עם חייליו מענה לאזרחים שלא יכלו להתפנות בזמן אזעקה. אחרי מספר ימים, עברו למחנה שורה, שם שירתו במשך תקופה ממושכת. "במחנה שורה עסקנו בטיפול בחללי השביעי באוקטובר", הוא משתף. "זה כלל סיוע בזיהוי הגופות מעוטף עזה, שהיו במצב קשה. הגיעו לא מעט חלקי גופות".

בשלב מאוחר יותר טיפלו ארן וחייליו בגופות שנחשדו כגופות של חטופים, אך לא פעם התבררו כגופות של מחבלי נוח'בה. "התחושה היא מעורבת. למרות שייתכן שאלו מחבלים שפגעו ביהודים, היה צריך להתייחס אליהם בצורה רצינית, כי ייתכן ומדובר כיהודים. בכל יום, היו גופות שהתגלו כשל יהודים והיו גופות שהתבררו כגופות של מחבלים".

כראש ישיבת אמית אלירז וכאיש חינוך שעובד עם בני הנוער, המעבר בין החיים לבין המתים היה מאתגר במיוחד. "הדבר הזה גרם לי להבין את החשיבות של חינוך דור העתיד להיות מחוברים לשורשים של עם ישראל ומתוך כך, להיות מלאים בעוצמה כאן ועכשיו. שכל יום שלהם יראה ויהיה בצורה הכי טובה שלהם, בלי לעשות לעצמם הנחות".

לאורך המלחמה ושירות המילואים, שיתף ארן את התלמידים בעיסוק שלו, כמובן מבלי לרדת לפרטים. "המסר שלי היה שלנו, כנוער, יש חשיבות מיוחדת להיות עם גב זקוף וראש מורם. מותר לכאוב, אבל העיניים שלנו צריכות להיות מורמות. התפקיד שלנו להיות אלה שמתמודדים, מתוך ידיעה ברורה שאנחנו ננצח. המילים 'עם ישראל חי' זה לא רק תפילה וציפיה – אלא ציווי לעשייה. אנחנו צריכים להיות אנשים חיים שמאמינים בחיים וכך משפיעים על כל העם".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
צועדים לזכרם: בת-ים מתאחדת בצעדה עירונית לזכר הנופלים והנרצחים באירועי ה-7.10
עיריית בת-ים מזמינה את תושבות ותושבי העיר להשתתף בצעדה קהילתית...
מנציחים ולעולם לא שוכחים: בת-ים ציינה את יום האבל לטבח השבעה באוקטובר בחניכת אנדרטה חדשה וערב זיכרון מרגש לזכר הנופלים והנרצחים
בחלוף שלוש שנים מאז אירועי ה-7.10, ציינה בת-ים אמש, 5.10,...
גבעתיים: הקורקינטים נשארים, אבל העיר מנסה לקבוע להם מקום
מספיק ללכת כמה דקות ברחוב בגבעתיים כדי להבין למה הקורקינט...
מד"א-הצלה פתח תקווה וארגון "עזר מציון" בשיתוף שירותי הדם של מד"א קוראים לציבור להגיע ביום רביעי (7.10) לפתח תקווה ולתרום דם בהתרמה המסורתית שמתבצעת פעמיים בשנה
עקב המחסור במנות דם, מד"א-הצלה פתח תקווה, ארגון "עזר מציון"...
פתח תקווה:‏ מבחן התושב - כמה רחוק צריך ללכת כדי לקבל שירות מהעירייה?‏
אנחנו רגילים למדוד עיר לפי מחירי הדירות,‏ הארנונה או הפקקים.‏...
צוותי מד"א קיבלו בנתב"ג את נוסעי הטיסה מסעודיה
צוותי מגן דוד אדום יחד עם צוות מרפאת נתב"ג קיבלו...
מותג התכשיטים PANDORA משיק בישראל את חנות הקונספט הראשונה בסטנדרט הבינלאומי בעופר הקניון הגדול פתח תקווה. חנות הקונספט נפתחת בהשקעה של 1 מיליון שקל
מותג התכשיטים PANDORA (פנדורה) בחר לפתוח את חנות הקונספט החדשה...
הודעה לעיתונות 24 בספטמבר 2026 הסרט הראשון בשבילם: רגע לפני הפתיחה, ערב הוקרה למשרתי המילואים, אנשי הקבע וכוחות הביטחון במובילנד בת-ים
רגע לפני פתיחתו הרשמית של ה-Movieland בית הקולנוע החדש ב-...
הסימפונית הישראלית ראשון לציון בקונצרט קלאסי עם טוויסט – כשמוצארט הופך לג'אז עם הפסנתרן והמוזיקאי הורסטילי גיא מינטוס
התזמורת הסימפונית של ראשון לציון בטוויסט מיוחד לכבוד תקופת החגים:...
בת-ים חוגגת 100 גם בסוכות: מגוון אירועים ופעילויות לכל המשפחה ברחבי העיר
עיריית בת-ים מזמינה את התושבות והתושבים ליהנות בחג הסוכות ממגוון...
דילוג לתוכן