Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

מתלבטים אם לקחת חברת לניהול ועד בית?

מתלבטים אם לקחת חברת לניהול ועד בית?
מקור freepik

בשנים האחרונות ניתן לראות עליה בדיירים שפונים לחברות ניהול בניינים. הרבה דיירים רואים את היתרונות שיש בחברה חיצונית שתנהל את הבניין עבורם מכל ההיבטים ובכך הדיירים יוכלו להמשיך בחייהם מבלי לקחת על עצמם פרוייקט מתיש שדורש הרבה זמן, התעסקות, ידע בתחום ועוד. ככה שיש יותר קומות ודיירים בבניין, ככה למעשה יותר קשה לנהל אותו הייטב. כמובן שיש עדיין דיירים שמוכנים לקחת זאת על עצמם, אך לא תמיד זה אפשרי מכורח הנסיבות, הזמן שצריך להגדיש לכך ועוד.

חברת ניהול ועד בית
מקור freepik

למי מתאים חברת ניהול?

בבניינים מגורים חדשים, בהם יש הרבה קומות, מערכות תחזוקה כמו מערכת כיבוי אש, גנרטורים, מעליות, גלאי ומפוחי עשן, חברת ניקיון, מתקני חניה רובוטים ועוד. תחזוקות כאלה הינן יכולות להיות יקרות ודורשות מישהו שינהל אותן ויגדיש מזמנו. כאן נוצר הקושי שיש לדיירי הבניין בניהול. מלבד הצורך במעקב, הסדרי תשלומים עם חברות חיצוניות כמו חברת ניקיון, תחזוקת מעליות ועוד, נדרש גם קשר שוטף וניהול הכספים של הבניין, מה שמקשה על ועד הבית לעשות זאת בעצמו. לכן, לחברה לניהול ועד בית יש ניסיון בניהול בניינים ותחזוקתם ופנייה לאחת החברות, תוכל להוריד מהדיירים את הצורך לנהל זאת בעצמם. 

לעומת זאת בניינים מועטי קומות, ללא תחזוקת יתר וישנו ועד שיכול ואפשרי מבחינתו לנהל את הבניין, לא בהכרח יצטרך חברת לניהול בניינים. אך כיום, במידה ואתם עוברים לדירה חדשה באזור תל אביב, בניין חדש רב קומות, הבניין כבר לא נראה כמו בניין, אלא כמו עיר קטנה, ולכן קחו בחשבון שתצטרכו ככל הנראה חברת ניהול ועד בית.

מה תפקידה של חברת ניהול ועד הבית?

לפעמים, הסיבה שבגללה דיירים פונים לחברות ניהול ועד בית הינה עקב חוסר זמן וחוסר ידע התנהלותי. תפקידה של חברת ניהול ועד הבית היא לדאוג לאינטרסים של הבניין, להוריד מהעומס שיש על ועד הבית הקיים ולקחת אחריות מלאה או חלקית על תחזוקת המבנים. בדירות רבי קומות, בהן יש מגוון דיירים שלכל אחד יש רצונות משלו, תפקידה של חברות הניהול היא להקשיב ולשלב את כלל האינטרסים של הדיירים ולעשות סדר בבלאגן. ככל שהמספר הדירות יותר גדול, יש יותר אינטרסים שונים מה שגורם למועד לפורענות. 

איך בוחרים חברת ניהול?

טעות נפוצה שדיירים עושים היא לחתום על חוזה ארוך טווח מבלי באמת להכיר את החברה וכיצד היא מתנהלת. לכן, דבר ראשון, בקשו לבנות חוזה למספר חודשים בהם אתם בודקים את החברה ואם היא עומדת בהתחייבויות שלה, השקיפות, השירות ועוד. זאת, כמובן בנוסף לחוזה שבו כתובים כל השירותים שהחברה מתחייבת לבצע על מנת למנוע קונפליקטים עתידיים בהם כל אחד טוען אחרת. 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מטענים למחשב נייד: חיבור הכוח שלכם לעולם בלתי נגמר של אפשרויות
בעידן הדיגיטלי של ימינו, המחשב הנייד הפך לכלי חיוני לעבודה,...
לאכול טוב ולחסוך כסף: טיפים לקניות בסופרמרקט
אין דבר מספק יותר מארוחה טובה שמכינים לבד ממצרכים שרוכשים,...
מה זה סגנון בוהו ואיך משלבים אותו במרחב הבית
גם אתם מתבלבלים לפעמים בין כל המילים המרתקות שעושות רק...
איפה כדאי להזמין משלוח פירות וירקות?
מי מאיתנו לא רוכש מדי שבוע בשבוע פירות וירקות? פירות...
הנחיות לשמירה על ניקיון דודי קיטור
ריכוזי מלח גבוהים השוקעים בדודי קיטור מובילים להצטברות מהירה של...
נמצאים לפני רכישת דירה? חשוב לעשות את הדברים נכון
רכישת דירה היא חלומם של רבים. אם בעבר כמעט כל...
AHM: מרכז תיקון ושירות הרכב המוביל בירושלים
כשמדובר בטיפול ברכב שלכם, אתם רוצים את המוסך הכי טוב...
היתרונות של מכירת אלומיניום לקונה בתל אביב
הטבות סביבתיות לקניית אלומיניום בתל אביב ולמיחזורו יש יתרונות סביבתיים רבים....
איך להקרין בקלות בכל אירוע את המצגות שלכם?
אתם מכינים מידי פעם מצגות לאירועים שונים? מכינים קטעי וידאו...
הרמת כוסית עם אוכל נהדר
החלטתם לעשות הרמת כוסית בחברה שלכם עם כל העובדים? אם...