מתכוננים למערכת חורפית גשומה וסוערת

מתכוננים למערכת חורפית גשומה וסוערת
צילומי ארכיון: אנה דמיטרייב

צוותי עיריית בת ים מבצעים עבודות תחזוקה ושדרוג לקראת החורף, למניעת מפגעים והצפות  

מתכוננים לסופה בבת ים
צילומי ארכיון: אנה דמיטרייב

על פי התחזיות צפוי לפקוד את הארץ בימים הקרובים מערכת חורפית גשומה וסוערת, המלווה ברוחות חזקות וגשמים, לפיכך שוקדים צוותי עיריית בת ים על פעולות היערכותלמניעת מפגעים סביבתיים והצפות.

החל משעות הבוקר מתבצע ניקוי של כל פתחי הניקוז והקולטנים על מנת לאפשר זרימה ישירה של מי גשמים למניעת הצפות, תוך שימת דגש על רחובות הממוקמים במפלסים נמוכים המועדים להצפה.

במקביל פעלה מחלקת הגינון, בשיתוף חברת החשמל, לגיזום עצים במרחב הציבורי, ובעיקר הסרת ענפים הנמצאים בקרבת קווי מתח וחוטי חשמל. כן נבדקים עמודי התאורה ומערכות הרמזורים ומבוצע חיזוק על פי צורך למתקנים בגינות ברחבי העיר.

בשל תחזית מזג אויר מטאורולוגית חריגה יופעל בהנחיית מנכ"ל העירייה, אפרים מזרחי, נוהל "סופה" במסגרתו יועסקו כוננים 24 שעות ביממה. צוות סיירת המשו"ב הפועל כחלק מהמוקד העירוני, ישתלב בהיערכות המיוחדת בטיפול מיידי במפגעים בטיחותיים. תאגיד "מי בת ים", נערך אף הוא להצבת כוננים וקבלן במהלך 24 שעות במקרים של הצפות או תקלות במערכת הביוב. זו הפעם השנייה שהעירייה מפעילה נוהל זה, זאת על מנת לספק לתושבים מענה מהיר וטיפול בתקלות בצורה המיטבית.

לבטיחות מירבית במזג אויר חריג, התושבים מתבקשים לפעול לניקוי מרזבים וגגות והסדרת הניקוז, הסרת אנטנות שאינן בשימוש, חיזוק דודי שמש, לוחות גג ואלמנטים רופפים אשר עלולים להתנתק כתוצאה ממשבי רוח עזים ולהסב נזקים, ובהם אדניות ועציצים שאינם מקובעים.

כן יש לבדוק את בטיחות מערכות החשמל ולהכין את הגגות למניעת דליפות, לבדוק את התריסים והחלונות מבחינת איטום וחיזוק ולהצטייד בתאורת חירום ובמים. על ועדי הבתים לדאוג לגיזום ענפים רופפים. במידה של קרבת העצים לקווי מתח עיליים יש לפנות לחברת החשמל. על בעלי העסקים לדאוג לחיזוק השלטים ולהסרת שלטים רופפים שעלולים להתנתק ממקומם בעת הסערה ולגרום לנזקים. בנוסף, בשעת סופה חל איסור הגעה לקו החוף עקב רוחות עזות וגלים גבוהים.

אנו מזמינים את התושבים לפנות למוקד משו"ב 107 על מנת לדווח על כל מפגע, וכך נוכל לתת מענה מיטבי ומהיר.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
כנס אומנה, המאגד את כלל הגורמים הפעילים בתחום, יתקיים ברביעי הקרוב (19.11) בכפר המכביה
שמים על השולחן את הסוגיות הבוערות שבתחום האומנה. ביום רביעי...
עיריית בת-ים השיקה את מרכז החדשנות והטכנולוגיה לגיל הרך – מהלך פורץ דרך בחינוך העירוני
הבוקר נערך בבת-ים טקס החניכה הרשמי של מרכז החדשנות והטכנולוגיה...
הרשת המזוהה ביותר עם סצנת ההמבורגרים בישראל שמונה 16 סניפים ברחבי הארץ הופכת לכשרה: רשת MOSES SHOP הופכת לכשרה: גם סניף סביון יחל לפעול מהשבוע במתכונת כשרה
הסניף בסביון קיבל השבוע כשרות של הרבנות המקומית ועבר התאמות...
עיריית בת-ים יוצאת לדרך עם חודש האזרח הוותיק – אירועים, הרצאות ותוכניות חווייתיות לוותיקי העיר
עיריית בת-ים פותחת את חודש האזרח הוותיק ומזמינה את כלל...
מחיצות זכוכית למשרדים
מחיצות זכוכית למשרדים - הפתרון העכשווי לעיצוב המשרד שלכם
מהם היתרונות של מחיצות זכוכית למשרדים? כשמדובר בעיצוב חלל משרדי, אין...
מצדיעים לגיבור ישראל
תלמידים מכיתה י"א בישיבת אמית כפר גנים פתח תקווה נסעו...
עיריית בת-ים מציינת את יום הזיכרון ליצחק רבין ז"ל בטקסים חינוכיים ופעילויות ברחבי העיר
היום, 4.11.25, מציינת מדינת ישראל שלושים שנה לרצח ראש הממשלה...
עיר הפסטיבלים: פסטיבל האוכל הגדול של פתח תקווה. חגיגה קולינרית לצד הופעות של בניה ברבי, אברהם טל וקרן פלס
עיריית פתח תקווה מזמינה את הציבור לפסטיבל האוכל הגדול של...
עיריית בת-ים ולשכת בני ברית פרנקפורט מקימות קרן סיוע לתושבי העיר שנפגעו במתקפה האיראנית
עיריית בת-ים ולשכת בני ברית שבפרנקפורט, גרמניה, הקימו קרן ייעודית...
שומרים על הסדר: עיריית בת-ים באכיפה נחושה נגד השתלטות על שטחים ציבוריים
עיריית בת-ים, באמצעות אגף הפיקוח העירוני ובשיתוף יחידת השיטור העירוני,...
דילוג לתוכן