עשרות מגמות מוסיקה בתיכונים, ורק בודדות מתמחות בג'אז

עשרות מגמות מוסיקה בתיכונים, ורק בודדות מתמחות בג'אז

בשנת 1990 הוקמה בתיכון עירוני א' בתל אביב מגמת חדשה בתיכון – מגמת ג'אז. חלפו מאז למעלה מ- 20 שנה מאז, ולמרות שמגמות מוסיקה נפתחו מאז בעשרות תיכונים, רק בודדות מהן מתמחות במוסיקת ג'אז, בהם עירוני א' בתל אביב ותיכון תלמה ילין.

ב- 25.12 יופיעו תלמידי ובוגרי המגמה במכללת לוינסקי לחינוך במסגרת אירועי "רביעי מוזיקלי". האירוע יכלול הופעה של בוגרת המגמה הפסנתרנית קטיה טובול והרצאתו של מנהל מגמת הג'אז בתיכון עירוני א' בתל אביב יצחק פרנקו בנושא כיצד נראים החיים רגע לפני ההפיכה של מוזיקאי למקצוע.

עשרות מגמות מוסיקה בתיכונים , רק בודדות מתמחות בג'אז

רקע:

במגמה בתיכון עירוני א' לאומנויות בתל אביב לומדים כ- 40 תלמידים בכיתות ט' ועד  י"ב שניגשים לבגרות של חמש יחידות במקצועות: הרמוניה, פיתוח שמיעה, תולדות הג'אז, אלתור, עיבוד והשתתפות בהרכב. הלימודים כוללים חקר של המוסיקה, המעשירה את עולמם התרבותי של התלמידים והשתתפות בתזמורת כלי נשיפה גדולה, הרכב קולי והרכבי ג'אז קטנים. עד היום סיימו את המגמה מאות תלמידים, חלקם מופיעים בחו"ל, אחת מבוגרות המגמה המוכרות היא בוגרת התכנית "כוכב נולד" מרינה מקסימליאן.

יצחקי פרנקו, ראש תחום מגמת הג'אז בתיכון עירוני א': "הייחודיות של המגמה היא בהעמקה ובהתמקצעות הג'אז  כסגנון הדורש מהנגן מיומנות מוסיקלית ושליטה גבוהה בכלי הנגינה. השליטה הזאת מאפשרת להם בסוף לימודיהם בתיכון לעבד מוסיקה ולבצע אותה וחלקם אף מגיעים לרמה גבוהה מאוד של מקצוענות. הידע בתחום הג'אז נותן לבוגרים את הכלים הבסיסיים שמאפשרים להם בהמשך להתפתח לתחומים מוזיקליים מגוונים".

מה החשיבות של מגמת ג'אז בתיכון?

"בעולם של אופנות חולפות ישנו ערך רב לציבור תלמידים שוחר ג'אז, שהוא סגנון מוסיקלי ותיק מאוד, שכאמור כדי לנגן אותו צריך יכולת העמקה ומשמעת עצמית רבה".

מדוע לדעתך נפתחו רק מעט מגמות לג'אז בתיכונים?

"הסיבה לכך היא שג'אז הוא לא סגנון מוסיקלי פופולארי, ולכן רק מעטים חשופים אליו".

סדרת אירועי "רביעי בלוינסקי" מאורגנים על ידי פורום הפקולטה לחינוך מוזיקלי, שבמכללת לוינסקי לחינוך, ונערכים אחת לשבועיים, לאורך שנת הלימודים. הסדרה כוללת מגוון תכנים אקדמיים וביצועיים, הנוגעים לחקר המוזיקה והחינוך המוזיקלי. כל אירוע בסדרה משלב דברי הסבר וקונצרטים חיים, של מיטב האמנים המבצעים בארץ ובחו"ל, המשתרעים על קשת רחבה של סגנונותהחל מתלמידים מצטיינים במגמות מוזיקה, ועד נגנים במיטב התזמורות בישראל. הרפרטואר המבוצע מגוון גם הוא, וכולל מוזיקה קלאסית, ג'אז, מוזיקה ערבית קלאסית ומוזיקת רוק. במוקד הסדרה השנה עומד הממשק בין מוזיקה לחברה. אשר על כן, על אורחי הסדרה נמנים הרכבים קאמריים של נגני התזמורת הפילהרמונית הישראלית, אנסמבל "מיתר", רביעיית "כרמל", ועוד.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
זוכרים את ימנו: בני משפחתו וחבריו של ימנו זלקה ז"ל ירוצו לזכרו במרוץ הלילה של פתח תקווה 2026
מרוץ הלילה של פתח תקווה 2026, ביוזמת עיריית פתח תקווה...
עיריית בת-ים מחברת בין נשים צעירות: קהילת "שוות" במפגש מעורר השראה במרכז הצעירים בתיה
כ-40 נשים צעירות מבת-ים השתתפו לאחרונה במפגש קהילתי מיוחד שהתקיים...
טקס ההתייחדות עם הרוגי פיגוע הטרור בדולפינריום במלאת 25 שנים לפיגוע
משרד העלייה והקליטה ועיריית תל אביב–יפו קיימו את טקס ההתייחדות...
"לא נאפשר עבירות בנייה והשתלטות על המרחב הציבורי": עיריית בת-ים מגבירה את האכיפה והמשילות בעיר
עיריית בת-ים הודיעה כי בתקופה הקרובה יחל אגף הפיקוח על...
'מבראשית' — על תהליך ההיווצרות תערוכת יחיד חדשה של האמנית הישראלית ד״ר אירינה סנדלר
זוהי נקודת המפגש הייחודית בין עולמה הרפואי לבין שפתה האמנותית....
קבוצת עזריאלי מארחת: "מפה נקום" - מיצג אומנותי רב-חושי חדש של זיו קורן ונעם חורב
על גג קניון עזריאלי תל אביב, ייפתח בקרוב מרחב אמנותי...
בוקר של סטייל: נשות עסקים ואושיות אופנה הגיעו להשקת חנות הפופ-אפ של מותג האופנה מיס נורי בעופר הקניון הגדול
נשות עסקים, אושיות אופנה ופאשניסטיות  הגיעו בחמישי (28.5.26) האחרון לעופר...
בת-ים מצדיעה למשרתי המילואים והחיילים המשוחררים: כ-250 משתתפים בערב הוקרה מיוחד
אמש, (27.5), קיימה עיריית בת-ים, בשיתוף אגף נוער וצעירים והאגף...
המכינות הקדם צבאיות מגבירות את האור ויוצאות נגד האלימות בחברה
בעקבות רצח ימנו זלקה ז״ל, כנס חירום בנושא האלימות הגואה...
פתח תקווה מצדיעה לרן גואילי ז״ל היקב ההיסטורי הפך למרכז צעירים חדשני ותוסס
עיריית פתח תקווה חנכה היום את מרכז הצעירים ע”ש רן...
דילוג לתוכן