"חוסר היציבות במשק וגל הפיטורין הנרחב בענפים רבים הוביל צעירים ואקדמאים רבים להבנה שחשוב מאוד לבחור במקצוע שמאופיין ביציבות תעסוקתית, כמו הוראה. נוסף על כך, המצב הבריאותי בעולם הוביל צעירים רבים לדחות את הטיול הגדול שאחרי השחרור מהצבא ולהקדים את הלימודים האקדמיים", כך מסבירה הדס אסף, מנהלת השיווק של מכללת לוינסקי לחינוך. בתקופה האחרונה חלה עלייה של 20% במספר הנרשמים ללימודי התואר הראשון בחינוך B.Ed. ועלייה של 30% במספר הנרשמים לתוכניות להסבת אקדמאים להוראה במכללה.
הסבת אקדמאים להוראת אנגלית
הגידול במספר הנרשמים: יותר מ-100%
שירי רוזנברג, ראש החוג לאנגלית במכללת לוינסקי לחינוך: "משבר קורונה הוביל אקדמאים מעולם ההייטק ומתחומים נוספים להבנה של הצורך בבחירת מקצוע עם יציבות תעסוקתית. למרות המשבר שחווינו בחודשים האחרונים לא חלה פגיעה בשכר ובהיקף המשרה של עובדי ההוראה. הסטודנטים בתוכנית הגיעו ללימודים אחרי שנים רבות שעבדו במקצועות בכירים בהייטק ובמקצועות יוקרתיים נוספים, שבהם לשפה האנגלית הייתה חשיבות רבה בכל הקשור לבניית קשרים עסקיים. הבחירה בהוראת אנגלית נובעת מהרצון להנחיל לילדי ישראל את חשיבותה של השפה כבר מגיל צעיר".

הוראת מתמטיקה לתואר ראשון
הגידול במספר הנרשמים: 40%
פרופ' שרה הרשקוביץ, ראש החוג למתמטיקה במכללת לוינסקי לחינוך: "תחום המתמטיקה משולב בשנים האחרונות בשימושים טכנולוגיים רבים. הגידול בהתעניינות בהוראת המתמטיקה נובע מבחירה במקצוע שמקדם תהליכי חשיבה המאפשרים חקירה והתנסות ושזוכה בשנים האחרונות לתשומת לב פדגוגית ותקשורתית מיוחדת. אני רואה גם מגמה של סטודנטים שנטייתם למקצועות הריאליים והם אוהבי מתמטיקה שהתחילו ללמוד מקצועות כמו הנדסה ומחשבים ומצאו שהם מעדיפים את המגע והקשר עם ילדים ובני נוער ולא רוצים לוותר על אהבתם למתמטיקה. הם הבינו שהתחום המתאים להם ביותר הוא הוראת המתמטיקה – עיסוק המשלב את שני התחומים".
תוכנית לתואר ראשון בחינוך מיוחד
הגידול במספר הנרשמים: 40%
ד"ר מירב צהר רוזן, ראש התוכנית לתואר ראשון בחינוך מיוחד במכללת לוינסקי לחינוך: "בשנים האחרונות החינוך המיוחד עלה על סדר היום הציבורי. את הגידול במספר הנרשמים השנה לתוכנית אפשר לייחס גם לכניסתו לתוקף של התיקון לחוק החינוך המיוחד, העוסק בשילוב והכלה של תלמידים עם צרכים מיוחדים מורכבים בגני הילדים ובכיתות הרגילות. אותם תלמידים שבעבר למדו במסגרות החינוך המיוחד יכולים במקרים רבים להשתלב במסגרות החינוך הרגיל. השיח הרב על הנושא מקדם את התפיסה הכללית שהחינוך המיוחד מהווה כיום חלק בלתי נפרד ממערכת החינוך כולה. תפיסה זו מחייבת כל איש חינוך להכיר את המאפיינים הייחודיים של האוכלוסיות השונות, על מגוון התפקודים השונים שלהן, להעמיק בהם וללמוד דרכי הוראה מותאמות שיתנו מענה מיטבי לצורכיהם הלימודיים, הרגשיים והחברתיים".