עיריית פתח תקווה מקדמת יחס שוויוני לילדים עם אלרגיות וחינוך לאורח חיים בריא

עיריית פתח תקווה מקדמת יחס שוויוני לילדים עם אלרגיות  וחינוך לאורח חיים בריא
קרדיט : עיריית פתח תקווה

עיריית פתח תקווה פועלת לקידום בריאות התושבים והתושבות ובמהלך החופש מקיימת ארבעה אירועים לילדים בהם תשולב ההצגה "חגיגה בסלט" בארבע גינות ברחבי העיר, וזאת כחלק ממהלך כולל לקידום אורח חיים בריא.

כזכור, לפני כשנתיים הצטרפה פתח תקווה לתכנית "אפשריבריא בעיר". ההצטרפות היוותה הכרה של משרד הבריאות במחויבות הרשות לקידום בריאות התושבים ותמיכה להרחבת הפעילות בתזונה בריאה, בפעילות גופנית ובמיזמים המותאמים לצרכי התושבים. לפני כארבע שנים הוקמה המחלקה לבריאות בהובלת התזונאית אסנת בירנבאום, ומאז הורחבה העשייה במוסדות החינוך, המתנסים, השכונות וגם שיתופי פעולה עם העסקים בעיר, כגון: המרכז הקולינרי שפי'ז שמתקיימות בו סדנאות בישול מגוונות, בין השאר בישול ואפייה ללא גלוטן, וכן שיתוף פעולה עם מלון פרימה לינק, בו מתקיים אחת לחודש, בראנץ' טבעוני, הכולל ארוחה עשירה והרצאה ועוד.

קרדיט : עיריית פתח תקווה

בתוך כל זאת מקדמת העירייה יחס שוויוני לילדים עם אלרגיות ורגישויות למזון ופועלת להעלאת המודעות לאלרגיות השונות אשר חלקן מסכנות חיים, יחד עם עמותת "תראו אותי" בהובלת יועץ רה"ע לענייני אלרגיות מזון, בהתנדבות, עמוס קראדי, אשר גם מנהל את קבוצת הוואטסאפ העירונית "הורים לילדים עם אלרגיות", בה ההורים מתייעצים בנושאים שונים כמו התנהלות מול  מוסדות החינוך, טיפולים, מוצרי מזון, זכויות ועוד.

קישור להצטרפות לקבוצה: https://chat.whatsapp.com/BF01ZZH3JbZ9OLIeG82eGm

קרדיט : עיריית פתח תקווה

בנוסף, בבתיה"ס והגנים נתלו שלטים האוסרים על הכנסת מוצרים העלולים להוות סכנה לילדים אחרים. הדיאטנית העירונית נותנת מענה לפניות הורים וצוותי חינוך בכל הקשור לנושא, כמו הצעות לכריכים בריאים בהתאמה לאלרגיות במוסד החינוכי, הפקת חוברת מתכונים שנכתבה ע"י אסנת התזונאית עם סימונים של האלרגנים השונים ותחליפים מתאימים, קיום אירועים לילדים עם רגישויות למזון או אלרגיות, כגון מופע שהתקיים לאחרונה עם כוכבי הילדים עופר ומאור אשר הוקדש לילדים עם אלרגיות.. קיימות בעיר גינות אליהן אנו מבקשים מהציבור שלא להכניס דברי מזון ומתיקה, ולאורך השנה מתקיימות פעילויות שונות לקידום אורח חיים בריא וספורטיבי.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
צועדים אל הבירה
לכבוד יום ירושלים, יצאו חניכי המכינה הקדם-צבאית הטכנולוגית 'בראשית' אמית...
מותג האופנה MISS NORI פותח פופ-אפ בעופר הקניון הגדול בהשקעה של כ-350 אלף ₪
בפופ־אפ החדש יוצעו קולקציות חדשות לנשים שתכלול בין הייתר: חולצות...
פסטיבל הקינוחים של פתח תקווה חוזר עם נס וסטילה, נסרין קדרי, קופיקו ומושיק עפיה יומיים של מוסיקה ופיתוי מתוק ומפנק
פסטיבל הקינוחים של פתח תקווה יתקיים בפארק יצחק אוחיון ויהפוך...
דואגים לבני ובנות הגיל השלישי ויוצרים קהילות גמלאים וגמלאיות בפתח תקווה
עיריית פתח תקווה מאמצת את מיזם “בומרנג” – מודל חדשני...
אלופי ההסברה
הישג לתלמידי בית החינוך אמית בר אילן פתח תקווה: דוד...
השף יוסי שטרית ויוצרת התוכן עומר לוי משיקים פופ-אפ קינוחים CHIPS CAKE בעופר הקניון הגדול פ"ת
השף יוסי שטרית ויוצרת התוכן עומר לוי משיקים פופ-אפ קינוחים...
רצים לזכרם: המסורת המרגשת של ישיבת אמית כפר גנים
בפעם השלישית ברציפות, ובמה שהפך למסורת קבועה וערכית בישיבת אמית...
סיכום הטקסים ביום הזיכרון תשפ"ו - פתח תקווה
אמש, ערב יום הזיכרון לחללי צה"ל ולנפגעי פעולות האיבה התקיים...
אירועי יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה וחגיגות יום העצמאות תשפ"ו
טקסים מרגשים ביום הזיכרון ושפע של אירועים בשכונות העיר. מצ"ב...
338 מנות דם נתרמו בהתרמת דם שנערכה על ידי מד"א-הצלה פתח תקווה וארגון "עזר מציון" בשיתוף שירותי הדם של מד"א בהתרמה המסורתית שמתבצעת פעמיים בשנה
עקב המחסור במנות דם, מד"א-הצלה פתח תקווה, ארגון "עזר מציון"...
דילוג לתוכן