עושים נפשות – שבוע בריאות הנפש

עושים נפשות – שבוע בריאות הנפש
צילום: דיויד מונתייט הודג'

"שבוע עושים נפשות" הוא שבוע בו אנו מקיימים שלל אירועים, הרצאות, סדנאות, הצגות להעלאת המודעות לתחום בריאות הנפש. האירועים המתקיימים לכלל הציבור, במרחב הציבורי תורמים להכרות של הציבור הרחב עם תחום בריאות הנפש ועם אנשים המתמודדים עם מצוקות בתחום זה ומסייעים להפחתת הסטיגמה כלפי אנשים המתמודדים עם מצוקות נפשיות וקשיים.
את שבוע בריאות הנפש מקדמת המחלקה לעבודה סוציאלית קהילתית של אגף הרווחה, המקיימת שיח פתוח ורחב ופעילויות שונות לציבור, לאורך כל השנה, על מנת לשנות את השיח הקיים ולהעלות למודעות הציבורית את החשיבות בעיסוק בנושא.

צילום: דיויד מונתייט הודג'

בין האירועים:
מופע תיאטרון מחול "טאל" בנושא הפרעות אכילה – בולימיה. סיפורה האישי של טאל לוי כהן, על התמודדות עם ההפרעה באמצעות תנועה ומחול . בתיאטרון הדופנ – מתחם התרבות קריית המוזיאונים. 27/11/22 בשעה 20:30 .

תערוכת אומנות של משתתפי תוכנית עמיתים לבוגרים. התוכנית פועלת לקידום תהליכי החלמה של אנשים המתמודדים עם מגבלה נפשית באמצעות פעילויות פנאי, חברה והתנדבות הפתוחות לקהל הרחב. השקת התערוכה בהיכל התרבות, המכבים 5 באכסדרה, 27/11/22 בשעה 19:00. התערוכה תציג לאורך כל השבוע.

הרצאה קצת אחרת על סיפור חיים נפשי מורכב – מרצה עדי גפן במתנ"ס יוספטל, קהילת יוסטון 3, 30/11/22 בשעה 20:00.
הרצאה "אל האש של הנפש והחוצה משם" מפי אורלי סיגל – סופרת, יועצת ארגונית, מרצה ומנחה תהליכי חדשנות. מלווה קבוצות כתיבה של חולי פיברומיאלגיה, מתמודדי נפש וסובלים מהפרעות אכילה. ההרצאה בספריית יפתח, רחוב מבצע יפתח 15 א' 28/11/22 בשעה 20:00.

הרצאה "אי שקט" מפי רחלי כהן. סיפור חיים אישי מפי אימא למתמודד, המספרת על החיים בצל מחלת בנה, בשילוב שירים מספרו של הבן. היכל התרבות –המכבים 5 פ"ת אולם הגלריה קומה ראשונה 28/11/22 בשעה 19:00.

הצגה – "המאניה שלי", הצגת יחיד מאת שרית זיאד. סיפורה האישי על התמודדות עם המחלה מאניה דיפרסיה בתום ההצגה דיון עם השחקנית. מרכז קהילתי עולמות, רחוב שולזינגר 10, הכניסה מרחוב מסקין 5 28/11/22 בשעה 20:00.

"כושרות" מופע מחול ושיח עם טל גרמיזה, המשלב קטעי וידאו המדברים על שיח בין העולם הפנימי של נשים לעולם החיצוני . מרכז קהילתי שערים, שולמית 1, 29/11/22 בשעה 20:00.

הרצאה "כשהמצלמה פוגשת סיפור ברחוב", מפי ספי כהן. מתנ"ס נווה גן, גרינשפן 2 30/11/22 בשעה 10:30 .
סינמה נפש – הקרנת הסרט "הנה אנחנו". הקרנת סרט ודיון עם הקהל במסגרת תכנית "עמיתים לבוגרים". מרכז קהילתי ורבר, הפורצים 18. 28.11.22 בשעה 19:00.

סיפורה האישי של רות שילה, מתמודדת נפש המרצה על חייה האישיים ועל חייה של הזמרת קרול קינג בלווי שירים ומוסיקה. מרכז קהילתי תקומה, רמת הגולן 4, 29/11/22 בשעה 11:30.

הרצאה בזום "דכאון אחרי לידה בגובה העיניים", מרצה רוני פרוינד עוקשי – מרצה ומתמודדת. 30.11.22 בשעה 20:30. לינק יופץ בפרסומים השונים.

הופעת רוק – "בין תקרה לרצפה" משולבת סיפור אישי של רוית סולומון. שירים על התמודדות נפשית בשילוב סיפור אישי . בסטה 43, שוק פתח תקוה, 1/12/22 בשעה 20:00.
ועוד אירועים בספריות, במתנ"סים וביחידות השונות.
חלק מהאירועים בתשלום סימלי.
לפרטים, הרשמה ורכישת כרטיסים באתר העירייה ובאתר מקפ"ת.

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
המבצע החשאי של ראש העיר בת-ים בניו יורק: כך הוגשה לאיראן תביעה של 250 מיליון שקל
ראש עיריית בת-ים, צביקה ברוט, הוביל מהלך משפטי חסר תקדים...
אלישבע גלפרין בתערוכת יחיד: Knockin' on Heaven's Door
פתיחה חגיגית – יום שישי  ה- 13/11/26  בשעה 11:00 אוצרות...
52 דירות יהפכו ל־161? מה מסתתר מאחורי מספרי ההתחדשות בגבעתיים‏
במתחם ניצנה–הכנסת מוצעת החלפת ארבעה בניינים בשני מגדלים. המספרים מראים...
ערב חגיגי של מורשת, מסורת ותרבות יהדות אתיופיה: עיריית בת-ים מזמינה את תושבי העיר לחגיגות חג הסיגד
עיריית בת-ים מזמינה את תושבות ותושבי העיר לציין יחד את...
לרגל חודש האזרח הוותיק: תלמידי התיכונים יצאו ליום התנדבות
במסגרת יום ההתנדבות החודשי ולציון חודש האזרח הוותיק, יצאו השבוע...
‏תומר שלנו: סיפורו של הילד מאזור שגדל להיות גיבור‏
תומר נגר היה ילד שקט וסקרן שאהב לצייר, לצלם ולגלות...
חדש במרכז ראם ברחובות: אשפוז יום לילדים בלי להגיע לבית החולים
מאוחדת פתחה במרכז הרפואי ראם ברחובות שירות אשפוז יום לילדים,...
דור הרופאים הבא של ישראל צומח בבת-ים: מגמת הרפואה הייחודית בתיכון אורט מלטון בעיר מכשירה את תלמידיה לעולם הרפואה
מגמת הרפואה הייחודית בתיכון אורט מלטון בבת-ים פועלת תשע שנים...
‏אגם הסופרלנד אינו רק נוף יפה: למה ראשון לציון צריכה לשמור עליו?
‏אגם הסופרלנד במערב ראשון לציון נראה לרבים כחלק מן הנוף...
לאחר שחייה ניצלו על ידי צוות מד"א כשלקתה בדום לב, ברונית שולמית תרמה מכשיר מפעם שיסייע להציל חיים של אחרים
זה היה נראה כמו עוד ערב רגוע בביתה של ברונית...
דילוג לתוכן