סיכום אירועי אמש- יום הזיכרון בפ"ת

סיכום אירועי אמש- יום הזיכרון בפ"ת
קרדיט: עיריית פ"ת
קרדיט: עיריית פ"ת

אמש (ערב יום הזיכרון) התקיים הטקס המרכזי לחללי מלחמות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, בבית יד לבנים. בטקס המרגש אותו הינחתה השחקנית חני נחמיאס הופיעו הזמר דודו פישר, אורי בנאי ולהקת עבר, הווה, עתיד.

את האבוקה הדליקה הגב' שושנה גבאי, אימו של אברהם גבאי שנפל במערכות ישראל. את דבר המשפחות השכולות אמרה הגב' ניצה תמיר בתו של סרן משה דובדבני ז"ל, מזמור תהילים הוקרא ע"י אלון מלמד אחיו של קובי מלמד ז"ל וקדיש נאמר מפי גדעון גרינצוויג אביו של אברהם גרינצוויג ז"ל. החזן יעקב בש הקריא את תפילת האזכרה.

ראש העיר רמי גרינברג אמר אמש: "משפחות יקרות, איבדתן את היקר לכן מכל. מסביב הכל ממשיך להתפתח ולהשתנות, ורק הצער שלכן מתבצר במקומו, ומכביד על שגרת החיים. אנו מנסים להבין את עוצמת הכאב, מתעקשים לזכור ולהזכיר, שכן כל אחד ואחת מחללי מערכות ישראל, היה עולם ומלואו, והשאיר אחריו תהום עמוקה.  על הקיר מאחוריי כתובים שמות הבנים והבנות, ולצידם חרוט הגיל של כל אחד ואחת מהם, גיל שלעולם לא ישתנה." ראש העיר רמי גרינברג אף הניח זר יחד עם יו"ר ארגון נכי צה"ל בפ"ת אהרון ויינברגר.

הטקס שודר בלייב בפייסבוק לטובת מי שנבצר ממנו מלהגיע.

מוקדם יותר השתתף ראש העיר בטקס שהתקיים לזכרו של יהונתן (יוני) שרעבי ז"ל שנהרג במלחמת לבנון השנייה, לאחר מכן השתתף בטקס בבית ספר ביאליק, במתנ"ס עולמות, בערב שירי לוחמים בשש שנתי גולדה בשכונת אם המושבות, וכן באירועים שהתקיימו במרכז התרבות ע"ש עפרה חזה בשש שנתי בן גוריון, ב"גולה" ובאירועים נוספים. תושבים רבים מאד בחרו להשתתף באירועים השונים ולחלוק את היום העצוב ומהרגש הזה בחברת קהל ובליווי קטעי קריאה, סיפורים על נופלים ושירי מורשת וזיכרון.

מאוחר יותר הגיע ראש העיר לערב שירי לוחמים שהתקיים בפארק הגדול ע"ש אוחיון והקריא את שירו של אברהם חלפי "תחילה בוכים". באירוע המרגש הופיעו עמיר בניון ושמעון בוסקילה שלוו ע"י מקהלת קנטיבלה ותזמורת הקונסרבטוריון העירוני בניצוחו של מיכאל דלמן. בהמשך הערב אף השתתף ראש העיר באירוע מרגש וייחודי ששודר מהיכל התרבות העירוני לתפוצות העולם, "הלב עוד שם", ובו משתתפות וצופות משפחות שכולות שאינן גרות בארץ. רה"ע סיפר בדבריו על יוסי עזריה, בן העיר, שנפל במלחמת יום כיפור והיה בן 26 במותו. ליוסי עזריה ז"ל, היו 11 אחים ואחיות, ביניהם עדינה אחותו שגרה בלוס אנג'לס ואחות בשם מלי, העובדת במינהל התרבות.

קרדיט: עיריית פ"ת
קרדיט: עיריית פ"ת
קרדיט: עיריית פ"ת
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
רצים לזכרם: המסורת המרגשת של ישיבת אמית כפר גנים
בפעם השלישית ברציפות, ובמה שהפך למסורת קבועה וערכית בישיבת אמית...
“לקחת נשימה”: תערוכה קבוצתית המציעה רגע של עצירה והתבוננות בתקופה רוויית מתח ואי־ודאות, ומבקשת להזמין את המבקרים לחוות רגעים של שקט, אור ותנועה מחודשת
גלריית האמנים שבקניון עופר רמת אביב פותחת תערוכה קבוצתית חדשה...
מרכז של קהילה, תרבות ומסורת: עיריית בת-ים מקימה פרויקט חדש ליוצאי אתיופיה בעיר
עיריית בת-ים מעדכנת על הקמת בית קהילתי ליוצאי אתיופיה, שייבנה...
היוטיוברים חוזרים: דה כהן ונבחרת הגיימרים במופעים חדשים באקספו החל מהיום עד חמישי
אחרי הדחייה שנכפתה בשל המלחמה, המופע 'איוונט ישראל' חוזר לבמה...
מאוחדת פתחה יחידה להתפתחות הילד במרפאת ראש העין תציע שירותי קלינאית תקשורת, עובדת סוציאלית, ריפוי בעיסוק ופיזיותרפיה לילדי ראש העין והסביבה בגילאי 0 עד 9
מאוחדת ממשיכה להרחיב את שירותי הבריאות בקהילה עם פתיחת יחידה...
בת-ים נצבעה כחול-לבן: אלפים חגגו את עצמאות 78 ברחבי העיר
ביום שלישי, 21 באפריל, חגגו תושבות ותושבי העיר בת-ים את...
לופט לאירועים: פתרון מושלם לכל סוגי האירועים
מקום לאירוע קטן   כאשר מתכננים אירוע קטן, חשוב לבחור מקום לאירוע...
סיכום הטקסים ביום הזיכרון תשפ"ו - פתח תקווה
אמש, ערב יום הזיכרון לחללי צה"ל ולנפגעי פעולות האיבה התקיים...
מצדיעים וזוכרים: אלפים הגיעו לחלוק כבוד לנופלים בעצרת הזיכרון המרכזית ואירוע ״שרים לזכרם״ בבת-ים
עיריית בת-ים ציינה אמש (יום ב׳, 20.4) את פתיחת יום...
עיצוב שמלות כלה מותאם אישית לכלה המודרנית   
תופרת שמלות בעיצוב אישי כשמדובר בחתונה שלך, אין משהו חשוב יותר...
דילוג לתוכן