סגי ארז/ תערוכת יחיד "תעתוע":פתיחה חגיגית : יום חמישי,12.01.2023 בשעה : 20:00

סגי ארז/ תערוכת יחיד "תעתוע":פתיחה חגיגית : יום חמישי,12.01.2023 בשעה : 20:00
קרדיט צילום: סגי ארז

אוצרות התערוכה : מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי

התערוכה תתקיים בגלריה לאמנות עכשווית ושבטית בתל אביב

רח' מרכז בעלי מלאכה 13 תל אביב

קרדיט צילום: סגי ארז

סגי ארז – אמנית בינלאומית שהתחילה קריירה אמנותית ארוכת שנים באקדמיה לאמנויות באוטרכט שבהולנד, המשיכה את לימודיה בגלזגו שבסקוטלנד שם קיבלה Diploma of Art  . משם עברה לארצות הברית לאוניברסיטת קרנגי מלון שבפיטסבורג. את התואר הראשון  והשני קיבלה מאוניברסיטת קליפורניה שם חייתה במשך כ- 20 שנה. לאורך השנים הוצגו עבודותיה בתערוכות רבות ברחבי העולם ונרכשו על ידי אספנים רבים ברחבי העולם.  לפני כחמש שנים חזרה סגי לארץ וייסדה סטודיו לאמנות שהתמלא בסטודנטים במהירות. כיום עבודותיה המרהיבות  מוצגות בתערוכה הראשונה שלה בארץ בגלריה לאמנות שבטית & ישראלית במרכז תל אביב.

" באחד הבקרים התעוררתי למראה מרהיב, ראיתי שתי ציפורים בכחול קובלט ו-אולטרה מרין….  למחרת בדרכי הביתה חיפשתי בציפייה את הציפורים המרהיבות בכחול ולאכזבתי הן הפכו לעורבים שחורים… חיפשתי את הציפורים המרהיבות וכחולות הכנף אך הן פרחו, עפו להן ואותי עזבו. ואני — עוטפת את העולם בבדים לשמור על קיומו. אני יוצרת השתקפויות ובהשתקפויות אני מנסה להראות את המציאות והאשליה. העולם אותו אנו רואים בעיניים עירומות הוא רק חלקיק ממה שבאמת ניתן לנו ולכן אנו צריכים לשמור אותו בעטיפות אהבה והודיה. האמנות שלי היא קשר בין הטבע והרוח. לאורך השנים עזבתי את הדמויות הריאליות, אך לא עזבתי את הרוחניות שהאדם מוצא בסביבתו ומסביבו.  אני יוצרת כאן פרשנות בעלת רוח חופשית והרפתקנות אותה אני רואה כחיונית ליצירה".

סגי ארז מציירת עולם של יופי וצבעים עזים הזורמים זה אל זה בהדרגה דרך דימויים פיגורטיבים מציאותיים של פנים, כפות ידים, צמחים שמימיים, עננים ושמיים המייצרים אווירת חלום שמימית בריאליות  פנטסטית ועל זמנית. עבודותיה הן בריאה מחדש של מציאות ריאלית פנטסטית הנבראת מתוך הבד, מתפרצת, מסתעפת ולוכדת את הרגע ליצירת הרמוניה של צבעים שהופכים לצלילים ולמנגינות הבוקעות מתוך הבד.

קרדיט צילום: סגי ארז

 

"הצבעים שוב חיים בתמונה
הצבעים – צבעי אהבה
כחול ואדום, ירוק וכתום
אך פתאום מתכהים הצבעים
פתאום מתקרבים עננים…"

(מתוך "פרפרי תעתוע"  מילים ולחן ערן צור).

