פתח תקוה מרחיבה את המודל – הקמת אשכולות לסייעות והכשרת סייעות מובילות

פתח תקוה מרחיבה את המודל – הקמת אשכולות לסייעות  והכשרת סייעות מובילות
קרדיט: דוברות פתח תקווה

 

בשנת הלימודים תשע"ט התקיים פיילוט ארצי בו השתתפו שמונה רשויות, ביניהן פתח תקוה, לשם בחינת המודל של הקמת מערך ארגוני של סייעות מובילות. לאחר הליך למידה של מנהלות האגפים ברשויות הרלוונטיות בהובלת האגף לחינוך קדם יסודי במשרד החינוך, נבחרו סייעות מובילות בכל רשות, אשר יעברו הכשרה מחוזית בהיקף של 40 שעות, ויהיו חלק מאשכול סייעות שיהווה גוף מפרה ומעשיר.

הרעיון ביצירת הרעיון של סייעת מובילה הוא השבחת הפעילות החינוכית הניתנת לילדים בגנים, הפחתת עומס על השדרה החינוכית- הגננת, המפקחת והרשות, הגדלת היכולות ורמת שת"פ בין גננות וסייעות, בין גננות מובילות לסייעות מובילות ובין שדירת המנהיגות של משרד החינוך והרשות המקומית.

אין ספק כי גם הסייעות יתרמו ויועצמו מבחינה אישית ומקצועית, ויחודד תפקיד הסייעת ותרומתה לגן כחלק מהצוות החינוכי. כל זאת יוביל להתייעלות ארגונית, למתן יחס אישי להון האנושי -כלל הסייעות, ומכאן שירות טוב יותר לילדים ולתושבים.

קרדיט: דוברות פתח תקווה

ראש העיר רמי גרינברג "מודל הסייעות המובילות נחל הצלחה בפיילוט שהתקיים בעיר ולכן החלטנו להמשיך בפעילות בה מרוויחים כל הצדדים. גם הרשות נהנית מההתייעלות, צוות הגן נהנה מפעילות חינוכית איכותית ומקצועית, הסייעות נהנות מאופק מקצועי והעצמה וילדי הגן נהנים משדרת חינוך איכותית ומקדמת. אני מודה למשרד החינוך על שיתוף הפעולה ולמיכל אונגר מנהלת אגף גני ילדים על הובלת הפרויקט בעירנו, ומאחל הצלחה רבה לכל הסייעות שנבחרו".

מ"מ רה"ע וראש מינהל החינוך רון כץ " מטרת הסייעות המובילות ברשות היא התייעלות ארגונית, הפחתת עומס לכל השדרה החינוכית, והתמקצעות בכל הרמות הנדרשות. נמשיך להרחיב את המודל המוצלח ככל שיידרש, לטובת הילדים והצוותים".

הקריטריונים לבחירת סייעת מובילה היו רבים, בין היתר: כושר מנהיגות ויכולת הובלה, עבודה בשיתוף פעולה, יכולת למידה ויישום, התנהלות בשקיפות, בפתיחות ובגמישות.

 

להלן הסייעות שנבחרו להיות סייעות מובילות והסכימו להשתתף בהכשרה :

1 . אביסרור שירית

2. בדני נורית

3 . בן שלוש סוזי

4 . גורי הדסה

5 . דויד כוכבה

6 . הבראי אורה

7. כהן מחפוד רות

8 . מימון יוספה

9 . מלכה משה

10 . שמרית שאקי

11 . אלמז קברטה

12 . אורטל יצחק

13. ינאי חגית

14 . דורית פרץ

15. נתן רויטל

16 . נילי חריר

17 . האני יחיאל

בחינוך המיוחד:

18 . אשכנזי טובה

19 . ליאת ימיני

20 . אורית הודיסמן

21 . לאה אפטר

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מתחדשים לקראת שנת הלימודים: בת-ים משקיעה כ-32 מיליון ש״ח במוסדות החינוך
עיריית בת-ים השלימה לקראת פתיחת שנת הלימודים את עבודות השיפוץ,...
האומן והמעצב הבינלאומי איציק מבורך מציג לראשונה בישראל את יצירות התבליט הקינטי וסדרת ה-Tube Face ויצירות ה-Tubes
תערוכה חדשה תפתח ב 1 לספטמבר בקניון עופר רמת אביב...
ישיבת אמית כפר גנים פתח תקווה - מצטיינת משרד החינוך
ישיבת אמית כפר גנים פתח תקווה נבחרה על ידי משרד...
אמית בר אילן גוש דן - מצטיין משרד החינוך
בית החינוך אמית בר אילן גוש דן נבחר על ידי...
איך הבינה המלאכותית משנה את שוק העבודה – ואילו כישורים יהיו חשובים בעידן ה-AI?
הבינה המלאכותית צפויה לשנות מקצועות רבים, אך לא בהכרח להעלים...
מהתיכון אל המדים: יום צה"ל עירוני לתלמידי י"ב בבת-ים
לקראת הגיוס המתקרב, עיריית בת-ים תקיים ביום שני, 7.9.26, יום...
שכחו מפריימארק: 5 אטרקציות מטורפות בקניונים בעולם שלא כדאי לפספס
ספינת ענק שאפשר לעלות עליה, בית פיזי של נטפליקס, יער...
חוזרים ללימודים בבטחה
עם פתיחת שנת הלימודים בשבוע הבא (ג' 1.9) וחזרתם של...
קם בבוקר וגילה שחצי מהפנים משותקים: הטיפול באור שמשנה את רפואת כאבי הפנים והשיקום
טיפול המבוסס על אנרגיית אור משתלב כיום כחלק מהטיפול בכאבי...
CT במינון קרינה נמוך, עידן חדש בגילוי המוקדם של סרטן הריאה
מאת פרופ' יוחאי אדיר,  מומחה למחלות ריאה, מנהל מערך רפואת...
דילוג לתוכן