מתכוננים לסופשבוע חורפי וגשומי

מתכוננים לסופשבוע חורפי וגשומי

צוותי עיריית בת ים מבצעים עבודות תחזוקה ושדרוג לקראת סופשבוע הקרוב למניעת מפגעים והצפות;

על פי התחזיות צפויה לפקוד את הארץ מערכת חורפית וגשומה מהרגיל, בימים הקרובים.  צוותי עיריית   בת-ים שוקדים על פעולות היערכות למניעת מפגעים סביבתיים והצפות.

בימים האחרונים מתבצע ניקוי של כל פתחי הניקוז והקולטנים על מנת לאפשר זרימה ישירה של מי גשמים למניעת הצפות, תוך שימת דגש על רחובות הממוקמים במפלסים נמוכים המועדים להצפה. צוותי תאגיד "מי בת ים", החלו בניקוי קווי הביוב וטיפול נקודתי בצירים מסוימים המועדים להצפות, והעמידו צוות כונן וביובית במוכנות בעיר לימים הקרובים. בנוסף, אגף הנדסה הוציא הנחייה לכלל אתרי הבנייה (תמ"א והפרויקטים) לבצע היערכות לחורף באתרי הבניה בעיר עם מתן תשומת לב  לעגורנים וחיזוק אזכוריות ופיגומים.

במקביל פועלת מחלקת הגינון, בשיתוף חברת החשמל, לגיזום עצים במרחב הציבורי, ובעיקר הסרת ענפים הנמצאים בקרבת קווי מתח וחוטי חשמל. החל ממחר יפסק הגיזום בעיר עד אחרי הגשמים/רוחות כדי לאפשר למנופים לאסוף את כל הגזם כולל חברת חשמל. כמו כן, נבדקים עמודי התאורה ומערכות הרמזורים ומבוצע חיזוק על פי צורך למתקנים בגינות ברחבי העיר.

לבטיחות מירבית במזג אויר חריג, התושבים מתבקשים לפעול לניקוי מרזבים וגגות והסדרת הניקוז, הסרת אנטנות שאינן בשימוש, חיזוק דודי שמש, לוחות גג ואלמנטים רופפים אשר עלולים להתנתק כתוצאה ממשבי רוח עזים ולהסב נזקים, ובהם אדניות ועציצים שאינם מקובעים.

כן יש לבדוק את בטיחות מערכות החשמל ולהכין את הגגות למניעת דליפות, לבדוק את התריסים והחלונות מבחינת איטום וחיזוק ולהצטייד בתאורת חירום ובמים. על ועדי הבתים לדאוג לגיזום ענפים רופפים. במידה של קרבת העצים לקווי מתח עיליים יש לפנות לחברת החשמל. על בעלי העסקים לדאוג לחיזוק השלטים ולהסרת שלטים רופפים שעלולים להתנתק ממקומם בעת הסערה ולגרום לנזקים. בנוסף, בשעת סופה חל איסור הגעה לקו החוף עקב רוחות עזות וגלים גבוהים.

המוקד העירוני וצוותים בשטח תוגברו לקראת הסופה, ואנו מזמינים את התושבים לפנות למוקד משו"ב 107 על מנת לדווח על כל מפגע, וכך נוכל לתת מענה מיטבי ומהיר.  

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
עיריית בת-ים מציינת את יום הגבר הבינלאומי בתערוכת "דמות האב" – מבט חדש על מקומו של האב בחברה הישראלית
ביום רביעי, 19.11.2025, בשעה 18:00, תיפתח בגלריה של המכון לאמנות...
עיריית בת-ים השיקה את מרכז החדשנות והטכנולוגיה לגיל הרך – מהלך פורץ דרך בחינוך העירוני
הבוקר נערך בבת-ים טקס החניכה הרשמי של מרכז החדשנות והטכנולוגיה...
עיריית בת-ים יוצאת לדרך עם חודש האזרח הוותיק – אירועים, הרצאות ותוכניות חווייתיות לוותיקי העיר
עיריית בת-ים פותחת את חודש האזרח הוותיק ומזמינה את כלל...
עיריית בת-ים מציינת את יום הזיכרון ליצחק רבין ז"ל בטקסים חינוכיים ופעילויות ברחבי העיר
היום, 4.11.25, מציינת מדינת ישראל שלושים שנה לרצח ראש הממשלה...
עיריית בת-ים ולשכת בני ברית פרנקפורט מקימות קרן סיוע לתושבי העיר שנפגעו במתקפה האיראנית
עיריית בת-ים ולשכת בני ברית שבפרנקפורט, גרמניה, הקימו קרן ייעודית...
שומרים על הסדר: עיריית בת-ים באכיפה נחושה נגד השתלטות על שטחים ציבוריים
עיריית בת-ים, באמצעות אגף הפיקוח העירוני ובשיתוף יחידת השיטור העירוני,...
שומרים על בריאות הציבור: עיריית בת-ים השמידה 180 ק"ג בשר ודגים שאינם ראויים למאכל אדם
עיריית בת-ים ממשיכה לשים את בריאות הציבור ובטיחותו בראש סדר...
גאווה מקומית: עיריית בת-ים מברכת את דניס ואליאולין על זכייתו בתואר אלוף עולם
עיריית בת-ים גאה ונרגשת לברך את בן העיר, דניס ואליאולין,...
גאווה בת-ימית במיטבה: עיריית בת-ים הצדיעה למתנדבים בערב הוקרה מרגש בהיכל התרבות
אמש, (21.10), התקיים בהיכל התרבות בת-ים ערב הוקרה והצדעה למתנדבות...
לראות את הטוב: תלמידי התיכון אורט מילטון מנציחים את גיא עזר ז"ל בפרויקט מיוחד
עיריית בת-ים מציגה בגאווה יוזמה חינוכית-ערכית מרגשת מבית הספר אורט...
דילוג לתוכן