עשרות מגמות מוסיקה בתיכונים, ורק בודדות מתמחות בג'אז

עשרות מגמות מוסיקה בתיכונים, ורק בודדות מתמחות בג'אז

בשנת 1990 הוקמה בתיכון עירוני א' בתל אביב מגמת חדשה בתיכון – מגמת ג'אז. חלפו מאז למעלה מ- 20 שנה מאז, ולמרות שמגמות מוסיקה נפתחו מאז בעשרות תיכונים, רק בודדות מהן מתמחות במוסיקת ג'אז, בהם עירוני א' בתל אביב ותיכון תלמה ילין.

ב- 25.12 יופיעו תלמידי ובוגרי המגמה במכללת לוינסקי לחינוך במסגרת אירועי "רביעי מוזיקלי". האירוע יכלול הופעה של בוגרת המגמה הפסנתרנית קטיה טובול והרצאתו של מנהל מגמת הג'אז בתיכון עירוני א' בתל אביב יצחק פרנקו בנושא כיצד נראים החיים רגע לפני ההפיכה של מוזיקאי למקצוע.

עשרות מגמות מוסיקה בתיכונים , רק בודדות מתמחות בג'אז

רקע:

במגמה בתיכון עירוני א' לאומנויות בתל אביב לומדים כ- 40 תלמידים בכיתות ט' ועד  י"ב שניגשים לבגרות של חמש יחידות במקצועות: הרמוניה, פיתוח שמיעה, תולדות הג'אז, אלתור, עיבוד והשתתפות בהרכב. הלימודים כוללים חקר של המוסיקה, המעשירה את עולמם התרבותי של התלמידים והשתתפות בתזמורת כלי נשיפה גדולה, הרכב קולי והרכבי ג'אז קטנים. עד היום סיימו את המגמה מאות תלמידים, חלקם מופיעים בחו"ל, אחת מבוגרות המגמה המוכרות היא בוגרת התכנית "כוכב נולד" מרינה מקסימליאן.

יצחקי פרנקו, ראש תחום מגמת הג'אז בתיכון עירוני א': "הייחודיות של המגמה היא בהעמקה ובהתמקצעות הג'אז  כסגנון הדורש מהנגן מיומנות מוסיקלית ושליטה גבוהה בכלי הנגינה. השליטה הזאת מאפשרת להם בסוף לימודיהם בתיכון לעבד מוסיקה ולבצע אותה וחלקם אף מגיעים לרמה גבוהה מאוד של מקצוענות. הידע בתחום הג'אז נותן לבוגרים את הכלים הבסיסיים שמאפשרים להם בהמשך להתפתח לתחומים מוזיקליים מגוונים".

מה החשיבות של מגמת ג'אז בתיכון?

"בעולם של אופנות חולפות ישנו ערך רב לציבור תלמידים שוחר ג'אז, שהוא סגנון מוסיקלי ותיק מאוד, שכאמור כדי לנגן אותו צריך יכולת העמקה ומשמעת עצמית רבה".

מדוע לדעתך נפתחו רק מעט מגמות לג'אז בתיכונים?

"הסיבה לכך היא שג'אז הוא לא סגנון מוסיקלי פופולארי, ולכן רק מעטים חשופים אליו".

סדרת אירועי "רביעי בלוינסקי" מאורגנים על ידי פורום הפקולטה לחינוך מוזיקלי, שבמכללת לוינסקי לחינוך, ונערכים אחת לשבועיים, לאורך שנת הלימודים. הסדרה כוללת מגוון תכנים אקדמיים וביצועיים, הנוגעים לחקר המוזיקה והחינוך המוזיקלי. כל אירוע בסדרה משלב דברי הסבר וקונצרטים חיים, של מיטב האמנים המבצעים בארץ ובחו"ל, המשתרעים על קשת רחבה של סגנונות – החל מתלמידים מצטיינים במגמות מוזיקה, ועד נגנים במיטב התזמורות בישראל. הרפרטואר המבוצע מגוון גם הוא, וכולל מוזיקה קלאסית, ג'אז, מוזיקה ערבית קלאסית ומוזיקת רוק. במוקד הסדרה השנה עומד הממשק בין מוזיקה לחברה. אשר על כן, על אורחי הסדרה נמנים הרכבים קאמריים של נגני התזמורת הפילהרמונית הישראלית, אנסמבל "מיתר", רביעיית "כרמל", ועוד.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
בת-ים מצטיינת בנתינה: 67.2% מתלמידי י"ב בעיר מצטיינים במעורבות חברתית
67.2% מתלמידי שכבת י״ב בבת-ים סיימו בהצטיינות את משימת המעורבות...
חולון: אותה דירה, חשבון אחר - למה הארנונה שלנו משתנה כל כך?
תושב חולון שמקבל פעם בחודשיים את חשבון הארנונה רואה קודם...
צועדים לזכרם: בת-ים מתאחדת בצעדה עירונית לזכר הנופלים והנרצחים באירועי ה-7.10
עיריית בת-ים מזמינה את תושבות ותושבי העיר להשתתף בצעדה קהילתית...
ראשון לציון: הצלצול האחרון עולה כסף - כמה באמת עולה להמשיך את יום הלימודים?
בשעה שתיים בצהריים מסתיים יום הלימודים, אבל עבור הורים רבים...
תערוכה חדשה מהצלחת אל שדה הקרב: אוכל, מלחמה והחיבור בין האישי ללאומי בתערוכה "טעם של יצירה"
הגלריה לאומנות עכשווית של המרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט מציגה תערוכה חדשה:...
מנציחים ולעולם לא שוכחים: בת-ים ציינה את יום האבל לטבח השבעה באוקטובר בחניכת אנדרטה חדשה וערב זיכרון מרגש לזכר הנופלים והנרצחים
בחלוף שלוש שנים מאז אירועי ה-7.10, ציינה בת-ים אמש, 5.10,...
גבעתיים: הקורקינטים נשארים, אבל העיר מנסה לקבוע להם מקום
מספיק ללכת כמה דקות ברחוב בגבעתיים כדי להבין למה הקורקינט...
הצעד הבא בקריירה מתחיל בבת-ים: תוכנית "מסע אל האופק" פותחת מחזור שישי בעיר ומעניקה כלים לצעירים
בחודש נובמבר 2026 ייפתח בבת-ים המחזור השישי של "מסע אל...
מהכיתה אל המקומות שבהם הכל קרה: תלמידי י"ב מתיכון חדש בסיור בנגב המערבי
דווקא בשבוע שבו מציינים שלוש שנים ל־7 באוקטובר, יצאו תלמידי...
"והיה הסיפור לצבע": הרי לנגבהיים – תערוכת יחיד
פתיחה חגיגית – יום שישי  ה- 9/10/26  בשעה 1200 בצהריים....
דילוג לתוכן