עידן ועמית אלבז – זוג נשוי חרשים

עידן ועמית  אלבז –  זוג נשוי חרשים
קרדיט תמונה משפחתית

עידן אלבז בר: בת 25, נולדה שומעת לחלוטין וחרשת מגיל 3, אז הובחנה שחלה הידרדרות בשמיעה, ובדיקה בבית החולים קבעה כי הסיבה לכך היא הצטברות של נוזלים באוזניים. היא עברה ניתוח שלא צלח, וכיום  מרכיבה מכשיר שמיעה ולפני 4 שנים עברה ניתוח שתל באוזן שמאל על מנת לשפר את השמיעה. סטודנטית במכינה הייעודית להוראה במכללת לוינסקי לחינוך במסלול לחינוך מיוחד.

עמית אלבז: בן 28, חרש מלידה שרב בני משפחתו הם חרשים (ההורים ואחותו חרשים, ורק אחות אחת שלו שומעת). עובד בחברת "תמיר כפיר" ומורה לשפת הסימנים.

ההכרות: "הכרנו עוד מגיל צעיר דרך פעילות של עמותת "שמע" בתל אביב וכן בטיולים משותפים. בגיל 15 נפגשנו במסיבה של ידיד משותף, ושם הקשר החל להתעמק ומאז אנחנו כבר 11 שנה יחד. עמית הוא החבר הראשון שלי, ועבורו אני הקשר הרציני השני".

הדייט הראשון: "היה בקניון איילון. עמית הזמין אותי לסרט, ומסתבר שלא צפינו בסרט מרב שהיינו מרוכזים אחד בשנייה".

החתונה: "התחתנו אחרי 8 שנים שהכרנו. חיכיתי המון זמן לטבעת. והיום אנחנו נשואים 3 שנים".

ילדים: "מבדיקות שעשינו עולה כי אני לא נושאת את גן החרשות ובעלי כן, ויש לנו סיכוי של אחד לשלוש-ארבע לידות שיוולד לנו ילד חרש. אנחנו נקבל באהבה כל ילד שיוולד לנו".

מה את אוהבת בעמית? "אני מאוד אוהבת את היושר, כנות, אהבה חינם ועזרה לזולת"

מה אתה אוהב בעידן: "הכל אני אוהב בה.. את הצחוקים שלנו, אהבה ועזרה הדדית, אוזן קשבת. בקיצור אוהב אותה מאוד וכל יום איתה הוא אושר גדול עבורי".

היתרון בזוגיות ששניכם חרשים: "אנחנו עוזרים אחד לשני בתחומים שונים בחיים, ואוהבים לפתור קשיים יחד. בעיקרון בחיים יש עליות ומורדות בכל דבר ואנו מאוד אופטימיים לצלוח הכל כמו משפט "קשה יש רק בלחם".

עידן ועמית אלבז - זוג חרשים
קרדיט תמונה משפחתית

רקע על הלימודים של עידן אלבז בר

עידן אלבז בר הנה סטודנטית במכינה הייעודית להוראה במכללת לוינסקי לחינוך במסלול לחינוך מיוחד. ומקבלת מטעם ביטוח לאומי תרגום על ידי מתורגמנית  וכמו כן נעזרת במית"ר – גוף האחראי על הנגישות במכללה.

באלו מסגרות התחנכת?

"אימא שלי לא וויתרה עליי והחליטה לשלב אותי במסגרות רגילות עד לכיתה ז', שכללו חוגים ועבודה עם קלינאית תקשורת.  למדתי בגן רגיל למעט יום בשבוע בגן נוסף משולב של ילדים כבדי שמיעה ושומעים. בכיתה ז' עזבתי את בית הספר היסודי שבו למדתי ועברתי ללמוד בבית ספר משולב על מנת שיהיה לי קל יותר ללמוד ולהבין את החומר הנלמד, שתורגם לשפת הסימנים ושיעורי עזר. בנוסף, אחת לשבוע הלכתי למרכז "שמע" שכלל מפגשים עם ילדים כבדי שמיעה. המפגש עם ילדים כמוני תרם מאוד לשיפור הביטחון העצמי שלי".

האם היה לך קשה בבית ספר?

"השנים הראשונות בבית ספר היסודי היו קשות לי מאוד הן מבחינה לימודית והן מבחינה חברתית. הרגשתי שאני זקוקה לעבור למסגרת שתכלול שילוב של שני העולמות: עולם השומעים ועולם כבדי השמיעה, שם יש הנגשה באמצעות שיעורי עזר וליווי של מתורגמנית בשיעורים.  חשוב לי לציין שבסך הכל לעולם לא הרגשתי שהפקירו אותי ותמיד הרגשתי אהובה ומוערכת על ידי הגננות, המורות סגל ההוראה, המנהלות ואימא שלי כמובן".

מדוע בחרת במקצוע ההוראה?

