עסקת ענק נוספת לקבוצת חג'ג': זכתה במכרז לרכישת קרקעות בשטח של כ-14 דונם בצפון מערב תל אביב

עסקת ענק נוספת לקבוצת חג'ג': זכתה במכרז לרכישת קרקעות בשטח של כ-14 דונם בצפון מערב תל אביב
צילום שי תמיר

קבוצת חג'ג', באמצעות חברת בת המוחזקת על ידה בבעלות מלאה, זכתה במכרז לרכישת קרקעות בשטח של כ-14 דונם בצפון מערב תל אביב, בסמוך למלון מנדרין ולחוף הצוק. מדובר ב-52 אחוז מתוך 27.2 דונם, כשהיתרה מוחזקת על ידי חברת אקרו. העסקה בוצעה בעבור סכום של כ-390 מ' שקל.
הקרקעות שנרכשו הן חלק מתכנית תא/3700 בשטח של 1,900 דונם, אשר אושרה בשנת 2015. התכנית, הממוקמת מצפון לשדה דב, מחלקת את השטח לחמישה מתחמי משנה, וכוללת כ-13,000 יחידות דיור ו-147,000 מ"ר תעסוקה, 68,000 מ"ר מסחר ו-60,000 מ"ר מלונאות.
החלק שנרכש כעת על ידי קבוצת חג'ג' צפוי להקנות לה במצב הנוכחי זכויות לבניית כ-140 יחידות דיור על בסיס התב"ע הקיימת, אולם, בעקבות תכנית שדה דב העירייה החליטה לקדם תכנית נוספת להשבחה משמעותית של הזכויות במתחם.

בעקבות פינוי שדה דב במאי 2021 החליטה עיריית תל אביב לקדם במתחמי המשנה של תא/3700 תכניות מפורטות לתכנון חדש, בין היתר משום שפינוי השדה מאפשר להגביה ולהגדיל באופן משמעותי את מספר הדירות וזכויות הבנייה בשטח התכנית. לאחר סיום התהליך, צפויה לקבל קבוצת חג'ג' זכויות לבנייה בקרבת החוף, בהתאם למיקומן הנוכחי של הקרקעות אותן רכשה תוך הגדלה משמעותית של כמות היחידות.

צילום שי תמיר

מקבוצת חג'ג' נמסר: "אנחנו ממשיכים בתהליך הגדילה והרחבת הפרוטפוליו הייחודי שלנו, שכולל קרקעות ופרוייקטים במיקומים המבוקשים ביותר. אנו בטוחים כי פרויקט במיקום כזה, בקו ראשון לים, יהיה תוספת מדהימה לפרוייקטים האייקוניים של החברה. הזכייה במכרז היא הצלחה, ועמידה במחוייבותנו להיות מובילי שוק בתחום הנדל"ן בישראל".
הרכישה הנוכחית מצטרפת לפורטפוליו הקרקעות אשר בבעלות החברה באזורי הביקוש המרכזיים בתל אביב, לאחר שבמהלך שנת 2021 ועד היום ביצעה החברה רכישות בהיקף של כמיליארד שקל: מתחם לודוויפול, מגרשים 3 ו-5 בשכונת בבלי בתל אביב בשטח כולל של כ- 13 אלפי מ״ר להקמת שני מגדלי מגורים שיכללו מאות יח״ד, זכויות הבעלים במגרש סומייל 121 ששטחו 3.5 דונם ורכישת 19% נוספים במגדל שד"ל שהשלימו הבעלות על הפרוייקט לבעלות מלאה.
בנוסף חתמה החברה בספטמבר 2021 על הסכם השקעה ושיתוף פעולה עם חברת סלינה, לפיו תשקיעה קבוצת חג'ג' עד 150 מיליון דולר לטובת רכישות נדל"ן לצרכי מלונאות, ובסכום של עד כ- 60 מיליון דולר בהשקעות בגין שכירות של סלינה. בנוסף הודיעה הקבוצה כי בכוונתה ליזום השקעות בתחום הדיור המוגן.

בינואר האחרון בוצעה השקעה של חברת הפניקס בקבוצת חג'ג', בהיקף של 131 מיליון שקל עבור כ-8 אחוזים ממניות הקבוצה עם אופציה לרכישת 3 אחוזים נוספים במחיר של 35 שקלים למניה.
בחברה מחזיקים, בין היתר, הגופים המוסדיים הגדולים בישראל ובניהם הפניקס, מור, נוקד, ילין לפידות ועוד.
שווי השוק של הקבוצה עומד נכון להיום על כ- 1.6 מיליארד שקל ובפברואר השנה נכנסה קבוצת חג'ג' למדד ת"א-90 ות"א-125.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
עושים היסטוריה טבעונית: לראשונה, רשת סופרמרקטים טבעונית תפתח בישראל!
ויגן פרנדלי ומחסני הטבעונות משיקים קמפיין גיוס המונים להקמת רשת...
מגיץ בעין ועד קוצר נשימה: כל מה שצריך לדעת על פגיעות בל"ג בעומר
מאת: ד"ר וליד באדיר, מומחה ברפואה פנימית ומנהל מלר"ד (מוקד...
מאיה קיי לקניון עופר רמת אביב צילום אור רוזנברג לאו ארט (5)
הכוכבת המצליחה, הדוגמנית, ואייקון האופנה מאיה קיי נבחרה לנבחרת המשפיענים של קניון עופר רמת אביב
כוכבת "רוקדים עם כוכבים", אושיית הרשת המצליחה והדוגמנית, מאיה קיי...
משיקים יוקרה וסטייל: ליאורה עופר, אנדרו חורש, אבי לוי, אופיר שריד, עו"ד צביקי פירון , ענת פדני, דליה ממרוד, ורד רוזן, אורית בן אדרת, בני מורן עוד ועוד הגיעו לפתיחת חנות הדגל של JACK KUBA בקניון עופר רמת אביב
אנשי עסקים, בכירי המשק והכלכלה, מובילי דעת קהל ואושיות אופנה,...
לראשונה: פרויקט פינוי בינוי מושק ב"דרך השלום"
בשבוע שעבר נערך אירוע הריסה ראשון במסגרת תוכנית ההתחדשות העירונית...
בתים מבפנים
בתים מבפנים 2025 - הצצה לדירה במגדלי שרונה – עיצוב מודרני ופרקטי בתל אביב
בתים מבפנים הוא אחד האירועים המובילים והמרגשים ביותר בתחום העיצוב...
רשת היוקרה JACK KUBA פותחת חנות דגל בקונספט חדשני בקניון עופר רמת אביב
רשת ההלבשה התחתונה היוקרתית JACK KUBA משיקה חנות דגל חדשה...
"בתים מבפנים" - אירוע האדריכלות הגדול בישראל יתקיים בתל־אביב-יפו זו השנה ה-19
כ-200 אתרים, סיורים, שיחות ומפגשים בכל רחבי העיר – בבתים...
משפחות חללי חרבות ברזל ואנשי תרבות ורוח השתתפו בערב השקת הספר "אם אתם קוראים את המילים האלה"
ערב השקה לפרויקט הספרותי-דוקומונטרי הראשון מסוגו "אם אתם קוראים את...
קניון עופר רמת אביב מציג: הרצאות מרתקות וערבי תרבות אינטימיים, והפעם לאה שנירר בהרצאתה המרתקת "אנחנו פה רק לסיבוב"
במסגרת מפגשי תרבות אינטימיים עם מיטב המרצים בישראל, קניון עופר...
דילוג לתוכן