עשרות מגמות מוסיקה בתיכונים, ורק בודדות מתמחות בג'אז

עשרות מגמות מוסיקה בתיכונים, ורק בודדות מתמחות בג'אז

בשנת 1990 הוקמה בתיכון עירוני א' בתל אביב מגמת חדשה בתיכון – מגמת ג'אז. חלפו מאז למעלה מ- 20 שנה מאז, ולמרות שמגמות מוסיקה נפתחו מאז בעשרות תיכונים, רק בודדות מהן מתמחות במוסיקת ג'אז, בהם עירוני א' בתל אביב ותיכון תלמה ילין.

ב- 25.12 יופיעו תלמידי ובוגרי המגמה במכללת לוינסקי לחינוך במסגרת אירועי "רביעי מוזיקלי". האירוע יכלול הופעה של בוגרת המגמה הפסנתרנית קטיה טובול והרצאתו של מנהל מגמת הג'אז בתיכון עירוני א' בתל אביב יצחק פרנקו בנושא כיצד נראים החיים רגע לפני ההפיכה של מוזיקאי למקצוע.

עשרות מגמות מוסיקה בתיכונים , רק בודדות מתמחות בג'אז

רקע:

במגמה בתיכון עירוני א' לאומנויות בתל אביב לומדים כ- 40 תלמידים בכיתות ט' ועד  י"ב שניגשים לבגרות של חמש יחידות במקצועות: הרמוניה, פיתוח שמיעה, תולדות הג'אז, אלתור, עיבוד והשתתפות בהרכב. הלימודים כוללים חקר של המוסיקה, המעשירה את עולמם התרבותי של התלמידים והשתתפות בתזמורת כלי נשיפה גדולה, הרכב קולי והרכבי ג'אז קטנים. עד היום סיימו את המגמה מאות תלמידים, חלקם מופיעים בחו"ל, אחת מבוגרות המגמה המוכרות היא בוגרת התכנית "כוכב נולד" מרינה מקסימליאן.

יצחקי פרנקו, ראש תחום מגמת הג'אז בתיכון עירוני א': "הייחודיות של המגמה היא בהעמקה ובהתמקצעות הג'אז  כסגנון הדורש מהנגן מיומנות מוסיקלית ושליטה גבוהה בכלי הנגינה. השליטה הזאת מאפשרת להם בסוף לימודיהם בתיכון לעבד מוסיקה ולבצע אותה וחלקם אף מגיעים לרמה גבוהה מאוד של מקצוענות. הידע בתחום הג'אז נותן לבוגרים את הכלים הבסיסיים שמאפשרים להם בהמשך להתפתח לתחומים מוזיקליים מגוונים".

מה החשיבות של מגמת ג'אז בתיכון?

"בעולם של אופנות חולפות ישנו ערך רב לציבור תלמידים שוחר ג'אז, שהוא סגנון מוסיקלי ותיק מאוד, שכאמור כדי לנגן אותו צריך יכולת העמקה ומשמעת עצמית רבה".

מדוע לדעתך נפתחו רק מעט מגמות לג'אז בתיכונים?

"הסיבה לכך היא שג'אז הוא לא סגנון מוסיקלי פופולארי, ולכן רק מעטים חשופים אליו".

סדרת אירועי "רביעי בלוינסקי" מאורגנים על ידי פורום הפקולטה לחינוך מוזיקלי, שבמכללת לוינסקי לחינוך, ונערכים אחת לשבועיים, לאורך שנת הלימודים. הסדרה כוללת מגוון תכנים אקדמיים וביצועיים, הנוגעים לחקר המוזיקה והחינוך המוזיקלי. כל אירוע בסדרה משלב דברי הסבר וקונצרטים חיים, של מיטב האמנים המבצעים בארץ ובחו"ל, המשתרעים על קשת רחבה של סגנונותהחל מתלמידים מצטיינים במגמות מוזיקה, ועד נגנים במיטב התזמורות בישראל. הרפרטואר המבוצע מגוון גם הוא, וכולל מוזיקה קלאסית, ג'אז, מוזיקה ערבית קלאסית ומוזיקת רוק. במוקד הסדרה השנה עומד הממשק בין מוזיקה לחברה. אשר על כן, על אורחי הסדרה נמנים הרכבים קאמריים של נגני התזמורת הפילהרמונית הישראלית, אנסמבל "מיתר", רביעיית "כרמל", ועוד.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
פסטיבל הקינוחים של פתח תקווה חוזר עם נס וסטילה, נסרין קדרי, קופיקו ומושיק עפיה יומיים של מוסיקה ופיתוי מתוק ומפנק
פסטיבל הקינוחים של פתח תקווה יתקיים בפארק יצחק אוחיון ויהפוך...
בונז׳ור בת-ים: מאות משפחות מצרפת בדרך לבית החדש שלהן בעיר
כ-150 משפחות מצרפת נרשמו להמשך ליווי ותהליך קליטה מול מחלקת...
דואגים לבני ובנות הגיל השלישי ויוצרים קהילות גמלאים וגמלאיות בפתח תקווה
עיריית פתח תקווה מאמצת את מיזם “בומרנג” – מודל חדשני...
לא עוזבת את התלמידים: המורה שאיבדה את בנה במלחמה מובילה יוזמה חינוכית חדשה הכוללת ערכים, תקווה ואחריות
לקראת שבוע ההצדעה לנשות ואנשי החינוך, תושק בבית הספר קהילתי...
מחוז המרכז בצמרת הזכאות להארכת זמן בבגרויות
57% מתלמידי מחוז המרכז קיבלו מבתי הספר הארכת זמן בבחינות...
אלופי ההסברה
הישג לתלמידי בית החינוך אמית בר אילן פתח תקווה: דוד...
ביטחון התושבים מעל הכל: עיריית בת-ים פתחה במבצע אכיפה רחב נגד רכיבה מסוכנת בקורקינטים ואופניים חשמליים
בסוף השבוע האחרון, פתחה עיריית בת-ים, בשיתוף אגף הפיקוח והשיטור...
השף יוסי שטרית ויוצרת התוכן עומר לוי משיקים פופ-אפ קינוחים CHIPS CAKE בעופר הקניון הגדול פ"ת
השף יוסי שטרית ויוצרת התוכן עומר לוי משיקים פופ-אפ קינוחים...
דיירים, שימו לב: הטעויות בדרך להתחדשות עירונית
כך תעברו התחדשות עירונית נכון: הנה כל הטעויות שדיירים עושים...
ל"ג בעומר בבת-ים תשפ״ו: שלל פעילויות לכל המשפחה ומוקדים מוסדרים למדורות ומנגלים
עיריית בת-ים מעדכנת על הסדרי הבטיחות, המיקומים המאושרים והפעילויות המתוכננות...
דילוג לתוכן