"בחרתי בתחום החינוך המיוחד מאחר ואני חושבת שצריך לחולל שינוי בכל הקשור לנגישות ההוראה בבתי ספר רגילים שלומדים בהם ילדים כבדי שמיעה ויש להנחיל שיטות הוראה חדשות בהם פעילות משותפות עם ילדים עם מוגבלות במטרה להכיר את השונה והאחר וחומרי לימוד מונגשים (תמלול, סטרים עם כתוביות ועוד).  לצערי הרב, בתי הספר ללקוי שמיעה מרוחקים מהמרכז ולכן חשוב שבתי הספר הרגלים יהיו מונגשים".

מרכז מית"ר (מרכז ייעוץ ותמיכה רב תחומי) במכללת לוינסקי לחינוך הוא חלק ממערך התמיכה בסטודנטים הזקוקים להנגשה אקדמית, אנושית ופיזית (בשל לקות למידה, לקות קשב, לקות חושית, לקות מוטורית, מגבלה נפשית, מחלות כרוניות ועוד). המרכז מעניק לסטודנטים ייעוץ, תמיכה, הכוונה וליווי מקצועי. המרכז פועל מתוך אמונה ביכולתם של סטודנטים אלה למצות את הפוטנציאל הטמון בהם.

ההנגשה האקדמית כוללת שירותים של הקלות והתאמות של התפקוד האקדמי הנדרש, כגון: ייעוץ אקדמי בבחירת קורסים, הארכת זמן בחינה, בחינות בעל-פה, בחינות מודפסות בברייל, שימוש במחשבונים ובמעבדי תמלילים בבחינות והקלטות של הרצאות.
ההנגשה האנושית כוללת שירותים, כמו תמיכה פסיכו-סוציאלית, סיוע כללי בניידות ברחבי הקמפוס, בספרייה, בשימוש במכונות צילום ובנשיאת ציוד אישי, תרגום לשפת סימנים, הקראה ושכתוב.
ההנגשה הפיזית כוללת שירותים, כמו הקצאת חניה ועמדות העבודה באולמי ההרצאות, בכיתות הלימוד, במעבדות ובספריות ושירותי תמיכה בתחום של נגישות למחשב ולטכנולוגיה מסייעת.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
עיריית בת-ים השיקה את מרכז החדשנות והטכנולוגיה לגיל הרך – מהלך פורץ דרך בחינוך העירוני
הבוקר נערך בבת-ים טקס החניכה הרשמי של מרכז החדשנות והטכנולוגיה...
"קול לכל גבר” – תערוכת אמנות ייחודית המציינת לראשונה בישראל את יום הגבר הבינלאומי ביוזמת עיריית פתח תקווה התערוכה תוצג בין התאריכים 20–19 בנובמבר 2025 בלובי מגדל I, מגדלי בסר
עיריית פתח תקווה גאה להשיק את תערוכת האמנות “קול לכל...
אחותי בוורוד: אירוע התרמה נשי לטובת המאבק בסרטן השד בהשתתפות הזמרת רונית שחר, הסטנדאפיסטית הדר לוי והפסיכולוגית ד״ר מעין בוימן משיטה
עם סיומו של חודש המודעות הבין-לאומי, האגודה למלחמה בסרטן עורכת...
עיר הפסטיבלים: פסטיבל "אורות של תקווה" יחד עם שלומי שבת וזהבה בן בפתח תקווה
בחג האורות הקרוב תתמלא פתח תקווה בזוהר, מוזיקה ואווירה קסומה...
הרשת המזוהה ביותר עם סצנת ההמבורגרים בישראל שמונה 16 סניפים ברחבי הארץ הופכת לכשרה: רשת MOSES SHOP הופכת לכשרה: גם סניף סביון יחל לפעול מהשבוע במתכונת כשרה
הסניף בסביון קיבל השבוע כשרות של הרבנות המקומית ועבר התאמות...
"קול לכל גבר” – תערוכת אמנות ייחודית המציינת לראשונה בישראל את יום הגבר הבינלאומי ביוזמת עיריית פתח תקווה התערוכה תוצג בין התאריכים 16–19 בנובמבר 2025 בלובי מגדל I, מגדלי בסר
עיריית פתח תקווה גאה להשיק את תערוכת האמנות “קול לכל...
עיריית בת-ים יוצאת לדרך עם חודש האזרח הוותיק – אירועים, הרצאות ותוכניות חווייתיות לוותיקי העיר
עיריית בת-ים פותחת את חודש האזרח הוותיק ומזמינה את כלל...
מחיצות זכוכית למשרדים
מחיצות זכוכית למשרדים - הפתרון העכשווי לעיצוב המשרד שלכם
מהם היתרונות של מחיצות זכוכית למשרדים? כשמדובר בעיצוב חלל משרדי, אין...
מצדיעים לגיבור ישראל
תלמידים מכיתה י"א בישיבת אמית כפר גנים פתח תקווה נסעו...
הסימפונית הישראלית ראשון לציון מנגישה לילדים את המוזיקה הקלאסית בסדרת מופעים בהשראת מחזות הזמר האהובים בעולם
מלך האריות // מרי פופינס // WICKED // צלילי המוזיקה...
דילוג לתוכן