" אנחנו כולנו משתוקקים לשלום, למסירות לנאמנות לאמפתיה לחוכמה לרוגע ,להנות מהצבעים של השמש המשתקפים בפרחים ובעצים ולחייך אל מול פני האנשים. אהבה צריכה להיות הדבר החזק ביותר הנמצא על פני האדמה. אם אנחנו אוהבים אנחנו יכולים להיות נאהבים וזה מה שנותן לנו את הכוח להיות אנשים טובים יותר. האמנות שלי חיובית בצורה מדהימה.. כל השינויים שאנחנו עוברים לא אמורים להפחיד אותנו אלא צריך לחבק אותם כי הם מייצגים אותנו עם אופק חדש. נותנים לנו אופק חדש. יש תמיד תקווה. התקווה תמיד  קיימת".

 

הגלריה לאמנות שבטית & אמנות ישראלית שואפת ליצור את החיבור בין אמנות מסורתית הנוצרת ברחבי העולם לאמנות ישראלית עכשווית. בתערוכה מרהיבה  זו החיבור הוא רעיוני.  העבודות של סגי ארז ראליסטיות פנטסטיות נטולות זמן ומקום ומבטאות עולם שהוא על זמני ועל-מקומי. האמנות של סגי ארז שייכת לכל העולם ובו זמנית לא שייכת לשום מקום. הדואליות הזו מתכתבת עם רוח הגלריה השואפת לתת ביטוי רעיוני אמנותי לאוניברסליות על זמנית ללא קשר לזמן ומקום ספציפיים.

Tribal Art & Israeli Art Gallery

נעילה : 11.02.2023

שעות הביקור בתערוכה :

ימי שלישי עד חמישי מ-11:00 ועד 19:00

ובימי  שישי ושבת מ-10:00 עד 14:00

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אירועי ערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ולנפגעי פעולות האיבה התשפ"ה בתל אביב-יפו
טקס הזיכרון לחללי הטרור * העצרת המרכזית בגן הבנים *...
סניקרס על סטרואידים - GIOSEPPO מחזרים את הרטרו בענק עם צבעים שאי אפשר לפספס
המותג הספרדיGIOSEPPO , המיובא לישראל בלעדית על ידי רשת הלב...
הפכו את הבית שלכם ליצירת אמנות עם שיפוץ ועיצוב יוקרתי
החשיבות של שיפוץ בית שיפוץ בית הוא תהליך שמאפשר להפוך כל...
קרדיט: Rachel Claire באתר PEXELS
אם יש אוכל פיוז'ן – למה שהמטבח שלכם לא יהיה כזה?
עיצוב פיוז'ן כבר מזמן לא שייך רק לצלחת – עכשיו...
"האמא של הילד הכי מופרע בכיתה" מופע כנה קומי וסוחף על הורות לילד "אחר" ועל הורות בכלל
ההצגה "האמא של הילד הכי מופרע בכיתה" נכתבה בהשראת מסע...
משט יום העצמאות ה-77: הצדעה ללוחמי הים, החטופים, הפצועים ומשפחותיהם
משט יום העצמאות ה-77 של מדינת ישראל, שיתקיים ביום חמישי,...
אירועי יום הזיכרון לשואה ולגבורה 2025 ברחבי תל אביב-יפו
הטקס המרכזי לציון יום הזיכרון לשואה ולגבורה בתיאטרון הקאמרי, בהשתתפות...
עורך דין לענייני גירושין
עורך דין מנוסה שייתן לכם את המענה המקיף ביותר בדיני המשפחה
מהו תפקידו של עורך דין לענייני גירושין? בתהליך הגירושין, חשוב מאוד...
"שלח לי שקט" – תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק
תִּשְׁלַח לִי שֶׁקֶט טוֹב מוּגָן   /   תִּשְׁלַח לִי שֶׁקֶט מֵעָנָן תִּשְׁלַח...
מכירים את הסכנות: יום פעילות בנושא מניעה והתמודדות עם התמכרויות לסמים ואלכוהול במועצה מקומית "אזור"
השבוע, התקיים יום פעילות לתלמידי שכבת ט' וצוותי החינוך בחטיבת...
דילוג לתוכן