נכנס לתוקף חוק עזר לתל אביב-יפו שאוסר שימוש בכלים חד פעמיים בחופי הים

נכנס לתוקף חוק עזר לתל אביב-יפו שאוסר שימוש בכלים חד פעמיים בחופי הים
קרדיט- רונן הרצוג

לאחרונה פורסם ברשומות התיקון לחוק העזר שאושר במועצת העיר תל אביב-יפו, לפני למעלה משנה אשר אוסר על שימוש ומכירה של מוצרים חד פעמיים בחופי הים בתל אביב וכעת הוא נכלל בספרי החוקים של מדינת ישראל.

קרדיט- רונן הרצוג

תיקון חוק העזר לתל אביב יפו (הסדרת מקומות רחצה) (תיקו), התשפ"ב-2021 אשרר נכנס כאמור לתוקף, קובע כי "לא יכניס אדם לשפת הים מוצרים חד-פעמיים, למעט בקבוקי משקה, ולא ילכלך, לא יזרוק, לא ישאיר, לא יפזר ולא יטמון בה מוצרים אלה." בנוסף, "לא ימכור אדם בשפת הים ולא ישאיל, וכן לא ירשה לאחר מטעמו למכור בשפת הים או להשאיל מוצרים חד-פעמיים אלא בהיתר מאת ראש העירייה ובהתאם לתנאיו." בחוק העזר מוגדרים כלים חד פעמיים כ:כלים המיועדים לצורכי אכילה ושתייה, העשויים מפלסטיק או שיש בהם רכיב מפלסטיק, ואשר אינם מיועדים לשימוש חוזר.

ראובן לדיאנסקי סגן ראש עיריית תל אביב-יפו וממונה על תחום איכות הסביבה, קיימות ושיפור פני העיר: "הגיע הזמן שגם בחופי תל אביב תיאסר הכניסה, השימוש והמכירה של מוצרים חד פעמיים. לפני למעלה משנה אישרנו במועצת עיריית תל אביב-יפו את התיקון לחוק העזר שאוסר שימוש ומכירה של מוצרים חד פעמיים בחופי העיר ואני גאה שכעת לאחר חתימה שרת הפנים, החוק נכנס לספר החוקים של מדינת ישראל. בעוד מספר חודשים תיפתח עונת הרחצה בעיר ונצטרך להיערך בנושא. בכוונתי להוביל את ההיערכות של היחידות העירוניות הרלוונטיות לכך ולקיים מגוון פעילויות הסברה עבור ציבור המתרחצים ובעלי העסקים בחוף וזאת במטרה לרתום כמה שיותר שותפים לשמירה על החופים שלנו בעיר נקיים מפלסטיק וחד פעמי."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
דברים פשוטים"- אלי גרוס, אוצר : איתי גבאי
"דברים פשוטים"- אלי גרוס תערוכת יחיד גלריית Arttillery רח' התנופה 5 קריית המלאכה תל אביב פתיחה...
האמן הבינלאומי סאם חלבי מציג לראשונה בקניון רמת אביב: "יחד בדרך לתקווה" מייצג המשלב טכניקות מסורתיות ועכשוויות השופך צבע ואופטימיות לקראת מציאות חדשה
האמן הבינלאומי סאם חלבי משיק את מייצגו החדש: "יחד בדרך...
ארגון יוצאי מרכז אירופה קיים את הוועידה ה-56 במרכז רבין בתל אביב
הוועידה ה-56 של ארגון יוצאי מרכז אירופה התקיימה הבוקר הוועידה ה-56...
תל אביב-יפו מנגנת קיץ- שני פרויקטים מוזיקליים הפתוחים לקהל הרחב
"צלילי קיץ 2025" ו"פינת רחוב: במה פתוחה"- מוזיקה חיה תחת כיפת...
עיריית תל אביב-יפו: מועד חדש ללילה לבן 2025 ברחבי תל אביב- יפו
עיריית תל אביב-יפו שמחה לבשר כי אירוע "לילה לבן"  שנדחה...
חגיגה קולינארית יוקרתית: לראשונה קניון עופר רמת אביב פותח מתחם קולינארי ייחודי בימי שישי: "לה בוקרייה" מבית WEEKEND MARKET
המתחם יפעל בימי שישי באופן קבוע בחודשים הקרובים ויכלול  שפע...
הדלתות היו סגורות אבל הלב תמיד פתוח
גם בימי המלחמה, כשאזעקות היו חלק מהשגרה והמתח הורגש בכל...
בוגרת אמית רננים - המצטיינת בלימודי הצרפתית בארץ
בתיה שיקלי, בוגרת אמית רננים אשר סיימה את לימודיה בשנה...
הנצחה ברוח המלחמה
ראש העיר רמי גרינברג יביא בפני מועצת העיר הצעה לקריאת...
בשורה משמחת לחובבי היין והקולינריה: הטייסטינג רום משיק תפריט קיץ חדש ושעות שמחות מבעבעות
הטייסטינג רום בר היין הקונספטואלי שבפארק שרונה תל אביב מזמין...
דילוג לתוכן